Zasilanie z zaplonu,to.muszę to założyc, a jak sadzisz dlaczego po jakims czasie kamery nie pracuja.
Gdzie go można kupić i ja go się podłącza?
Nasuwa mi sie jeszcze jedna kwestia,jak obcialem chincza to mam 2 kabelki i jeszcze takie coś ala siateczka i z tym nic nie robilem -kamera z tyly tego nie miala
Kamery mają czujnik termiczny by procesorek się nie przegrzał (przynajmniej te z którymi miałem jakiś czas temu do czynienia miał) i po osiągnięciu odpowiedniej temperatury odłączają zasilanie najczęściej termistorem. Jeżeli jest tak w twoim przypadku musisz pomyśleć o odprowadzeniu ciepła z układu - przód może się grzać od silnika - tył może być mocno odizolowany termicznie. Podejżewam, że w listwie doświetlenia rejestracji - nie ma wiatru do chłodzenia, jest dodatkowe źródło ciepła w postaci żarówek doświetlających rejestrację - mocno grzeją. Przyczyną mogą też być zbyt duże prądy spowodowane spadkami napięcia (np. na długich przewodach, lub obciążeniem przewodu w który się wpiąłeś) i układ by pracować w znamionowym zakresie mocy uzupełnia brak pobierając więcej prądu - przez to szybciej się nagrzewa.
Filtry chyba są na allegro, a jak nie tam to na elektroda.pl ludzie często oferują wykonanie różnych układów i na bank tam znajdziesz. Mają trzy kabelki - końcówki jeden to masa a dwa to plus (przecinasz plus twojej instalacji i wpinasz oba uzyskane końce w owe dwa kabelki - końcówki urządzenia). Zazwyczaj stosuje się to do głośników. Możliwe, że będziesz musiał dublować filtry dolno i górno przepustowe bo nie wiem jakie częstotliwości zakłócają kamerę w twoim przypadku. (może się okazać, że nie pomoże bo głośniki to prosta spawa, a w kamerze masz procesor i właśnie to on jest zakłócany).
Ta siateczka to właśnie ekran przewodu chroniący go przed wpływem zakłóceń elektromagnetycznych.Musisz dobrze wyekranować
połączenia urządzeń z kablem transmisyjnym (video). Jak nie pomoże to będziesz musiał odizolować elektromagnetycznie kamery np. przez schowanie ich w metalowych pudełeczkach. Co do materiału na pudełka musisz zobaczyć co da leprzy efekt.
Nie widząc i nie macając mogę tylko gdybać co jest przyczyną. Powyższe metody działają na konkretne zakłócenie. Sprawdź, jeśli możesz jeszcze wymontować, czy zestaw "sieje" poza samochodem lub przy zgaszonym silniku, bo może walczymy z niewłaściwym potworem.
Zapomniałem napisać, że zakłócenia mogą też wpływać na odbiornik, a kamery i przewody są ok! Wyłączanie kamer raczej nie przez odbiornik bo zakładam, że pisząc o wyłączonych kamerach widzisz, że odbiornik działa czyli zgasła tylko kamera. Odbiornik też jest zabezpieczony termistorem.