Witam Wszystkich,
od marca 2013 posiadamy Toyota Yaris TS 1.8. Autko na co dzień użytkuje moja Pani ale weekndowo dopadam się do tego małego pocisku. Jest to opcja 5 drzwiowa i jak na swoje gabaryty to ma bardzo dużo miejsca w środku i mnóstwo różnego rodzaju schowków co jest bardzo praktyczne.
TS jest bardzo dynamiczny a silnik można kręcić do prawie 7000obr/m co daje dość dużą dynamikę jazdy. Skrzynia jest 5 biegowa ale to nie jest problem. Na 5 biegu można jechać 60 km/h oraz 160 km/h. Silnik jest bardzo elastyczny ale wystarczy tylko zredukować aby od ok. 2500obr/m mieć dynamiczne przyśpieszenie.
Autko udało mi się rozbujać do 210 km/h i był jeszcze delikatny zapas ale to mi w zupełności wystarczyło. Jeśli chodzi o spalanie to wszystko zależy od tego jak chcesz jeździć. Jadąc odcinek 100 km z przepisową prędkością udało mi się zejść do 5,5 l/100km. Jadąc na autostradzie z prędkością 160 km/h komputer pokazuje 7,8 l/100km. Zauważyłem, że lejąc 98 auto spala mniej i jest bardziej oszczędne z tym paliwem.
Seryjnie ma 17" więc prezentuje się bardzo fajnie. Dodatkowo szersza buda, inne światła oraz delikatne ospojlerowanie nie zdradzają jej zadziorności. Kilku umcy, umcy już się na światłach nacięło:)

Chętnie odpowiem na każde pytanie dotyczące tego autka.
Mega zaletą jest to że jest składane w Japonii a silnik jest budowany razem z Hondą i jest to silnik przygotowany do wysokich obrotów. Nie jest to dla niego żadna przeszkoda. Co do foteli to mam inne zdanie. Dobrze trzymają na zakrętach i jak dla mnie są wygodne mimo tego, że są to pół kubły.