Autor Wątek: Zasięg  (Przeczytany 2901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wojtaz333

• Gość
Zasięg
« dnia: 04 Marca 2013, 10:14:45 »
Mobile mam do was pytanie ile km jesteście w stanie zrobić swoimi autami na pełnym baku do pojawienia się rezerwy. Mnie ostatnio jakoś dużo pali, przejechałem trochę ponad 700km i już rezerwa, a w 90% trasa (bardzo spokojnie 100-120km). W takiej jeździe wychodzi ponad 6l/100km, to masakrycznie dużo. Wcześniej robiłem ponad 800 do rezerwy, też jazda przeważnie na trasie, ale zdecydowanie szybsza (120-140).

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Zasięg
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Marca 2013, 10:58:43 »
Mobile mam do was pytanie ile km jesteście w stanie zrobić swoimi autami na pełnym baku do pojawienia się rezerwy. Mnie ostatnio jakoś dużo pali, przejechałem trochę ponad 700km i już rezerwa, a w 90% trasa (bardzo spokojnie 100-120km). W takiej jeździe wychodzi ponad 6l/100km, to masakrycznie dużo. Wcześniej robiłem ponad 800 do rezerwy, też jazda przeważnie na trasie, ale zdecydowanie szybsza (120-140).
a jakie wcześniej było spalanie?
Obi

Wojtaz333

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Marca 2013, 11:35:00 »
a wcześniej tak gdzieś maksymalnie do 5,5l,100km, trasa ta sama tak więc ten czynnik odpada.
Najbardziej mnie denerwuje że jade spokojnie a takie dużę spalanie do wymiany oleju filtrów itp. mam jeszcze jakieś 7tys km. W zeszłym tygodniu miałem czyszczony egr. Wychodzi na to że mam już ponad litr rozbieżności pomiędzy tym co pokazuje komputer pokładowy (4.8 na tej trasie), a faktyczną ilością spalanego paliwa (6,0-6.1).
Dopytuję o to ile robicie na baku, bo wcześniej palił mniej. Poprzednio miałem Octavie I 1,9tdi też 90km. Samochód większy, cięższy i z mniejszym bakiem a zasięg i spalanie miał mniejsze. Stąd pytanie do was o zasięg, czy ja mam jakiś mały czy Wam też tak wychodzi?

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Marca 2013, 16:54:19 »
Ja to póki co do zapalenia rezerwy maksymalnie byłem w stanie pokonać 500km  :cheesy: :grin: ale tu mowa o benzynce 1.6  :-P

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Marca 2013, 19:07:02 »
Ale Ty masz benzynę a kolega ma w kaszlu  :grin:

www.FotoSzopa.pl

Wojtaz333

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Marca 2013, 10:39:59 »
No właśnie koledzy, mnie najbardziej interesują opinie użytkowników D4d :)

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Marca 2013, 11:47:21 »
Domyśliłem się patrząc na Twój profil, dlatego zaznaczyłem, że mówie o benzynce :P A w temacie nie podałeś dokładnie o jaki samochód i silnik Ci chodzi :D

odnośnie takich pytań raczej więcej ludzi Ci da znać na corolla-clubie, tutaj mało aktywnych użytkowników corolli.

Offline Keisi77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Marca 2013, 00:09:48 »
Proponuję zmienić stację benzynową bo może się coś nie zgadzać z tym co wlałeś do baku a tym co się wyświetla na dystrybutorze, na pewno sprawdziłeś jeszcze ciśnienie w oponkach? W końcu mamy zimę większy mrozek i spalanie też nie mniejsze. A może ktoś zainstalował chip tuning z dużą ilością KM i Nm bez Twojej wiedzy. Pozdro :|

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl