Autor Wątek: H11 osram night breaker plus vs philips blue vision ultra ?  (Przeczytany 23813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gusti

• Toyot Leżący
  • *
H11 osram night breaker plus vs philips blue vision ultra ?
« dnia: 20 Grudnia 2012, 17:34:27 »
Siemanko
Ostatnimi czasy przepaliła mi się jedna żarówka a więc postanowiłem wymienić obie na coś lepszego
Co powiecie mi o żarówkach z nagłówka ?
Które byście polecili i czy jest duża różnica w porównaniu do standardowych ?
BTW. To pierwszy raz jak poszła przednia żarówka (po roku) i nawet nie zdawałem sobie sprawy że tak trudno dostać h11, a te philipsy czy osramy to już w ogóle - nawet w Warszawskim salonie toyoty są tylko na zamówienie ;p

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
Odp: H11 osram night breaker plus vs philips blue vision ultra ?
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Grudnia 2012, 17:56:21 »
Ja tam wiem tylko, że +90& się conajmniej +90% częściej przepala niż standard. Ja się bardziej zastanawiam na osram cool blue intense - tylko musiałbym zobaczyć na żywo jak świeci bo nie chcę niebieskiego

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Grudnia 2012, 18:00:07 »
Ja ostatnio kupilem osram cool blue intense i jezeli chodzi o swiatlo to naprawde jest jasniejsze bardziej bielsze niz te zwykle wiec polecam... ostatnio w aso widzialem ze prowadza sprzedaz zarowek h11 ala xenon z niebieskim szklem ale musisz liczyc cos kolo 130 zl nie pamietam dokladnie ile kosztuja.

Offline Gusti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Grudnia 2012, 18:03:02 »
No ja też nie jestem przekonany co do tego niebieskiego. A że się przepala to już gdzieś czytałem tylko że na tych co mam w nocy na trasie ciężko się jeździ
A tak przy okazji co myślicie o takich pastach polerskich do reflektorów bo moje są dość "zamglone" ?
@wanraf89 No właśnie ogarnę jutro w sklepie jak to cenowo wygląda bo te mam coś ok 60zł za sztukę a poza tym nie wiem właśnie czy chcę niebieskie

douglas

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Grudnia 2012, 19:49:27 »
Temat na czasie. Moje żarówki jeszcze nie były wymieniane. Po 41 tys. zdaje sobie sprawę z tego, że ich jakość spadła znacznie co zresztą widać. Obawiam się, że chociaż faktycznie żarówki o podwyższonych parametrach świecą wyraźnie lepiej, to przepalają sie za szybko, a są drogie. Poza tym ogromna szkoda, że modeli H11 jest bardzo mało w ofercie i nie ma w czym wybierać.

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Grudnia 2012, 22:56:23 »
Zarowki osram cool blue intense jak i philipsa blue vision nie swieca na niebiesko tylko maja bardziej bielsza barwe niby 4200 k taka mniejwiecej maja barwe a do prawdziwego ksenonu to jeszcze im daleko wedlug mnie to jest najlepszy wybor niz chinski ksenon ( choc jezdzilem na nich pol roku ) moze i hidy fajnie oswietlaja droge ale jak komus przytrafi sie stluczka nawet nie z twojej winy bedziesz winny spowodowanego wypadku bo mogles oslepic kierowce drugiego auta.

Offline Gusti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Grudnia 2012, 13:32:54 »
Kupiłem Osram NB+
Świecą bardzo ładnie i z każdym dniem lepiej ;)
Myślicie że takie środki coś dają odnośnie odświeżenia reflektorów - http://allegro.pl/pasta-polerska-do-lamp-samochodowych-plexi-i2824571310.html ?

douglas

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Grudnia 2012, 14:32:02 »
Odnośnie odświeżania reflektorów pewnie, że można zrobić to we własnym zakresie ale trzeba się dobrze przygotować i upewnić czy ta konkretna pasta jest skuteczna. Zobacz na youtube.com, tam jest sporo krótkich filmików niemal instruktażowych jak to wykonać. Mothers Polish - Headlight Restoration (How To Video)

Offline ArteK86

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Grudnia 2012, 15:17:20 »
Jeździłem zarówno na NB+ jak i BV - co prawda oprawka H4. Żarówki oprócz lepszej barwy, krótszej żywotności i ceny niczym się nie wyróżniają. Za połowę mniej można kupić Tungsram Megalight, które świecą dużo lepiej od nich i mają lepszą żywotność.

Co do HIDów to na soczewce na pewno można zminimalizować ryzyko oślepiania innych, w przypadku kolizji jednak można od razu przyznać się do winy. Jeździłem na HIDach i doświetlanie drogi i pobocza jest rewelacyjne ale jeśli ktoś ma niedostosowany samochód do ksenonu to IMO mija się to z celem, zawsze jest jakieś "ale".
> Moja Carina <

"The only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do nothing" - Edmund Burke

Offline kingcin

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Grudnia 2012, 20:20:44 »
Przesunąłem dyskusję na temat HID'ów do odpowiedniego wątku http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,27115.0.html

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Lutego 2013, 15:14:28 »
Philips BlueVision jak sama NAZWA WSKAZUJE świecą z lekką poświatą niebieskiego. Trwałość jest... średnia. To znaczy - świecą gorzej niż Philips +90%, który to świeci na mocno BIAŁO, mocniej i lepiej niż BlueVision, ale też dużo... krócej niż BlueVision.
Osobiście używam w Verso ostatnimi czasy Osram NightBreakerPlus i żywotność nie najgorsza (8-9 tys. km lub ok. 9 m-cy), a świecą dużo dłużej niż +90% Philipsa i wyraźnie lepiej niż Philips BlueVision.
Są też tańsze od Philipsa, mają DELIKATNĄ niebieską poświatę widoczną głównie z daleka, H11 na allegro do dostania za poniżej 50 zł/szt.
A jak ktoś zakupi w Makro czy markecie o podobnym stylu traktowania klienta, to nawet kupując za 100 zł/szt. to się... opłaca! :grin: Bo żarówka na bank się przepali przed upływem 2 lat i reklamujemy z tyt. np. niezgodności, dają nową lub zwrot kasy. :cheesy:
Co do Osram CoolBlue - one tak świecą na niebiesko, jak niebo zachmurzone: no niby świecą, dodatkowo lepiej niż zwykła żarówka, ale raz że w porównaniu do tych "mocniejszych" to... nie ma porównania, a dwa - nie za bardzo warte tych pieniędzy: lepiej wziąć NightBreakerPlus: niewiele droższa, a dużo lepsza. Mam takiego Osrama HB3 w długich i... qrna, nie chce się spalić póki co. :cheesy:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl