Autor Wątek: Radio fabryczne i nieszczęsne USB  (Przeczytany 25582 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Radio fabryczne i nieszczęsne USB
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Czerwca 2014, 16:11:28 »
A czy WSZYSTKO masz popakowane w foldery? Ja zadnej piosenki nie mam luzem.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Czerwca 2014, 17:06:18 »
Zastanawiałem się jak działa to u mnie ja wszystkie utwory mam osobno - ale skojarzyłem sobie że nie używam pena a mam wszystko w telefonie i łącze się przez BT - wszystko śmiga i wyświetla się jak ta lala.

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Czerwca 2014, 18:42:44 »
Tak tez zrobiłem, kilka katalogów, nic luzem tak to było widać pod Windowsem, Toyota widzi wszystko razem - brak katalogów :-(

Offline Sammy

• Początkujący
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Października 2015, 10:32:26 »
Witam.
Chciałbym odświerzyć temat
Mam świeżutkiego Aurisa, który w lipcu zszedł z taśmy montażowej.
System audio to toyota touch 2

na USB o pojemności 64 GB (system plików FAT32) mam setki mp3 uporządkowanych elegancko w folderach. Wszystkie pliki otagowane.
Odtwarzacz po wybraniu albumów wyświetla tysiące piosenek w przewijanej liście. Żadnego podziału na albumy. W przypadku wybrania artystów jest to samo.

Zupełnie brak opcji wyświetlania w folderach.

Oczywiście to powoduje że cały system jest w praktyce bezużyteczny, bo nie da się po tym poruszać.

Czy macie jakieś wskazówki odnośnie tego jak powinna być zorganizowana muzyka na pendrivie by była poprawnie odczytywana przez odtwarzacz?

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Października 2015, 11:32:50 »
Ja dla każdego katalogu tworzę sobie playlisty, następnie w samochodzie wybieram konkretną playlistę (jest ich tylko tyle ile ich utworzyłem).

Offline piodi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Października 2015, 12:26:25 »
Ja robię podobnie jak kolega wyżej. Jest tylko mały kruczek, jeśli chcemy żeby w playliście były widoczne utwory z polskimi znakami należy taką listę zapisać w formacje UTF-8 z rozszerzeniem M3U bez ścieżek bezwzględnych.

Generalnie szkoda że odtwarzacz nie widzi folderów, może jakaś aktualizacja rozwiąże ten problem?

Offline stemer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Października 2015, 13:40:14 »
Ja robię podobnie jak kolega wyżej. Jest tylko mały kruczek, jeśli chcemy żeby w playliście były widoczne utwory z polskimi znakami należy taką listę zapisać w formacje UTF-8 z rozszerzeniem M3U bez ścieżek bezwzględnych.

Generalnie szkoda że odtwarzacz nie widzi folderów, może jakaś aktualizacja rozwiąże ten problem?
TT2 bez Go chyba nie da się aktualizować. Przynajmniej nie udało mi się zarejestrować tego systemu na My Toyota.

Tapatalk @ Sony Xperia Z1

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Października 2015, 15:12:22 »
Nie wiem jak T&T2 ale T&T daje się zarejestrować poprzez strone my.toyota.eu, wybierając kraj Europa, zamiast Polska.
Aktualizacja owszem jest, ale za około 500PLN, podejrzewam że poza mapą, niewiele zmienia w radiu.

Edit:
Bez Go, to zapewne bez mapy, wtedy pewnie może być problem, ale spróbuj wg powyższych wskazówek (polska strona Moja Toyota, to jakaś porażka, w żaden sposób nie idzie tego skomunikować z radiem).
« Ostatnia zmiana: 01 Października 2015, 15:16:00 wysłana przez wolkis »

Offline jinn

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Października 2018, 13:27:44 »
Tak tez zrobiłem, kilka katalogów, nic luzem tak to było widać pod Windowsem, Toyota widzi wszystko razem - brak katalogów :-(
Ja walczyłem z tym długo i mam receptę na nasz problem. O ile z oryginalnymi albumami wrzuconymi na komputer za pomocą Windows Media Playera system TT2 nie ma problemu, to samodzielnie utworzone foldery zawierające utwory z różnych źródeł robią niezły bałagan.
Żeby wszystkie wybrane utwory znajdowały się w odpowiednich folderach trzeba "usunąć włąściwości i informacje osobiste" każdego utworu. Żeby to zrobić należy kliknąć prawym przyciskiem myszy w poszczególny plik muzyczny lub zaznaczoną grupę plików, otworzyć "Właściwości", a następnie "Szczegóły". Na dole okienka znajduje się opcja "Usuń właściwości oraz informacje osobiste", w którą trzeba kliknąć. Pojawi się nowe okno pod nazwą "Usuwanie właściwości". Zaznaczamy opcję "Usuń następujące właściwości tego pliku:", a następnie klikamy "Zaznacz wszystko", ana koniec klikamy "OK". Taka akcja usuwa z pliku wszystkie informacje (takie jak nazwa albumu, gatunek muzyczny itd.) poza tytułem piosenki. Dzięki temu system TT2  wyświetla wszystkie utwory dokładnie w tych folderach, w których je umieściliśmy z a pomocą komputera. Dajcie znać czy u Was to zadziała.

Offline vagon1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Października 2018, 14:18:25 »
nie wiem czy pomoże, ale jak wrzucacie mp3 na pendraka to upewnijcie że są w utworach wyczyszczone TAGi. Ogromna ilość urządzeń z odtwarzaczami ma problem z utworami z metadanymi. Można usunąć jakimś konwerterem. Polecam xrecodeII

U siebie robiłem test i jak wrzucałem jak leci z kompa to wiele Auris nie widział, a z wyczyszczonymi jest bajka
Auris I 1.4 D-4D 2010 FL Premium EU5 1NDTV NDE150L-DHFNXW

Offline piodi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Października 2018, 15:57:46 »
Polecam bardzo proste i szybkie narzędzie do edycji tagów https://www.mp3tag.de/en/download.html :)

Offline ogluch

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Grudnia 2018, 08:01:10 »
A czy spotkaliscie się z sytuacją, że fabryczne radio w Auris1 muzykę z pendriva potrafi odtwarzac w innej kolejnosci niz ułozyliscie foldery? Ja nazwałem foldery na pendrive od 1 do 44 a i tak jako pierwszy odtwarza np nr 6.
Czy macie jakiś pomysł z czego to wynika?

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Grudnia 2018, 10:55:58 »
Tylko po co ten pendrive? Bluetooth Wam nie działa?

Offline vagon1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Grudnia 2018, 12:54:26 »
A czy spotkaliscie się z sytuacją, że fabryczne radio w Auris1 muzykę z pendriva potrafi odtwarzac w innej kolejnosci niz ułozyliscie foldery? Ja nazwałem foldery na pendrive od 1 do 44 a i tak jako pierwszy odtwarza np nr 6.
Czy macie jakiś pomysł z czego to wynika?

ja bym spróbował np
001 xx
002 xx

lub

a xx
b xx
Auris I 1.4 D-4D 2010 FL Premium EU5 1NDTV NDE150L-DHFNXW

Offline tylkojaponskie

• Prawie Toyot
  • Samochód:: avensis corolla
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Marca 2022, 11:28:29 »
Odkopie ten temat. Dograłem do pendrajwa 10 nowych mp3. Na liscie utworów widać je doskonale. Po kliknięciu przerzuca na inny utwór. Jak sobie z tym poradzić?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl