Autor Wątek: LPG - PYTANIA PORADY PODPOWIEDZI  (Przeczytany 59365 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
Odp: LPG - PYTANIA PORADY PODPOWIEDZI
« Odpowiedź #45 dnia: 17 Kwietnia 2012, 09:01:22 »
Przecież to można organoleptycznie sprawdzić czy jest gorący. Jakby był zapowietrzony, to by zamarzł albo by się nie przełączył. A skoro się przełącza, to temp ma wystarczającą do działania.
Cari II, Mazda 626, Ave T25

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #46 dnia: 17 Kwietnia 2012, 10:42:16 »
dgolf, myślę, że Kryspinowi chodziło o to czy reduktor temperaturowo się wyrabia a ogrzewaniem LPG przy energicznej jeździe, a o tym się można przekonać tylko z podpiętym lapem.
Kryspin, z tego, co wiem silver ma otwór do spuszczania mazutu właśnie pod spodem od strony węży. Jak w takim razie po obróceniu reduktora spuści syf? Z tego, co wiem reduktor ma być poniżej zbiornika wyrównawczego i nie powinno być problemu z zapowietrzaniem.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Kwietnia 2012, 13:23:34 »
Przecież to można organoleptycznie sprawdzić czy jest gorący. Jakby był zapowietrzony, to by zamarzł albo by się nie przełączył. A skoro się przełącza, to temp ma wystarczającą do działania.

:-o :-o :-o  :laugh: :laugh:

No tak silnik, też można sprawdzić czy chodzi dobrze, jak dmucha spalinami z rury to jest ok  <diabel> <diabel>
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #48 dnia: 17 Kwietnia 2012, 13:25:48 »
No dobra, sprawdzajcie sobie tam jak chcecie :) Potrza było kupować 200 kuni? :)
Panie Kryspin - czym się różni atuator LANDI od KME? W jeden dzień auto z BINGO S-4 jeździ na nim ok, na drugi wcale się nie podnosi albo z opóźnieniem i potem jeździ. Na innym to samo.
« Ostatnia zmiana: 17 Kwietnia 2012, 13:33:44 wysłana przez dgolf »

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #49 dnia: 18 Kwietnia 2012, 23:38:31 »

Kryspin, z tego, co wiem silver ma otwór do spuszczania mazutu właśnie pod spodem od strony węży. Jak w takim razie po obróceniu reduktora spuści syf? Z tego, co wiem reduktor ma być poniżej zbiornika wyrównawczego i nie powinno być problemu z zapowietrzaniem.

:embarassed:

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #50 dnia: 19 Kwietnia 2012, 10:31:03 »
Panie Kryspin - czym się różni atuator LANDI od KME? W jeden dzień auto z BINGO S-4 jeździ na nim ok, na drugi wcale się nie podnosi albo z opóźnieniem i potem jeździ. Na innym to samo.

II generacją się nie zajmuje bo to już przeszłość, pozdro

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #51 dnia: 19 Kwietnia 2012, 14:58:57 »
Kryspin, rozumiem, że nie masz ochoty odpowiadać. Życzę powodzenia w rozwijaniu wątku, o to podobno Ci chodziło.

Dgolf, wg mnie nie powinno być różnicy między krokowymi, być może będzie różnica ustawień w programie. Mimo wszystko KME sugeruje użycia w krokowca KME w instalacjach BINGO.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Kwietnia 2012, 15:50:24 »

:embarassed:

AGILESS takie rzeczy, to już powinieneś wiedzieć, że w:
KME SILVER NIE MA JAK TO NAZWAŁEŚ OTWORU DO SPUSZCZANIA MAZUTU !!!

Kryspin, rozumiem, że nie masz ochoty odpowiadać. Życzę powodzenia w rozwijaniu wątku, o to podobno Ci chodziło.

Wybacz, ale może jeszcze niedługo spytasz jak i czym zamocować elektrozawór do karoserii  <zalamka> <zalamka> <zalamka>

Trzymajmy poziom, a szczególnie odnosi się to do tych, którzy jak widać w temacie wypowiadają się przez pryzmat jakiegoś posiadanego pojęcia w LPG.
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2012, 15:54:22 wysłana przez Kryspin »

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #53 dnia: 19 Kwietnia 2012, 16:25:46 »

MOGŁEŚ TO NAPISAĆ OD RAZU W NORMALNY SPOSÓB!

Nie jestem wszech wiedzący, między kolankami jest śruba i myślałem, że właśnie do tego służy.

Wybacz, ale może jeszcze niedługo spytasz jak i czym zamocować elektrozawór do karoserii  <zalamka> <zalamka> <zalamka>

Daruj sobie takie komentarze, nie jestem wyrostkiem.
Nie będę Ci więcej przeszkadzał w lokowaniu produktu.
Pozdrawiam

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #54 dnia: 19 Kwietnia 2012, 16:54:10 »

MOGŁEŚ TO NAPISAĆ OD RAZU W NORMALNY SPOSÓB!

Nie jestem wszech wiedzący, między kolankami jest śruba i myślałem, że właśnie do tego służy.

Mogłem , ale ściszyłem temat bo takie rzeczy to "wypada" wiedzieć skoro LPG jak twierdziłeś wielokrotnie to żadna tam znowu trudność.
To są podstawy !

Daruj sobie takie komentarze, nie jestem wyrostkiem.
Nie będę Ci więcej przeszkadzał w lokowaniu produktu.
Pozdrawiam

Proponuje Ci przejrzeć wątek od początku i doczytać kto tu ma tendencje do "komentarzy" i podtekstów. :grin:

A lokowaniem produktu to mnie rozbawiłeś kolego  :laugh: :laugh:

Łopatologicznie: w KME SILVER nie ma opcji spuszczania mazutu śrubką, trzeba rozbierać pokrywę w celu czyszczenia.  :cheesy:

Offline dgolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 16 Maja 2012, 11:40:32 »
Odkąd zmieniła się temp. na zewnątrz, auto stało się słabsze, pojawiła się dziura mocy i wrosło spalanie o ok 0,6l LPG/100km. Wystarczyło od nowa auto kalibrację wykonać i przemodelować wg zebranych danych i odczuwam jakby miała z 10KM więcej.

jlukas

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 12 Września 2013, 20:26:33 »
Hej, ja polecam linka z prostym rozwiązaniem:

http://www.palacar.pl/pomoc.php

Wypełniacie formularz i po kilku dniach macie propozycje dopasowaną do auta + adresy warsztatów w pobliżu z ustaloną prze nich ceną za montaż. Można sobie sprawdzić choćby dla porównania cen.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl