Tylko że samochód przejeżdżający 300 tys. km posiada wyraźne ślady użytkowania np. wytartą kierownicę itp.
Wyjaśnij mi czym różni się klimatyzacja automatyczna dwustrefowa od climatronica?
PS. miałem okazję kupić samochód sprowadzany z Niemiec z przebiegiem 90 tys. km lecz został sprzedany.
może miałeś okazję kupić samochód z 90tys. km na liczniku, a nie z takim przebiegiem:)
a co do tego co Ty mowisz, to widać że nie znasz się. Zaraz Ci to zademonstruję.
Kupuję auto w Niemczech z przebiegiem 300 tys km. Zakładając że większość aut sprzedawanych to auta poflotowe, zniszczone mam tylko przednie siedzisko, kierownicę i lewarek od skrzyni. Za 1000zł lub taniej mam wszystkie te częsci z auta z mneijszym przebiegiem. Dokonuję korekty lakieru, cofam licznik (w toyocie wystarczy tylko licznik) i sprzedaje Ci takie auto z przebiegiem 90tys km

moim zdaniem nie jak ma ESP(aka vsc w toyocie) ma też kontrolę trakcji a nie wyobrażam sobie kontroli trakcji bez wyłącznika
Też mi się tak wydaje, ale... i tu ciekawostka. Czytałem z pół roku temu na jednym z internetowych portali motoryzacyjnych test Aurisa 1,6 benzyna, w którym dziennikarz piszący tekst twierdził, że Aurisy w wersji Premium jeśli mają ESP, to nie mają wyłącznika tego ustrojstwa właśnie! Wyłącznik ponoć jest w wersjach Prestige i X. Od miłośników Opli zasłyszałem z kolei, że są serie Opli Astra III, które też mają "niewyłączalne" ESP. Wynikało by z tego, że niekoniecznie jeśli jest ESP, to musi się ono dać wyłączyć :-o . Ja, szczerze mówiąc, sam nie wiem, czy go mam, bo pierwszym właścicielem nie jestem 
jak przy wlaczaniu zaplonu zapala Ci sie pomaranczowa lampa z narysowanym samochodem a pod nim z nierownymi kreskami to masz ESP, jak sie nie pali to nie