Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 386870 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #495 dnia: 20 Czerwca 2016, 22:10:03 »
W nowej wersji aplikacji i mapy nie widzę możliwości pobrania podróży zaplanowanej np. na komputerze na www.toyota.pl w zakładce moje podróże, używa ktoś z Was tej funkcjonalności ?

W ogóle to bardzo mozolnie planuje się trasę która ma prowadzić przez kilka punktów (np. chcąc ominąć autostradę w Słowenii w drodze do Chorwacji) macie jakąś szybszą i mniej upierdliwą metodę ?
jak zapisać tak zaplanowaną trasę w nawigacji żeby spokojnie czekała na dzień wyjazdu ?

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #496 dnia: 20 Czerwca 2016, 23:18:25 »
W nowej wersji aplikacji i mapy nie widzę możliwości pobrania podróży zaplanowanej np. na komputerze na www.toyota.pl w zakładce moje podróże, używa ktoś z Was tej funkcjonalności ?

W ogóle to bardzo mozolnie planuje się trasę która ma prowadzić przez kilka punktów (np. chcąc ominąć autostradę w Słowenii w drodze do Chorwacji) macie jakąś szybszą i mniej upierdliwą metodę ?
jak zapisać tak zaplanowaną trasę w nawigacji żeby spokojnie czekała na dzień wyjazdu ?
Ja używam sporadycznie. Planowanie trasy uważam za proste. Szkoda, że nie można myszką przesuwać wyznaczonych punktów po mapie. Wpisujesz kolejne punkty pośrednie w kolejne okienka. Jeśli chcesz coś ominąć, trzeba wpisać alternatywny punkt "na kierunku" (obok np. autostrady). Potem robisz  "Zapisz", nadajesz nazwę i zapisujesz. I WAŻNE! Przechodzisz do "Moje podróże", zaznaczasz na liście tę którą chcesz przesłać, wtedy pojawiają się opcje "Prześlij do samochodu" i "Zapisz na USB", wybierasz i klikasz. Od teraz możesz pobrać trasę w nawigacji (wg wyboru, przez internet albo USB). Jak to zrobić w nawigacji już pisałem jakiś rok temu, teraz nie bardzo pamiętam. To był ekran "Wpisz m-sce doc.", zakładka "Zaawansowane" i tam "Załaduj trasy i punkty POI z serwera/USB". Po pobraniu trasa pojawia się w spisie tras "Miejsca docelowe".
U mnie to działa dobrze. Moja wersja mapy i oprogramowania to koniec 2014.
Spalanie - Motostat.pl

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #497 dnia: 21 Czerwca 2016, 08:14:52 »
No właśnie ostatnie zdanie Twojego postu jest kluczowe, masz stara wersję aplikacji i mapy, przed aktualizacja mi też to działało dokładnie tak jak to opisujesz.
W nowej wersji brakuje, przynajmniej ja nie znajduję, możliwości zaczytania z usb lub via internet wcześniej zaplanowanej na kompie trasy.

Offline szpaczy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #498 dnia: 21 Czerwca 2016, 09:45:03 »
Cześć wszystkim forumowiczom,
mam problem, otóż niedawno zakupiłem Toyotę Verso S z 2011r. od pierwszego właściciela w Polsce. (auto sprowadzane z francji). Zauważyłem, że są nieaktualne mapy i wersja oprogramowania ( 1.6.61 ), poszperałem na forum, poczytałem, znalazłem w sieci aktualizacje do 1.7.4L, i zainstalowałem w samochodzie ( teraz wersja map EUL20110321). Wszystko pięknie, ale w Touch & Go Toolbox aktualizacja map kosztować mnie może ok 120 Euro. Znalazłem w sieci kolejny plik aktualizacyjny tym razem 2.10.4DMUL (taki ma symbol na .zip), który waży już ponad 3GB, po rozpakowaniu i odpaleniu pen driva w samochodzie, system chce zaktualizować mapy i prosi o kod aktywacyjny. Moje pytanie brzmi, czy w ogóle jest możliwość zaktualizowania map nie wydając złotówki, czy nie ma sensu dalej kombinować i po prostu wydać te 3 euro na dostęp na stronie Toyoty by wygenerowali mi ten kod aktywacyjny? I czy w ogóle idę w dobrą stronę Panie  Panowie  :grin:

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #499 dnia: 21 Czerwca 2016, 10:59:43 »
czy w ogóle jest możliwość zaktualizowania map nie wydając złotówki

Pytasz czy da sie ukraść ?

Offline szpaczy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #500 dnia: 21 Czerwca 2016, 11:29:21 »
Kradzieżą bym tego nie nazwał, ale tak pytam czy można Polskim zwyczajem tak pokombinować żeby mieć aktualne mapy za darmo, a przynajmniej mapy z zeszłego roku. A jeżeli nie da się, to co musze zrobić żeby osiągnać zamierzony cel jak najmniejszym kosztem. Swoją drogą, gdyby aktualizacje map były darmowe w wbudowanych nawigacjach, to idę o zakład że liczba klientów Toyoty by drastycznie wzrosła. Niestety nie ma co marzyć ;)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #501 dnia: 21 Czerwca 2016, 12:37:35 »
Jak idziesz do sklepu i cos bierzesz bez płacenia to co to jest ?

Offline szpaczy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #502 dnia: 21 Czerwca 2016, 12:56:44 »
Dokładnie na 24 stronie tego wątku gość pytało to samo, i zatrzymał sięw tym samym mejscu co ja. Nie wiem mechu co się tak nasadziłeś, ale wydaje mi się że ten wątek dotyczy nawigacji i problemów jak chcesz porozmawiać o tym co jest kradzieżą a co nie to nie ze mną. Skoro zapłaciłeś za nawigację 120 Euro, to nie mam nic do tego, ja jestem zdania że jeśli kupuje samochód z wbudowaną nawigacją to uaktualnienie map powinny być za darmo, rozumiem kupno map innych państw. Różnimy się od siebie, ja płacąc abonament za TV, nie mam zamiaru dokupywać kolejnych kanałów żeby oglądać EURO 2016, Ty być może sobie kupujesz, nie wiem nie mam zamiaru zaglądać innym po kieszeniach.

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #503 dnia: 21 Czerwca 2016, 15:15:47 »
No właśnie ostatnie zdanie Twojego postu jest kluczowe, masz stara wersję aplikacji i mapy, przed aktualizacja mi też to działało dokładnie tak jak to opisujesz. W nowej wersji brakuje, przynajmniej ja nie znajduję, możliwości zaczytania z usb lub via internet wcześniej zaplanowanej na kompie trasy.
U mnie po ostatniej aktualizacji map działa normalnie planowanie trasy z my.toyota.eu zapisanej na pena cały czas z tego korzystam i działa tak jak działało zawsze

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #504 dnia: 21 Czerwca 2016, 15:26:28 »
Niestety temat tzw lewackich map był już poruszany tu na forum ale ma to krótkie nogi na Niemieckim i Angielskim forum można złapać pliki rar z gotowymi mapami ale trzeba zwrócić uwagę na to że każda aktualizacja map wiąże się z aktualizacją oprogramowania stacji multimedialnej i nigdy nie mamy pewności co siedzi w tych plikach rar i po wypakowaniu na pena nie uwalimy sobie nawigacji, na Niemieckim forum pewien gostek właśnie opisywał że w ten sposób załatwił sobie Touch&Go
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2016, 15:30:44 wysłana przez piotr394 »

Offline plague

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #505 dnia: 21 Czerwca 2016, 21:03:32 »
No właśnie ostatnie zdanie Twojego postu jest kluczowe, masz stara wersję aplikacji i mapy, przed aktualizacja mi też to działało dokładnie tak jak to opisujesz.
W nowej wersji brakuje, przynajmniej ja nie znajduję, możliwości zaczytania z usb lub via internet wcześniej zaplanowanej na kompie trasy.
Wysłałem sobie trasę ze strony Toyoty.
Parę minut po uruchomieniu samochodu sama się ściągnęła i dodała do ulubionych.
W tym czasie trochę się bawiłem nawigacją.  Nie wiem czy bez włączania navi też by pobrało z sieci.  Sprawdzę jutro ;).
Podejrzewam że z USB też pobierze samoczynnie po wsadzeniu.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2016, 21:05:28 wysłana przez plague »

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #506 dnia: 22 Czerwca 2016, 20:14:38 »
Qrna, dlaczego to zawsze u mnie coś nie działa, powalczę w takim razie jeszcze z tym.
Dzięki.

Plague, a masz opcje pobierz z serwera, tak jak to było w starej wersji czy poprostu sama trasa się wgrała po podłączeniu stacji do netu?

Offline plague

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #507 dnia: 23 Czerwca 2016, 11:52:55 »
Sama się wgrała. Nigdzie żadnej takiej opcji nie znalazłem.
Jesteś w samochodzie poprawnie zalogowany na konto Toyota i połączenie z netem jest na 100%?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #508 dnia: 23 Czerwca 2016, 13:51:40 »
Panowie cały czas nie wiadomo o których wersjach T&Go jest mowa bo w wersji v1 jest opcja pobierania z serwera lub USB po prostu klika się wybór adresu potem opcje zaawansowane i tam jest pobierz z serwera lub pobierz z USB oczywiście przed tym trzeba sobie trasę zaplanować na my.toyota.eu i zapisać albo na serwerze albo na pena ja przeważnie korzystam z zapisu na pendrive żeby bez potrzeby nie łączyć się z netem poza tym zaplanowana trasa z pendrive ładuje się znacznie szybciej no i oczywiście nie pobiera danych a jak jest w wersji Touch2&Go tego nie wiem
« Ostatnia zmiana: 23 Czerwca 2016, 13:56:58 wysłana przez piotr394 »

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #509 dnia: 23 Czerwca 2016, 14:06:44 »
"Sama się wgrała"

Szanowni co się pod tym kryje w sensie w jakim czasie sama się wgrała?
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl