Autor Wątek: GPS LARK - warto?  (Przeczytany 5678 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline violar

• Prawie Toyot
Odp: GPS LARK - warto?
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Lutego 2015, 09:44:04 »
Jeszcze jedno ktoś wie jak się sprawuje Garmin ?

Jak jeszcze parę miechów temu jeździłem jako pilot wycieczek to coraz więcej kierowców przerzucało się z MIO/TomToma na Garmina i żaden nie narzekał. Złe doświadczenia były jedynie z Alpinem i crapem typu Manta.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Lutego 2015, 12:07:41 »
Tom Tom wcale nie jest taki dobry jak go ludzie zachwalają.
Jako jedyny ma bardzo ubogie aktualizacje.Infrastruktura bardzo się powiększa a aktualizacja map 2-3 razy w roku to porażka.

Offline kamil1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Lutego 2015, 20:29:08 »
Złe doświadczenia były jedynie z Alpinem i crapem typu Manta.
z naciskem na manta chinczyka ktorego mam jest sto kroc lepszy a zakupilem go za śmieszne pieniądze z http://www.aliexpress.com/

Offline joponek

• Prawie Toyot
    • Rankomat
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Marca 2015, 10:37:16 »
Miałem kiedyś tego GPS'a i szczerze nie miałem okazji go długo testować, bo padł po 3 miesiącach i dostałem za niego zwrot pieniędzy kupując później własnie TOM TOM'a dokładając kilka złociszy.

Offline kamil1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Marca 2015, 14:04:39 »
moj ma 7 miesiecy i chula jak trzeba :good:

Offline ZBYSZEK666

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Lipca 2015, 08:13:36 »
Kilka już lat wykorzystuję Navi-Lark Free Bird 43,1(odkupiona joako używana)i nie miałem powodów do narzekania na jej wskazania.Przynajmnie raz w roku staram ją zaktualizować.W ostatnim czasie sam wymieniłem w niej akumulator na BLC-5C(Nokia)i pracuje dobrze.

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Lipca 2015, 11:11:27 »
Miałem dwa larki i żaden nie pracował dłużej niż rok. Myślę, że lepiej będzie kupić starszą generację smartfona z GPS (np galaxy S2 lub S3) których ceny są obecnie porównywalne z nawigacjami i zestaw map wedle uznania (Nawet google maps czy janosikowa dają radę, jak ktoś woli renomowane produkty to przecież również można takie zakupić i wgrać). Montaż 7 calowego tabletu (w media expert w promocji galaxy tab2 7" kosztuje chyba 400 zł - porównywalne z nawigacjami) pozwoli w chwilach gdy mapa jest zbędna zająć czymś pasażera - jeżdżę z dzieckiem i gra jest błogosławieństwem i chwilą ciszy.
"Tak jeden za drugim podawał swe nazwisko,
Ostatnie to słowa w ich życiu.
Ostatnie pytanie, ostatnia odpowiedź
i jedna kula - to wszystko..."                               Horytnica - "Katyńskie łzy"

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Lipca 2015, 12:22:12 »
Mój najstarszy Lark 35.0 działa już chyba z 6 lat, nowszy Lark 43.3 działa już 3 lata ok, ale szybka się porysowała.
Jakbym miał wybrać navi z Samsungiem to wybieram starą, sprawdzoną mapę papierową.

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 03 Sierpnia 2015, 13:54:21 »
Aż tak złe doświadczenia z samsungami? Ja S2 używam już 3 rok jako navi po 2 latach używania jako telefon i jest bez zarzutu. AutoMapa wspierana przez Yanosika, czasem nawet na google maps jechałem z ciekawości i nie było problemów. Chyba wniosek jest taki, że w każdym sprzęcie trafiają się lepsze i gorsze egzemplarze, eksploatowane w różnych warunkach mają zróżnicowaną trwałość. Skoro więc nie ma jednego wyraźnego lidera pozostaje rada "weź pan zdecyduj wedle gustu", ale to chyba żadna rada.
i jedna kula - to wszystko..."                               Horytnica - "Katyńskie łzy"

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 03 Sierpnia 2015, 14:34:59 »
Mój brat ma samsunga i po miesiącu był dwa razy na gwarancji, bo coś się z nim działo.
W ogóle to jestem źle nastawiony do Samsungów. Mój stary HTC wydaje mi się o niebo lepszy.

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 05 Sierpnia 2015, 11:52:43 »
To, że coś się dzieje z telefonem, zwłaszcza na androidzie, to w 80% wina samych użytkowników instalujących wszelakie aplikacje. Często jest tak, że jakaś apka się nie zamyka i np. rozładowuje non stop baterię, lub wymusza dostęp do sieci mimo iż teoretycznie jest wyłączona. Niestety często aplikacje są po prostu źle napisane lub celowo mają nadane więcej uprawnień niż jest to konieczne i trzeba je zamykać ręcznie w ustawieniach. Potem właśnie dziwne rzeczy się dzieją z telefonem. (Tak, lubię samsungi :) ).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl