Autor Wątek: LEDy dzienne (moduł reag. na zm. napięcia) oraz dziwne napięcia ładowania - INFO  (Przeczytany 192828 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Oczywiście że szkoda - sam na to zwracałem uwagę. Ale to naprawdę pikuś w porównaniu z pomocą, jaką zapewnia doświetlanie przy manewrowaniu w nieoświetlonej uliczce lub ciemnym parkingu przy jeździ do przodu  :good:
Prawdopodobnie chodzi o to, że to nie jest takie proste, gdyż info o wstecznym nie w każdym aucie leci po CANie (u mnie w automacie pewnie tak, ale w manualu to nie wiem), a dla każdego modeli auta jest do tego samego modułu pisany zupełnie INNY program.  :cool:
Mi to doświetlanie baaardzo pomaga - nieprzydatne jest tylko dla kogoś, kto porusza się jedynie po oświetlonych parkinach i innych miejscach do manewrowania; wtedy faktycznie jest to niepotrzebne.
Dodatkową funkcją z której korzystam, a która w przypadku akurat Verso jest bardzo przydatna jest follow me home, którego - umówmy się - w Verso po prostu nie ma. :)

Offline buckswizz

• Toyot Pełzający
  • **
Jak to gdzie - W DOLNYM grillu, są PONAD 60 cm od siebie. Pod skosem grilla bocznym warunek ten spełniają z naddatkiem!

Panowie czy macie jakieś fotki DRLów zamontowanych w swoich Versalkach ? Jak tak to proszę podrzucie, bo przymierzam sie do tematu

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Ja swoje już tutaj zamieszczałem - dużo jest też na forum niemieckim: http://www.mein-verso.de/?s=cbac87c751f35b278389c423c34764c992f436dc

Offline buckswizz

• Toyot Pełzający
  • **
Dzieki, a jak rozwiązałeś "folllow me home" ? z ledów ? czy z ori halogenow ? choc to drugie pytanie jest gupie bo to nie VAG, nie ustawisz sobie sam

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Follow me home to funkcja zaadoptowana w module doświetlania - świecą p.mgłowe :)

Offline buckswizz

• Toyot Pełzający
  • **
co trzeba zrobić żeby to zrobić :cheesy: łopatologicznie proszę ;-D

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
W Verso lampy przeciwmgielne są lekko skośne a nie proste jak w innych samochodach. Te lampy sa proste i zwyczajnie nie pasują. Można dokupić adapter do Verso.

Tak wyglądają te ledy Osram z adapterem w Verso. Znalezione na niemieckim forum. Oj kuszą mnie baaardzo.  :roll: I 5 lat gwarancji. Zawsze to lepsze niż rok, czy dwa. Tylko cena po roku wciąż wysoka. 1 tys. trzeba dać...

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
Ramka fabryczna trochę zasłania...
pzdr.
Michał

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
co trzeba zrobić żeby to zrobić :cheesy: łopatologicznie proszę ;-D

Żeby mieć follow me home? Wystarczy kupić i zamontować moduł doświetlania Quasara za ok. 250 zł.  :cool:

Offline buckswizz

• Toyot Pełzający
  • **
Dziekuję, ale to już dla mnie chyba high level. najpierw wybadam te drl ;-)

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
Z tego Denken jest teraz wersja LED + p.mgłowe
http://www.denken.com.pl/index.php?p885,swiatla-do-jazdy-dziennej-i-przeciwmgielne-de6062-profesjonalne-reflektory-led-drl-fog-skosne-toyota-lexus-honda-uniwersalne

Tylko ta firma taka jakaś... Mgenek mówił, że dają tylko rok gwarancji. Ale nie trzeba kupować dodatkowych adapterów jak u Osrama (koszt 100zł). I nie wiem co wziąć  :o Może jeszcze coś wypatrzę  :cool:

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Zakup na osobę fizyczną z automatu daje 2 lata rękojmii.
Ale kłóć się potem...

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
Znalazłem coś fajnego. Oryginalne lampy Skody Fabii, zrobione przez Hellę także raczej porządny produkt. Trzeba by to jakoś zwymiarować.
pzdr.
Michał

Offline Lew2

• Toyot Pełzający
  • **
Mgenek mówił, że dają tylko rok gwarancji.
Dzwoniłem do nich. Pan powiedział, że ten rok to jest gwarancja fabryczna, a drugi rok oni dają jeśli jestem klientem indywidualnym, bo tak wymaga prawo. Podobno nie mieli jeszcze reklamacji.
Lew2, Verso 1.8, Multidrive S, SOL+

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
Prawo nie wymaga "udzielenia" gwarancji nikomu ani na rok, ani dwa, ani wcale.
Mi też mówił, że nie mieli jeszcze reklamacji. Jeżeli tak faktycznie jest to IMO nic nie stoi na przeszkodzie, żeby udzielić gwarancji (nie ustawowego obowiązku zapewnienia "zgodności towaru z umową" tylko gwarancji) - zyskają na tym tylko wizerunkowo, szczególnie przy IMO tak wysokiej cenie jak za chińszczyznę.
pzdr.
Michał

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl