Autor Wątek: piasty/lozyska  (Przeczytany 5469 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: piasty/lozyska
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Marca 2016, 17:41:02 »
Chciałbym odświeżyć temat. Wczoraj pomykałem swoim Auriskiem na wyciszonym radyjku i załadowany na full (4 osoby plus duży bagaż) przy prędkości ok 100 110 kmh dobiegał do mnie ledwo słyszany jednostajny odgłos zaczynającego się końca któregoś z łożysk (bez obciążenia jak sam jadę to nie zarejestrowałem). Pytanie jest takie czy zarówno z przodu jak i z tyłu w naszych wspanialych samochodach (rok 2011 polift hsd) możliwa jest w samodzielna wymiana piasty z łozyskiem? Czy konieczne jest ściąganie łożysk ściągaczami?
Operację samodzielnej wymiany przechodzilem w poprzedniej Mazdzie 323f BJ z tyłu banał zespolone łozysko z piastą, ale z przodu nie było takiej opcji. Jak to jest w aurisach?
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Marca 2016, 17:50:09 »
wejdź np. na e-autoparts.pl i po wyborze modelu zobacz czy jest w ofercie z przodu piasta z łożyskiem
TIIDA '09

Offline leoncjo

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Czerwca 2016, 16:13:19 »
jestem nowym użytkownikiem Aurisa 1.6 2008 rok 115tys...zaczęło mi coś hałasować  z przodu..podejrzewam ze to przednie lewe łożysko..ile kosztuje piasta( lub same łożysko jeśli się da wymienić)jakiej marki szukac i czy łatwo to zrobić samemu jak w golfie V :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl