Autor Wątek: LEDy dzienne (moduł reag. na zm. napięcia) oraz dziwne napięcia ładowania - INFO  (Przeczytany 192768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Oczywiście, że bixenon nie sprawdza się przy doświetlaniu jak p.mgielne, bo bixenon świeci jak MIJANIA a nie jak p.mgielne NA BOKI. :-P :cheesy:
Też miałem bixenon skrętny w poprzednim aucie i powiem więcej: ON W OGÓLE poniżej jakiejś tam prędkości minimalnej nie skręcał się - więc nie dziwota, że nie pomagał.  :cheesy:
Musi świecić na boki i przed autem - a mijania dajmy na to na pół metra  przed autem oświetlają niewiele więcej niż... gieee...  :thumbdown: :cheesy:
Co do takich np. czujników cofania, to też zawsze mówiłem, że to bajer.
Dopóki nie zacząłem jeździć i doceniać takie rozwiązanie.  :-)

Trochę wyobraźni Panowie i otwartości. :cool:
15 lat temu jak kupowałem nowe auto z klimą, to wszyscy mi mówili, że to "bez sensu", że u nas "zły klimat", że "będę cały czas chory", że "to zbytnie udziwnienie", że "się będzie psuć", wreszcie że - jakbym to już słyszał - "ktoś miał i wcale się nie sprawdziło". :cheesy:
A dzisiaj wyobrażacie sobie sprzedawać swoje auto BEZ KLIMY? W ogóle byście nie sprzedali i dotyczy to również aut małych.  :roll:
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2013, 14:05:43 wysłana przez sanchopan »

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
Czujnik cofania tak, doświetlanie zakrętów z przeciwmgielnych nie. Powiedziałem właśnie o tym w Punto, żebyś nie napisał o skrętnych.  :grin:
W mieście nawet w nocy nie widać absolutnie żadnego efektu.

EDIT. A pół metra przed autem to możesz sobie oświetlać czym chcesz ale ja i tak z pozycji kierowcy tego nie widzę. :-P ...chyba, że wysiadasz i sprawdzasz  :laugh:
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2013, 14:07:08 wysłana przez mgenek »
pzdr.
Michał

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Czujnik cofania tak, doświetlanie zakrętów z przeciwmgielnych nie. Powiedziałem właśnie o tym w Punto, żebyś nie napisał o skrętnych.  :grin:
W mieście nawet w nocy nie widać absolutnie żadnego efektu.

EDIT. A pół metra przed autem to możesz sobie oświetlać czym chcesz ale ja i tak z pozycji kierowcy tego nie widzę. :-P

Na pół metra widzisz W BOK  :roll:
A w mieście efektu nie ma - jak masz drogę oświetloną.
Mowa o ciemnym parkingu, zaułku, nieoświetlonym itd.
W mieście to możesz posuwać bez mijania - też niepotrzebne jak miasto oświetlone. :-P

Offline ar16

• Toyot Pełzający
  • **
W mieście to możesz posuwać bez mijania - też niepotrzebne jak miasto oświetlone. :-P

He he ... za to własnie kiedyś dostałem mandat. Zapomniałem o światełkach bo w centrum w nocy było widno jak w dzień  :cheesy:
Avensis D4D Kombi ----> RAV4 ----> ?

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany

He he ... za to własnie kiedyś dostałem mandat. Zapomniałem o światełkach bo w centrum w nocy było widno jak w dzień  :cheesy:

No i właśnie o tym piszę: efektu nie ma, bo latarnie u góry :)
...ja kiedyś jak miałem lat "-naście", to w Sylwestra jechałem przez miasto w ten sam sposób i wszyscy mi migali. Na początku nie zajarzyłem i... też migałem, bo kumpel mówi, że to pewnie z okazji Nowego Roku migają...  :cheesy: :laugh:

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
Mowa o ciemnym parkingu, zaułku, nieoświetlonym itd.

W absolutnej czernicy - tak, ale normalnie zbędne. Przeciwmgielne nie świecą na boki AŻ TAK BARDZO, żeby był efekt WOW. Ale skoro się upierasz o rozumiem, że te 0,5 metra z lewej ok, może i tak ale z prawej potrzeba więcej. No chyba, że jednak wysiadasz i sprawdzasz  :laugh:
pzdr.
Michał

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Z tym 0,5 metra na oko chodziło mi o mijania. A p.mgłowe świecą dalej niż na pół metra. :)

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Hehe...
Właśnie dzwonili z pytaniem - czy wysłałem w końcu ten moduł? :-o No to odpowiadam, że tak - ale mało, że wysłałem, to jeszcze od środy zeszłej u nich już fizycznie JEST! <zalamka>
No to powiedzieli, że jak jest, to oni nie wiedzą, ale... będą szukać. Żeby się (niby) nie martwić. :-o
To tyle na dziś.  :cheesy:
...ja pinkolę. :song:

Offline mamar

• Toyot Leżący
  • *
Ja dziś właśnie wróciłem z serwisu, kupowałem nowe auto i zachiało mi się ledów (bo nie było) zamontowali i było tak jak kolega pisał, gasly po 80km, nic bym nie wiedział gdyby nie mobile na CB krzyczeli czemu tak mrugam tymi dziennymi. Serwis dziś wymienił mi na inny moduł i zobaczymy jak będzie, A tak na marginesie jak wyłączyć ten wewnętrzny obieg powietrza?

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Ja dziś właśnie wróciłem z serwisu, kupowałem nowe auto i zachiało mi się ledów (bo nie było) zamontowali i było tak jak kolega pisał, gasly po 80km, nic bym nie wiedział gdyby nie mobile na CB krzyczeli czemu tak mrugam tymi dziennymi. Serwis dziś wymienił mi na inny moduł i zobaczymy jak będzie, A tak na marginesie jak wyłączyć ten wewnętrzny obieg powietrza?

Ale że jak - kupiłeś dzisiaj nowe auto, nowe Verso czy co?  :-o :cool:
Czy chodziło Ci o "serwis GDZIE kupowałeś auto"? :cheesy:
A te LEDy to jakie dokładnie? :)
Jak wymienili na inny moduł to mogłeś spytać czy na: inny taki sam (w sensie, że to samo ale inny egzemplarz - ale to nie pomoże!!) czy inny-specjalny?
Zamknięty obieg powietrza (jak i automatyczne włączanie A/C jak wcisnę przycisk AUTO) wyłącza się niestety z poziomu komputera w ASO. Ale IMHO warto, bo jak jest ciepło to przez 80% czasu na AUTO włączał się ciągle ten obieg zamknięty...  <zalamka>

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
10-ty dzień mija, od kiedy moduł fizycznie znalazł się w Holandii u Philipsa. I co? I duże gieee..... :czerwona:  Nikt nic nie wie, moduł "gdzieś jest, lecz nie wiadomo gdzie", należy "czekać 2-3 dni" i tak już czekam. I mnie to wkurzać zaczyna. :bash:

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Powiem Wam, że zaczyna to być... żenujące. :shock:  Ja wszystko rozumiem, ale...
Tydzień po wysyłce paniusia zadzwoniła z Philipsa z pytaniem "czy wysłałem", powiedziałem, że tak, podałem nr przesyłki, tracking itd.
A dzisiaj zadzwonili z pytaniem "czy załączyłem fakturę", bo... przesyłkę dostali, ale jej nie ma i w ogóle moduł to sami nie wiedzą czy dostali, może i tak, może nie... żenuła.
Na moje pytanie "kiedy", dostałem odpowiedź jak zawsze, że "niedługo, kilka dni, nie wiadomo, może potem" ech..., qrna... - ja już niegrzeczny zacząłem być trochę, bo mnie to wkurzać zaczęło: drugi tydzień MIJA, jak paczka już JEST fizycznie u nich, ale nie... nie ma...., nie wiadomo...
Dopytują co to za światła były i takie tam...
Najwyraźniej widzą, że paczka dotarła, ale... nie ma paczki. <zalamka> :cry:

Offline sebl

• Toyot Leżący
  • *
Do mnie nie dzwonią, co to oznacza ???  :shock:

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Że albo moduł za chwilę Ci wyślą nowy... :)
...albo też nie wiedzą, że w ogóle wysłałeś. :cheesy:
Ale Ty niedawno wysłałeś, a ja 2 tygodnie temu. :grin:

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
A więc PRZYSZEDŁ MODUŁ wreszcie! Lecz jak to mówią - mam dwie wiadomości: dobrą i... nie wiem jaką.  :shock:
Dobra - przylazł moduł, wymieniony moduł itd. :) Trwało łącznie bite 3 tygodnie.
A druga wiadomość to taka... nie wiem czy zła czy średnia, no może w sumie dobra, bo jest dodatkowa alternatywa.
Otóż: moduł przyszedł INNY, oznaczony jako (pełna nazwa): ACC/KL15 Control Box DRL2.4/V1.3. Pewnie niektórzy już po nazwie domyślają się, że moduł posiada... uwaga!! - DODATKOWE PODŁĄCZENIE POD ACC! Czyli pod 12V brane ze stacyjki!
PODOBNO próg zadziałania ma taki sam (podobno, bo nie mam 100% pewności), a tylko dołączają ten kabelek. W sumie trochę jaja - z drugiej strony: to dobrze.
Na razie na szybko chyba podłączę bez tego ACC, bo nie mam w pamięci który to bezpiecznik, a nie chce mi się ciągnąć do kabiny (tam mam wyprowadzony ten plus osobno).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl