Autor Wątek: Opony idealne do TSa czyli na czym jeździcie?  (Przeczytany 13905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kubala_tsport

• Gość
Odp: Opony idealne do TSa czyli na czym jeździcie?
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Kwietnia 2012, 18:30:20 »
Ja osobiście jeżdżę na codzień na Yokohamah a na upalanie Toyo R888.
Ja co ci mogę polecić na codzień to napewno Uniroyale Raisporty, jeździłem na 1 i 2 i naprawdę byłem zadowolony. Opona miękka , fajnie klei nawet u mnie. Trzeba się przyzwyczaić do tej opony, ale jak już ją kupisz to napewno będziesz zadowolony. Za tą cene super oponka. Toyo akceptuję tylko R888 lub R1R ale cena jest odpowiednio wyższa , T1R sobie daruj naprawdę porażka...
Z opinii wiem ze Federale i Parady też są naprawdę OK, ale czy CI potrzebna taka opona na codzień?

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Kwietnia 2012, 19:27:09 »
ja od siebie jeszcze dodam, że opony o tzw "choinkowym" biezniku są strasznie głosnie.

Offline adii

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Kwietnia 2012, 20:07:37 »
patrząc jak krzysiek555 lata yarisem, jak najbardziej potrzeba mu dobrych opon
nie oszczędzasz yarka   :grin: http://www.youtube.com/watch?v=l41jGt2h66k

kubala_tsport

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Kwietnia 2012, 15:58:28 »
No tak tylko że po filmiku widać że jest rózna nawierzchnia a do takiego upalania nie polecił bym żadnych opon typu semi-slick itd.
Jeżeli potrzebujesz na kjs-y to ja bym latał na jakiś używanych oponach tzw. szmatach i docinał sobie pod siebie .
Chyba że mają to być oponki do latania na codzień to kwota 200 zł to bym brał te :
http://allegro.pl/opona-letnia-uniroyal-195-50r15v-82v-rainsport-2-i2271140120.html

kubala_tsport

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Kwietnia 2012, 16:56:26 »

Offline gng

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Kwietnia 2012, 23:48:55 »
A ja w koncu zdecydowałem się na Yoko S.drive. Myśle że jako opona na codzień będzie bardzo dobra. Z plusów to na pewno mogę powiedzieć że jest naprawde cicha. Poki co musze ja dotrzec i sprawdze jak klei na mokro i sucho. Dziekuje również wszystkim za pomoc w temacie :)

kubala_tsport

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Kwietnia 2012, 22:16:29 »
I po ile placiles ? Jesli mozna wiedziec :-)

Offline gng

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Kwietnia 2012, 21:49:04 »
Mnie się udało w miare tanio zalatwic, ale to przez znajomego znajomego :) - wyszlo 215 za szt

Offline krzysiek555

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Kwietnia 2012, 09:34:29 »
widać że jest rózna nawierzchnia a do takiego upalania nie polecił bym żadnych opon typu semi-slick itd.
Jeżeli potrzebujesz na kjs-y to ja bym latał na jakiś używanych oponach tzw. szmatach i docinał sobie pod siebie .
Chyba że mają to być oponki do latania na codzień to kwota 200 zł to bym brał te :
http://allegro.pl/opona-letnia-uniroyal-195-50r15v-82v-rainsport-2-i2271140120.html

Zgadzam się, semi slick na taką nawierzchnię to nie jest najlepszy wybór, ale innych wtedy nie miałem poza starymi zimowymi szrotami. Te Uniroyale na takich imprezach spuisują się całkiem dobrze (usłyszane opinie od innych zawodników), ważne, żeby opona nie była zbyt stara, bo wtedy szczególnie na mokrej nawierzchni robi się już dość niebezpiecznie przy szybszej jeździe.

Jorssen

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Sierpnia 2012, 11:37:24 »
Ja jezdze na GOOD YEAR F1 185/55:15i jestem mega zadowolony.
Moze troche drogie ale naprawde polecam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl