Autor Wątek: Auris Hybrid  (Przeczytany 23067 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ToyotaZeranToyotaMarki

• Toyot Leżący
  • *
    • TOYOTA MARKI / TOYOTA ŻERAŃ
Auris Hybrid
« dnia: 10 Kwietnia 2013, 11:06:03 »
Szanowni Państwo,
już w ten weekend 13-14 kwietnia odbędzie się oficjalna premiera Nowego Aurisa Hybrid. Zapraszamy serdecznie nie tylko w te dni. Uczestnicząc w jeździe próbnej macie Państwo szansę na wygranie Aurisa Hybrid. W dużym skrócie, wygrana czeka na osobę która osiągnie najniższe spalanie. Szczegóły konkursu dostępne u handlowców. Warszawa Żerań ul.Jagiellońska 84 lub Marki Al. J. Piłsudskiego 2B. Zapraszamy
Zapraszamy do skorzystania z naszych usług www.toyotamarki.com.pl oraz zadawania pytań

POSIADAMY SZEROKI WYBÓR SAMOCHODÓW UŻYWANYCH

https://www.facebook.com/ToyotaMarkiToyotaZeran
https://www.facebook.com/LexusZeran

niven

• Gość
Odp: Auris Hybrid
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Kwietnia 2013, 11:34:00 »
i tak juz kazdy nim jezdzil, auto w salonach stoi od ponad miesiąca i dostępne są jazdy testowe - to taka premiera na siłę

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Kwietnia 2013, 11:46:46 »
Ja nie jeździłem  :-P

niven

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Kwietnia 2013, 11:47:53 »
ale mogłeś jakbyś tylko wiedział/chciał więc ta premiera to taki pic na wodę fotomontaż :D

Offline piko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Kwietnia 2013, 12:18:40 »
Jeździłem hybrydowym Yarisem chwilę temu.
Szczerze przyznam, szału nie ma - spalanie na poziomie 5.3l / 100 km w mieście.
Autko strasznie mułowate, faktem jest jechałem ja, pracownik Salonu i z tyłu jeszcze 3 osoby z mojej rodzinki,
ale mimo wszystko wyprzedzać było ciężko.
Jedyny plus to cisza na skrzyżowaniach.
Minus - baterie mają wg pracownika Toyoty wytrzymać 7 lat/ koszt wymiany - ok. 7000 zł.
Jak ta sprawa wygląda w Aurisie ?

niven

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Kwietnia 2013, 12:28:16 »
stary cisza na swiatlach to jest jak auto jest nagrzane i masz powyłączane wszystkie odbiorniki elektryczne. włącz klimę a start stop nie zadziała.

toyota nie lexus nie ma elektrycznej klimy która działa nawet jak silnik nie pracuje

Offline piko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Kwietnia 2013, 13:24:47 »

Nie pamiętam, ale to było chyba gdzieś jesienią, fakt klimy nie włączałem.
Ale bez klimy to cisza niemal idealna. Ale jak dla mnie to zbyt mało, aby myśleć o takiej hybrydzie.
Dzięki za uwagę, następnym razem spróbuję Aurisem z klimą, może już w ten weekend

niven

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Kwietnia 2013, 13:32:20 »
niestety auris w tej specyfikacji to auto beznadziejne - beznadziejne bo wchodzi wersja kombi (notabene lżejsza od hatchbacka i wolniejsza - dziwne) i niestety przedstawicieli handlowych i innych temu podobnych w aurisach nie będzie brakować.....

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Kwietnia 2013, 16:47:08 »
W Hybrydach nie ma konwencjonalnego systemu start/stop, na postoju silnik benzynowy jest nieużywany, a energia czerpana jest z baterii. Co za tym idzie cisza panuje nadal, chyba, że silnik jest całkowicie zimny, a na zewnątrz panuje niska temperatura.

Sprzedawca był delikatnie mówiąc niedoinformowany. Na baterie udzielana jest gwarancja nawet do 10lat. W historii Naszego serwisu zmienialiśmy baterie tylko raz w 12 letnim Priusie z początku produkcji, od tego czasu technologia zdecydowanie się rozwinęła.

PS 5 osób w Hybrydowym Yarisie ma ogromny wpływ na dynamikę i spalanie. Zakładając, że każdy waży 70kg daje nam to masę większą o 350kg z 1085kg mamy nagle 1435kg (RAV4 poprzedniej generacji)

Polecam każdemu sprawdzić na własnej skórze na czym polega technologia hybrydowa, jednemu kierowcy od razu mina zrzędnie, a inny zakocha się w wielu aspektach. Zapraszamy serdecznie :D

stary cisza na swiatlach to jest jak auto jest nagrzane i masz powyłączane wszystkie odbiorniki elektryczne. włącz klimę a start stop nie zadziała.

toyota nie lexus nie ma elektrycznej klimy która działa nawet jak silnik nie pracuje
Zapraszamy do skorzystania z naszych usług www.toyotamarki.com.pl oraz zadawania pytań

Offline cris1111

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Maja 2013, 20:21:46 »
Mam pytanie do Pana z Toyoty-Żerań, czy może Pan zdaradzić jakim cudem ktoś podczas testowej przejażdżki u Was zrobił średnie spalanie 0,5l/100km, tylko proszę mi nie mówić proszę przyechać i spróbować, próbowałem Yarisem i faktycznie nie ma problemu żeby zejść nawet grubo poniżej 3l/100km ale  zejść poniżej 1l/100km wydaje mi się nie realne. Bardzo proszę o kilka słów wyjaśnienia.
pozdr.
Spalanie - Motostat.pl

Toyota Corolla 1,8 hsd 2019

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Maja 2013, 22:36:18 »
Ja tam widziałem w regulaminie, że jazda ma 5km, pewnie jak naładowane akumulatory to wszystko można na bateriach przejechać

Offline yaris_fajny_is

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Maja 2013, 11:40:47 »
na bateriach mozesz przejechac max 2,5km

Offline alf1969

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Maja 2013, 18:40:02 »
Jutro mam jazdę testową hybrydowym Aurisem. Jestem bardzo ciekaw (w życiu nie jeździłem czymś takim) jak to się przemieszcza z punktu A do B.
"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani " Feliks Dzierżyński

Offline hais3333

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Maja 2013, 20:10:00 »
tez się chciałem kiedyś umówić na jazdę ale ni miałem czasu i później o tym zapomniałem. Pochwal się jak było :)

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Czerwca 2013, 10:12:04 »
Witam serdecznie, kluczem były umiejętności (na co dzień konkursowicz jeździ Priusem) Wynik był bliski 0,0, ale na ostatniej prostej silnik spalinowy już się włączył. Konieczne jest używanie skrzyni i jej możliwości. Tak zachęcamy do spróbowania. Pokażemy, że się da :) 

Mam pytanie do Pana z Toyoty-Żerań, czy może Pan zdaradzić jakim cudem ktoś podczas testowej przejażdżki u Was zrobił średnie spalanie 0,5l/100km, tylko proszę mi nie mówić proszę przyechać i spróbować, próbowałem Yarisem i faktycznie nie ma problemu żeby zejść nawet grubo poniżej 3l/100km ale  zejść poniżej 1l/100km wydaje mi się nie realne. Bardzo proszę o kilka słów wyjaśnienia.
pozdr.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl