Autor Wątek: Chip tuning  (Przeczytany 102194 razy)

Offline rtlusciak

• Prawie Toyot
Odp: Chip tuning
« Odpowiedź #30 dnia: 05 Lutego 2014, 12:54:19 »
Mam 1,4 D-4D z 2013r. i na razie nie ma chipa do tego silnika. Jest tylko powerbox. W V-techu. Śmiga az miło.
Auto zrobiło sie ciut żwawsze. Na hamowni wyszlo 102KM i 257Nm. Seria ma ok.90KM i 220Nm. Odczuwalna poprawa. Spalanie mniej wiecej takie same jak było.

I nie piszcie bzdur że V-techa nikt nie poleca bo mało kto wie że inne firmy tuningowe, ktorych nazwy tu padły, biorą programy właśnie od V-tech...

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
« Odpowiedź #31 dnia: 05 Lutego 2014, 20:06:40 »
mało kto wie że inne firmy tuningowe, ktorych nazwy tu padły, biorą programy właśnie od V-tech...
Ta? Wymień choćby dwie.
Pozdrawiam,

Offline rtlusciak

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Lutego 2014, 15:13:41 »
Choćby Tune-Up...
I myślisz, że którakolwiek Ci się do tego przyzna? ;)

Mało wiesz chyba kolego ;)
Poza tym, mam boxa od V-tech w Aurisie i jakoś wszystko jest ok. Więc nie rozumiem Twojego narzekania na V-tech. Nie jest to poza tym, Moje pierwsze auto chipowane przez tą firmę. Do tej pory robiłem już - Audi 2,0 TFSI, Vw Touareg, Jeep Cheerokie, Toyota Avensis +wiele innych aut w firmie, o których juz zapomniałem i jakoś wszystko elegancko grało. Żadnych problemów.

volti

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Lutego 2014, 20:05:43 »
Na allegro znalazłem coś takiego http://allegro.pl/chip-tuning-box-25km-toyota-auris-1-4-97km-i3945055888.html co o tym myślicie? Jest to możliwe że w benzyniaku podniesie moc?

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Lutego 2014, 20:12:39 »
Ja radziłbym nakleić to

http://allegro.pl/naklejka-naklejki-plomienie-plonacy-tygrys-kule-i3941483098.html

Oferta cenowo atrakcyjniejsza a efekt taki sam  :cool:

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Lutego 2014, 16:35:48 »
I na tylna szybe wielka naklejke PIONEER + 10 hp :D

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Lutego 2014, 18:18:54 »
Nie wytrzymałem i zdecydowałem się na umieszczenie pod maską boxu do Aurisa 1.4 D4D - przeczytałem powyższe posty i mam pytanie czy poza boxem firmy V-Tech możecie polecić także inne boxy - może ktoś z użytkowników Aurisa z tym silnikiem ma jakieś doświadczenia z innymi boxami.

Wolałbym przed zakupem zasięgnąć języka i upewnić się, że będzie to dobry wybór -  dodam, iż nie spodziewam się cudów w końcu to silnik 1.4 liczę jednak na poprawę osiągów mowa o przyspieszeniu na 4 i 5 biegu.

Program nie wchodzi w grę mam złe doświadczenia ze zmianą oprogramowania wolę więc box - który dodatkowo można zdemontować nie pozostawiając śladu.

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Lutego 2014, 18:24:31 »
Ja jezdze na boxie od v-tech ponad 2 lata i jestem zadowolony nie moge powiedziec zlego zdania. Jezeli chodzi o inne box-y zapewne chinczyki odradzalbym. Jezeli chcesz uczciwe zwiekszenie mocy tylko v-tech !
Pozdrawiam

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Lutego 2014, 18:32:11 »
Absolutnie boxy firm "no name", chińszczyzna i cuda z allegro po 100 czy 200zł mnie nie interesują - chcę spokojnie jeździć nie zastanawiając się nad wyskakującymi kontrolkami, błędami i trybami awaryjnymi.

Jednak po zmianie programu w firmie V-tech mam bardzo przykre doświadczenia więc zastanawiam się czy aby box z tej firmy nie przyniesie rozczarowania - choć jak czytam nie jesteś jedyną osobą polecającą więc pewnie zakończy się na tym boxie.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Lutego 2014, 18:41:42 »
Mam  Powerboxa z firmy RMS Tuning i leży na półce w garażu od czasu kiedy musiałem wymienić wtryski w nowym samochodzie po 40 tys.
Wolę  nie ryzykować drugi raz. Faktem jest że jeździło się super. (Verso 2.0 D4D)

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #40 dnia: 02 Marca 2014, 11:59:04 »
Dziś znajomy powiedział mi, że można kupić jak to nazwał oryginalny box w Toyocie? Czy słyszeliście o czymś takim? I jaki jest ewentualny koszt takiego rozwiązania - jak rozumiem zastosowanie oryginalnego urządzenia nie powoduje utraty gwarancji?

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #41 dnia: 02 Marca 2014, 12:11:21 »
Szczerze mówiąc nie wiem jak to wygląda w przypadku Aurisa ale jest tzw. opcja PowerBoost

http://www.toyotabusiness.pl/aktualnosci/9/powerboost-wiecej-mocy-dla-twojej-toyoty

Kiedyś czytałem ile to kosztuje w przypadku LC - cena totalnie nieadekwatna do przyrostu mocy. Tak samo zrobią to w jakiejś firmie tuningowej za dużo mniejsze pieniądze. Co do gwarancji - nie mam pojęcia jak to wygląda przy podnoszeniu mocy np. w V-Techu

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #42 dnia: 03 Marca 2014, 21:06:58 »
Zamówiłem magiczne pudełko w firmie V-tech jak wyrobię się z praca i znajdę odrobinę czasu to może w piątek zamontuje i podzielę się wrażeniami.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #43 dnia: 03 Marca 2014, 21:47:50 »
Z niecierpliwością czekam na efekty. Rzekomo Panowie twierdzą że trzeba te boxy dostrajać do silników na hamowni by dawały efekty - niby samo podpięcie mało daje.

Offline chybaty

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 03 Marca 2014, 22:15:28 »
Zgadzam się Stivo, dzisiaj wykonałem trochę telefonów do firm które specjalizują się w chiptuningu. Wszystkie firmy nie robią chipsa tylko wkładają BOX-y. Piszę tu o silniku 2.0 D4D 126PS. a Więc tak www.kreatormocy.pl 1500zł hamownia przed, strojenie na hamowni, hamownia po modyfikacji. Później można się przejechać i jeśli nie będzie spełniać Twoich oczekiwać, wracasz i płacisz tylko 100zł za hamowanie auta. Oczywiście BOX-a wyjmują :) www.vtg.pl 1600zł to samo co u konkurecji wyżej...www.tdi-tuning.pl czyli mastersi z Piaseczna nie robią niestety w ogóle TOYOT  :o jutro kolejne telefony w sprawie chipsa :-)
Diesel engine is not a crime..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl