Autor Wątek: Czarna Lista {Stacje}  (Przeczytany 245596 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wojti

• Gość
Odp: Czarna Lista {Stacje}
« Odpowiedź #120 dnia: 01 Grudnia 2004, 00:12:53 »
Wysłałem do Shell Polska pytanie skąd pochodzi ich paliwo, oto odpowiedź (oryginalna nie zmieniona):

Szanowny Panie,

W nawiązaniu do Pana zapytania dotyczącego pochodzenia oferowanych przez nas paliw informuję, że:

-V-Power Racing- jest to benzyna o liczbie oktanowej min.99, wzbogacona dodatkami uszlachetniającymi, produkowana jest w 100% w niemieckiej rafinerii Shell. Swymi parametrami zbliżona jest do benzyn wyścigowych.

-V-Power 95 - jest to  produkt, który  powstaje w wyniku komponowania wysokojakościowego paliwa  bazowego ( jaką stanowi klasyczna benzyna bezołowiowa Eurosuper 95) z opatentowanym zestawem dodatków uszlachetniających. Ze względu na konieczność zachowania rygoru technologicznego niezależnie od lokalizacji (rafinerie niemieckie lub polskie) proces ten odbywa sięprzy wykorzystaniu specjalnie do tego przeznaczonych urządzeń.

- Eurosuper 95- zwykła benzyna bezołowiowa 95, nie wzbogacana dodatkami Shell, przeznaczona do pojazdów przystosowanych do eksploatacji benzyn bezołowiowych. Pochodzi z polskich rafinerii.

-Diesel Extra –jest to  olej napędowy wzbogacony specjalym dodatkiem Nemo, który:
•separuje wodęz produktu już na etapie dystrybucji
•posiada właściwości zmniejszające pienienie się( w porównaniu z produktem bazowym)
•usuwa zanieczyszczenia z układu paliwowego
Produkt bazowy (olej napędowy ) pochodzi z rodzimych rafinerii.

Wszystkie sprzedawane paliwa na stacjach podlegają ścisłej kontroli jakości oraz spełniają obowiązujące normy.
Certyfikaty jakości dostępne są na każdej stacji Shell i na życzenie Klienta udostępniane przez kierownika stacji.

Zapewniając Pana o naszych staraniach mających na celu satysfakcjęKlientów,

Pozostajęz poważaniem,

Agnieszka Kossakowska
Kierownik ds. Obsługi Klientów

-
> -----Original Message-----
> From: OneShell@is.shell.com [mailto:OneShell@is.shell.com]
> Sent: Friday, November 26, 2004 2:17 PM
> To: Www, Poland P SPOLSKA-SI
> Subject: OneShell.com Form Response
>
>
> AUTO EMAIL - PLEASE DO NOT REPLY TO THIS ADDRESS
>
> The following form has been submitted:
> Items not completed are returned as '(no value sent)'
>
> Subject:
> formularz kontaktowy
>
> Content Title:
> Prośba o przesłanie szczególowych informacji
>
> Wybierz dział::  
> Dział stacji paliw – sprzedaż
>
> Rodzaj oferty::  
> (no value sent)
>
> Opis:  
> Skąd pochodzą paliwa Shell? Czy tylko VPR99+ jest
> importowany, czy również reszta paliw przyjeżdża do nas z za
> Odry? Proszęo odpowiedź jeśli to możliwe. pozdrawiam serdecznie
>
> Nazwa firmy::  
> (no value sent)
>
> Imie::  
> Wojciech

piwo

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: 01 Grudnia 2004, 11:18:00 »
Cytat: wojti
Wysłałem do Shell Polska pytanie skąd pochodzi ich paliwo, oto odpowiedź (oryginalna nie zmieniona)

Swietna robota wojti! Teraz juz oficjalnie bedzie znane pochodzenie paliw w Shellu. Szkoda ze nie dodali tylko infa o ich autogazie-podobno najlepszym w na polskim rynku. No i za tym przykladem powinni isc nastepni: Esso, BP, Statoil itp

grzybek-r

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: 01 Grudnia 2004, 12:50:56 »
czyli rozumiem ze VP95 jest pochodzenia raz PL a raz niemcy? jak sie trafi?
cos mi tu smierdzi bo nie napisali do konca....
albo zle rozumiem.....

adi

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: 01 Grudnia 2004, 13:46:19 »
kolo mnie buduje siedzibe jak sie ne imyle shell :-DD i ponoc ma byc tez stacja wiec bede mila dwa kroki na dobra stacje :lol: bo narazie to tylko cpn-y w okolicy  :worried  :(

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: 01 Grudnia 2004, 14:06:31 »
Cytat: grzybek-r
czyli rozumiem ze VP95 jest pochodzenia raz PL a raz niemcy? jak sie trafi?

Pewnie pierwsze partie szły z Nimeic, a potem już tylko z Polski. W ten sposób mają tańszy produkt (więcej mogą zarobić, bo przecież ceny nie obniżą), a nam klientom można mówić takie brednie, że towar pochodzi z Niemiec i Polski.

Wszystkie zachodznie koncerny zaopatrująsięw paliwo (produkt bazowy) w Polsce. Niektóre paliwa modyfikowane są potem własnymi dodatkami producentów. Tylko niektóre produkty są importowane w całości, ale to te droższe np. VPower99+

Puffy

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: 04 Grudnia 2004, 13:07:37 »
Ludzie, co Wy piszecie!!! Na Orlenie jest lepsze paliwo niż na Shellu??!! jeżdżępo  całym kraju i na Orleny nadziałem się3 razy! Mieszają paliwo czasami nawet z olejem napędowym/ Przeczytajcie sobie choćby tegoroczny artylów w Auto Świecie (nie pamiętam, który nr) o badaniach paliw w Polsce. Ani jednego zastrzażenia do Shella, natomiast kilka stacji Orlena na terenie kraju sprzedawało taki szmelc, że w głowie sięnie mieści, że samochody w ogóle odjeżdżały ze stacji! Sam w jednym z samochodów (knkretnie w Seicento z '99) w zeszłym roku po zatankowaniu na Orlenie nie mogłem po pół godz jechać szybciej niż 40km/h! Samochód jechał, jak traktor (spalanie stukowe). Po spuszczeniu paliwa zalałem od razu na Shellu V-Powera, aby przeczyścił mi silnik. Wnioski wyciągnijcie sami . No chyba, że mieszkacie w jakiejś dziurze i pod bokiem macie tylko Orlena (a raczej przerobipnego na niego CPN)... Pozdrawiam wszystkich naiwniaków jakości PKN Orlen. :D

wojti

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: 04 Grudnia 2004, 15:22:49 »
Jak tankujesz po wsiach to nie ma sięco dziwić. W Wawie na Orlenach jest dobre paliwo. Za mieszanie paliwa z olejem odpowiedzialny jest właściciel stacji. Ja znam przypadek z ASO Hondy gdzie faceta przywieźli na lawecie po zatankowaniu 95 na Shellu. Okazało sięże był syf w paliwie. Więc nie ma to znaczenia. Orlen ma lepsze paliwo bo Petrochemia Płock ma nowocześniejszą technologięjego wytwarzania niz Rafineria Gdańska od której Shell kupuje paliwo. Nie mówie że paliwo RG jest złe, jest poprostu słabsze (ma więcej zw siarki, alkoholu itd) starsza technologia. Od RG kupują min. Shell i Neste. Inne pewnie też, ale nie mam na ten temat informacji... pozdro

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: 06 Grudnia 2004, 11:41:07 »
Na mój gust to w każdej sieci można sięnaciąć. Tankujęna Shellu od czasu do czasu - raz bo mają program lojalnościowy (ale cienki), dwa bo mają V-Powera 99 którego lejękiedy jest jakaś nocna akcja. I wiem, że to paliwo robi różnicę.
Tak z ciekawości: czy któraś z sieci ma program lojalnościowy w którym za uzbierane punkty mozna zatankować ?
W tym z Shella to można pobrać różne pierdoły, a mnie obrusza myśl, że mam dostać np. puszkęnapoju z równowartość 3x ceny sklepowej...

wojti

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: 06 Grudnia 2004, 13:28:45 »
Ja mam karty BP Shella i Orlenu i z tego co wiem to tylko na tym ostatnim mozna tankować za punkty. Ale to jest śmiech... 20zł na paliwo za 4000pkt czy coś takiego...

Ewi

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: 06 Grudnia 2004, 23:24:47 »
Cytat: wojti
Napewno na Orlenie jest lepsze paliwo niż na Shellu (za wyjątkiem VP RACING99+) gdyż Shell kupuje paliwo od rafinerii Gdańskiej, która ma starszą technologięniz Płock. pozdrawiam.

Dzwią mnie Wasze opinie na temat Shella.Ja jestem b.zadowolna z paliwa na tej stacji. Hmmm.....

Offline Gosiek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #130 dnia: 06 Grudnia 2004, 23:31:13 »
Ja tankuje teraz tylko na Shell. W poprzednim autku trochępotestowałam różne stacje i najwięcej razy nacięłam sięna Orlenie - może i paliwo biorą z najlepszego źródła ale to co dzieje sięna stacji to nikt nie wie; za to do Shella nie miałam nigdy zastrzeżeń. Tak więc teraz mając dieselka tankujęna Shell i sporadycznie jak nie ma Shell na BP 3 razy zatankowałam poza tymi stacjami (2*Orlen różne stacje i Statoil) i autko zachowywało sięjak zamulone nie mówiąc o tym że skoczyło mi znacznie spalanie....

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: 07 Grudnia 2004, 16:31:42 »
Nio,
wiem, że mój VVTi jest czuły na jakość paliwa (tzn. reaguje mocno zwiększonym spalaniem).
A co dopiero dizelek...

Ewi

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: 07 Grudnia 2004, 17:06:33 »
Cytat: adi
najwazniejsze ze benzyna ostatnio staniala :aclap  :adiabelek  :bdance  Ciekawe na jak dlugo :aduh

Staniała????
3,85 zł/1l ?taka cena jest średni vały czas....
Nie zauważyłam zeby staniała.
A jeśli tak,to w ogole nie jest to odczuwalne:)!!!!
pozdro.

Puffy

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: 07 Grudnia 2004, 17:15:08 »
na Statoilu można wymienić punkty na paliwo. kupony po 20zł bodajrze za 400 punktów.

Yaga

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: 07 Grudnia 2004, 17:15:22 »
Staniała. Ja wczoraj na BP płaciłam 3,64 za litr.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl