Autor Wątek: Piaty servis 100kkm.  (Przeczytany 2012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
Piaty servis 100kkm.
« dnia: 11 Czerwca 2011, 00:11:19 »
Przejrzalem cale auto,no i trzba troche powymieniac aby moc jezdzic bez awarji.W lecie bedzie zmiana paskow rozrzadu i wieloklinowych wszystkich oraz rolki napinajacej pasek rozrzadu.Dzisiaj udalo sie w godzine i 20 minut wymienic obie manszety na koncowkach osi napedowych.Uzylem zamiennikow tzw rozciagalnych.Po wyjeciu koncowki z navy zdejmuje sie stare obejmy i nozem rozcina gumowa manszete.Po wyrzuceniu i lekkim oczyczszceniu  z starego smaru
zaklada sie na aparat penumatyczny nowa manszete ale dotyczy tylko super rozciagalnych.Naciskassz guzik i ona rozciaga poowoli maly otwor do wielkosci
srednicy przegubu w najszerszym miejscu .Wklada sie na przegub i spuszcza powietrze guma po zsunieciu osiada na swoim miejscu. Nastepnie obejmy nierdzewne cienkie zaklada sie na mala srednice i na duza przegubu i specjalnymi szczypcami tzw najtong sciaga sie do wlasciwego zacisniecia na przegubie.
Po wykonanej pracy zrobilismy mala wycieczke okolo 450km po autostradzie do jednego sklepu ale sie oplacalo piekne zakupy.Camcia sunie jak po masle,lekkie wibracje dostawala przy 140km/h ,trzeba jeszcze raz sprawdzic wywazenie kol.Takze samochod bedzie znowu na nastepne 100kkm. czyli od  500 000 do 600 000km.Jeszcze zostala wymiana wszystkich plynow  no i trysniecie antykorozyjne calego podwozia.
Pzdr.camry 2,2

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
Odp: Piaty servis 100kkm.
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Czerwca 2011, 06:25:25 »
Gratulacje 500 000 ładny dystans, czy wszystkie szwedki tak mają ;) Marcinowa (gdyby nie przedłużony sen zimowy) pewnie już 6 setkę by kończyła.
Aby do 10 ;)
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
Odp: Piaty servis 100kkm.
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Czerwca 2011, 20:14:03 »
Te stare modele od 92 do 96  mozna jeszcze spotkac na drodze ale juz sa rzadkoscia.Jezdza wersje amerykanskie.
Czas tych modeli juz minal i ludzie je powyrzucali na zlom.Obecnie juz trudno jest cos znalesc na zlomie.Natomiast nowsze modele sa i jezdza i wygladaja jak nowki.Ja po prostu lubie ten samochod nigdy nie zawiodl,zawsze dojechal na miejsce i jest ekonomiczny.czesci w Toyocie  praktycznie sa wszystkie,tylko ceny odstraszaja.Centralny magazyn  Toyoty dla europy znajduje sie w Bruxeli, sa tam czesci do amerykanow wszystko dlatego ze w USA I CANADZIE JEDZDZI ICH JESZCZE PONAD 3MLN.Tutejsze Camry jak ida na zlom to z powodu wieku.Technicznie sa sprawne glownie silnikowo.Wiele ludzi sie zbliza do jakies tam servisu 100 kkm  i juz nie laduja pieniedzy tylko kupuja nowy samochod.Ja robie to osobiscie i nie posiadam kosztow mam czas to dlaczego sie nie pobawic.Szczegolnie gdy to lubie i mam mozliwosci skorzystanie z nowoczesnych narzedzi.
Pzdr.Camry 2,2

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl