Autor Wątek: Auris - Gwarancja  (Przeczytany 23214 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Auris - Gwarancja
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Sierpnia 2012, 21:42:49 »
Piotr, robi się pomału błędne koło. Ja upieram się przy swoim, Ty przy swoim. Potrzebowałem wsparcia, podpowiedzi a nie uszczypliwych postów w stylu "gówniarz dorwał autko tatusia i nie wie jak postępować".
Naprawdę nie widzę sensu aby ten temat kontynuować.
Bart ja napisałem Ci co tracisz jak będziesz serwisował gdzie indziej.
Nie napisałem Ci przecież że nie możesz serwisować gdzie indziej po gwarancji.  Twój wybór, ale na gwarancji bym serwisował tylko w ASO.
Obi

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Sierpnia 2012, 07:13:53 »
No ale co ma piernik do wiatraka? :-)
myślę, że bardzo dużo bo bez wiatraka nie było by piernika

a co do tematu to ja w swoim aucie zrobiłem tylko dwa przeglądy w ramach trzyletniej gwarancji w ASO pierwszy bez wymiany oleju po 15kkm za jakieś sto parę złotych nie pamiętam dokładnie.
Drugi pełny po 30kkm  <zalamka> .
Wymieniłem w aucie części za ponad 30000pln słownie trzydzieści <diabel>, jest to opisane na TK w ramach gwarancji bez słowa ze strony przedstawicieli AS0, ŻE CZEGOKOLWIEK BRAKUJE.
W ramach trzech akcji przywoławczych powymieniano to czego dotyczyło wezwanie i nikt niczego się nie czepiał.
Myślę, że warto przynajmniej w ograniczonym zakresie korzystać z usług ASO z racji późniejszych napraw i wymian, ponieważ korespondencja z TMP czasem trwa długo i kosztuje dużo niepotrzebnych nerwów.
To tyle co do słuszności gwarancji w ASO z mojej strony.

Offline Bart7824155

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Sierpnia 2012, 19:19:31 »
No ale co ma piernik do wiatraka? :-)
myślę, że bardzo dużo bo bez wiatraka nie było by piernika

a co do tematu to ja w swoim aucie zrobiłem tylko dwa przeglądy w ramach trzyletniej gwarancji w ASO pierwszy bez wymiany oleju po 15kkm za jakieś sto parę złotych nie pamiętam dokładnie.
Drugi pełny po 30kkm  <zalamka> .
Wymieniłem w aucie części za ponad 30000pln słownie trzydzieści <diabel>, jest to opisane na TK w ramach gwarancji bez słowa ze strony przedstawicieli AS0, ŻE CZEGOKOLWIEK BRAKUJE.
W ramach trzech akcji przywoławczych powymieniano to czego dotyczyło wezwanie i nikt niczego się nie czepiał.
Myślę, że warto przynajmniej w ograniczonym zakresie korzystać z usług ASO z racji późniejszych napraw i wymian, ponieważ korespondencja z TMP czasem trwa długo i kosztuje dużo niepotrzebnych nerwów.
To tyle co do słuszności gwarancji w ASO z mojej strony.

Wczoraj furka zaliczyła pełny przegląd ASO trwający dobre 1.5 godziny przy przebiegu prawie 30.000 km. Koszt ->  960 zł  :good:

love is good, love is funny, All the people love for money, if u think love is funny, love yourself and take the money!

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Sierpnia 2012, 19:24:14 »
Jednak się zdecydowałeś  :good:

Kontaktowałeś się z TMP apropo wykonania przeglądu w innym warsztacie?

Offline Bart7824155

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Sierpnia 2012, 19:26:21 »
Jednak się zdecydowałeś  :good:

Kontaktowałeś się z TMP apropo wykonania przeglądu w innym warsztacie?

Nie, już dałem sobie spokój. Następny przewidywany przegląd przypada na sierpień 2013 przy przebiegu 45.000 km. Pomyślę nad tym bo gwarancję mam do stycznia 2014.
love is good, love is funny, All the people love for money, if u think love is funny, love yourself and take the money!

Offline terex

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 07 Stycznia 2015, 23:02:01 »
Witam .Podłacze sie pod temat. Czy ktos z szanownych uzytkownikow moze mi powiedziec czy jak zamontuje u siebie w Aurisku tempomat(a wiaże sie to z wywierceniem otworu na manetke w kierownicy) i poprowadze własna instalacje elektryczna na tył auta to moze to byc powodem do odstapienia TOYOTY od gwarancji? Na mojego Auriska mam jeszcze rok gwarancji i niechciałbym jej stracic przez takie błachostki. Pozdrawiam

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #36 dnia: 08 Stycznia 2015, 07:37:39 »
Witam .Podłacze sie pod temat. Czy ktos z szanownych uzytkownikow moze mi powiedziec czy jak zamontuje u siebie w Aurisku tempomat(a wiaże sie to z wywierceniem otworu na manetke w kierownicy) i poprowadze własna instalacje elektryczna na tył auta to moze to byc powodem do odstapienia TOYOTY od gwarancji? Na mojego Auriska mam jeszcze rok gwarancji i niechciałbym jej stracic przez takie błachostki. Pozdrawiam

Uważam, że stracisz gwarancję.

Obi

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 08 Stycznia 2015, 08:06:50 »
Na mojego Auriska mam jeszcze rok gwarancji i niechciałbym jej stracic przez takie błachostki. Pozdrawiam

stracisz gwarancję na elektrykę - ktoś o tym pisał w wątku tempomatu - specjalnie ludzie czekali na koniec gwarancji.
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #38 dnia: 08 Stycznia 2015, 08:53:09 »
Prawnie stracisz gwarancje jedynie w przypadku jesli udowodnia ze twoja modyfikacja uszkodzila cos w samochodzie - w innym przypadku nie.
Oczywiscie serwisanci beda cie straszyc ze nawet jesli napompujesz opony powietrzem nie z aso to tez stracisz ;)
Zawsze mozesz napisac do rzecznika konsumenta i bedziesz mial wszystko na papierze.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #39 dnia: 08 Stycznia 2015, 08:53:39 »
Jeżeli nic dodatkowo nie popsujesz to nie powinno być problemu z gwarancją.
Zależy to jeszcze od Doradcy w serwisie. Jeżeli zapamiętali Cię takiego co wszystko mu się należy i straszy zaraz Centralą (a są tacy nawet na tym Forum) to się mogą wypiąć w razie problemów.

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 08 Stycznia 2015, 09:28:04 »
Tempomat montowałem sam i kolejne przeglądy oraz usterki były naprawiane przez ASO w ramach gwarancji, nikt nigdy nawet nie zapytał o tempomat.
Jeżeli spalisz coś przy okazji montażu to mogą zrobić problem, ale unieważnienie gwarancji to nie taka prosta sprawa.
W zasadzie przy wymianie żarówki, akumulatora, montażu radia itp, również można coś spalić, a w zasadzie nawet całe auto, więc dochodziło by do absurdu
jak by za każdym razem po instalacji jakiejś pierdoły po za ASO, gwarancja były by unieważniania. Dodam że montowałem również centrum multimedialne, kamerę cofania i gwarancja działa bez zarzutu, zawsze ASO naprawiało to co nie działało. 

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl