Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 386870 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline galeonfunk

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #465 dnia: 03 Czerwca 2016, 12:36:58 »
Czy ktoś życzliwy może sprawdzić, czy po ostatniej aktualizacji  dostępna jest w nawigacji ulica Obiegowa w Olsztynie?

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #466 dnia: 03 Czerwca 2016, 15:22:23 »
Nie jest adresu wprowadzić nie można czyli na mapie jej nie ma

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #467 dnia: 03 Czerwca 2016, 19:56:19 »
Sprawdziłem w verso z t&g+ . Soft 2.9... wybieranie głosowe nie działa. Właśnie pobieram aktualizację. Zobaczymy co dalej.

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #468 dnia: 03 Czerwca 2016, 20:25:45 »
W T&Go Plus wybieranie głosowe musi działać bez wzgledu na wersję oprogramowania jaki wyświetla Ci się komunikat po naciśnięciu przycisku na kierownicy?

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #469 dnia: 03 Czerwca 2016, 20:26:25 »
Że w tym języku nie będzie obsługiwane

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #470 dnia: 03 Czerwca 2016, 20:36:34 »
No więc właśnie widocznie nie wiedziałeś że wybieranie głosowe nie działa w Polskim języku i jeżeli masz menu ustawione na Polski to ten komunikat ustaw sobie menu na Anglika i będziesz miał wybieranie głosowe

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #471 dnia: 03 Czerwca 2016, 20:38:09 »
Ok. A ja myślałem że ruszyło po polsku... ok teraz wszystko jasne

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #472 dnia: 03 Czerwca 2016, 21:41:11 »
Po naszemu jeszcze nie ma ja w tej sprawie wysłałem maila do TMP jakieś rok temu nawet opisywałem to tu na forum i dostałem odpowiedż że Toyota cały czas pracuje nad tym aby to dzałało po Polsku no ale jak znam życie to prędzej auto sprzedam  :-) poprostu maja nas gdzieś jest język Czeski, Rosyjski nawet Węgierski a naszego niet

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #473 dnia: 03 Czerwca 2016, 23:55:52 »
Standard. Podobnie jak Siri Cortana S-voice.... Ostatnio google zaczęło obsługiwać PL. A w mojej starej nokii działały polecenia głosowe po PL....

Offline galeonfunk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #474 dnia: 06 Czerwca 2016, 08:17:26 »
Nie jest adresu wprowadzić nie można czyli na mapie jej nie ma
Dzięki za weryfikację. Trochę to kiepskie, że droga, która powstała 1,5 roku temu nadal nie jest uwidoczniona na mapach. Dla porównania w darmowej nawigacji w telefonie Nokii (HERE) ta ulica jest od dawna. I nie mam tu na myśli jakiejś osiedlowej dróżki, tylko całkiem przyzwoity i istotny odcinek drogi w śródmieściu z jezdniami po 2 pasy ruchu w każdą stronę.

To pokazuje jedynie, że te "aktualizacje" map są iluzoryczne i raczej dotyczą kosmetyki związanej z obsługą urządzenia niż realnej poprawy zawartości map. Swoją drogą, ciekawe, czy można gdzieś podejrzeć zakres aktualizacji map? Kto jest dostawcą naszych nawigacji w TT2&GO?

Ciekaw jestem, jak to wygląda w przypadku Waszych lokalizacji?

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #475 dnia: 06 Czerwca 2016, 08:31:12 »
Zawsze tak było i nie widać, żeby coś się miało kiedykolwiek zmienić, że nawigacje wbudowane z aktualizacją są - i będą - na bakier. Nie ma co liczyć, żeby to się zmieniło, bo Toyota sprzedaje auta, a nie nawigacje - to tylko dodatek i tak jak np. radio nigdy wysokiej klasy urządzeniem to to nie będzie.
Zaleta jest natomiast taka, że jest to ładnie wbudowane w deskę rozdzielczą, a i na szybko wyszukać jakiś adres bez noszenia/uruchamiania dodatkowej nawigacji też jest wygodnie. Pod warunkiem, że to bardzo stary adres... :cheesy:

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #476 dnia: 06 Czerwca 2016, 08:42:38 »
Kiedyś sprawdzałem i mapy z początku 2015r miały zmiany tylko do 2013r.
Mówię tu o Polsce - zachodnia europa może być nowsza - nie sprawdzałem

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #477 dnia: 06 Czerwca 2016, 10:41:23 »
Wiadomo nikt tutaj na forum nigdy nie twierdził że toyotowskie nawigacje sa najlepsze na świecie są to poprostu urządzonka proste w obsłudze i ładnie wkomponowane w deskę i tak ma być ja też się zastanawiam coraz bardziej nad kupnem modułu MiraBox Wi-fi który daje bezprzewodowy MirrorLink który działa z każdym telefonem i wtedy można wyświetlać na ekranie nawigacji zawartość telefonu czyli można kosrzystać z Automapy, Naviexperta,Yanosika itp i wtedy już można olać aktualizację map nawigacji Toyoty tym bardziej że mam jeszcze jedną aktualizację map darmową w T&Go Plus a potem trzeba bulić 500 zł za mapę która jest co najmniej 2 lata do tyłua dokładnie połowa ceny którą trzeba dać za mape kosztuje ten moduł także to chyba jedyne logiczne rozwiązanie
« Ostatnia zmiana: 06 Czerwca 2016, 10:45:10 wysłana przez piotr394 »

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #478 dnia: 07 Czerwca 2016, 07:58:36 »
Nie narzekajmy szanowni.......mam też nissana z navi. To jest dopiero przepaść do toyotowskiej navi. Naprawdę nie jest źle z systemem Toyoty i to jeśli chodzi o aktualność i obsługę samego systemu. Nawet cena aktualizacji jak ktoś chce zaszaleć w toyocie jest niższa
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #479 dnia: 07 Czerwca 2016, 13:25:16 »
Dokładnie. Wiadomo, że chcielibyśmy mieć coś lepszego w stylu Automapy/Janosika. Ale ja jeżdżę tylko z wbudowaną nawigacją od 4 lat i nie ma tragedii. Dla innych może to za mało, mnie spokojnie wystarcza. Do rzeki nie wjechałem... Przejrzysty widok, darmowe komunikaty TMC, asystent pasa ruchu. W połączeniu z CB Radiem, jak na razie dojechałem zawsze do celu bez mandatów  :-P

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl