Autor Wątek: LEDy dzienne (moduł reag. na zm. napięcia) oraz dziwne napięcia ładowania - INFO  (Przeczytany 192774 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
Jak już znajdziesz który to bezpiecznik pod maską to daj znać. Przyda się jakbym chciał zakładać.
pzdr.
Michał

Offline maro22

• Toyot Pełzający
  • **
Zamknięty obieg powietrza (jak i automatyczne włączanie A/C jak wcisnę przycisk AUTO) wyłącza się niestety z poziomu komputera w ASO. Ale IMHO warto, bo jak jest ciepło to przez 80% czasu na AUTO włączał się ciągle ten obieg zamknięty...  <zalamka>
Napisz prosze w którym aso bo ja w swoim właśnie usłyszałem że sie nie da że ktoś już chciał i że się z TMP kontaktowali i zdecydowanie SIE NIEDA.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Zapewne u mnie w ASO NIE WIEDZĄ, że się nie da - dlatego to zrobili.  :cheesy: :-P
A tak poważnie - niewiedza to straszna rzecz, a w rękach/słowach fachowców, którzy powinni się znać, to wręcz poraża! :thumbdown: :shock:
W TMP mogą nie wiedzieć o sprawach technicznych, bo w BOK oni nie od tego są - ale w ASO żądać kierownika, jak nie pomoże, to podpięcia kompa i wejścia w opcje pojazdu. Tylko zaraz się umówić na jakąś rekompensatę, jakby jednak "przypadkowo się dało to zrobić".  :grin:

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
Napisz prosze w którym aso bo ja w swoim właśnie usłyszałem że sie nie da że ktoś już chciał i że się z TMP kontaktowali i zdecydowanie SIE NIEDA.

Zerknij tam i wydrukuj sobie bo wszystko co tam napisane to się da.
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,31425.0.html

I u mnie w ASO (Płock) też twierdzili, że się nie da dopóki im nie pokazałem tego wydruku, powiedziałem że to są opcję w "inteligentnym testerze", mam to od TMP i mają mi zrobić, TERAZ. I zrobili :)
« Ostatnia zmiana: 05 Września 2013, 10:16:22 wysłana przez mgenek »
pzdr.
Michał

Offline maro22

• Toyot Pełzający
  • **
Dzieki za błyskawiczną odpowiedź bo wlasnie czekam na auto. W stoswnym wątku napiszę co załatwiłem.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Wracam do tematu głównego i zasadniczego tego wątku  :)
Podłączyłem PLUS po stacyjce do modułu, który dostałem na wymianę z Philipsa. Na razie testowałem krótko, tylko kwadrans - nie ma dyskoteki. Moduł podłączyłem do wyprowadzonego wcześniej plusa po stacyjce w kabinie, do którego mam podłączoną centralkę czujników cofania.
Jakby się coś działo źle, to dam znać :)

Offline plyha

• Prawie Toyot
Zastanawiam się gdzie macie zainstalowane LEDy Philipsa. Z moich pomiarów wynika, że w dolnym grilu się nie zmieszczą (nie spełniają warunku odległości pomiędzy lampami - 60 cm) - więc gdzie je zainstalować?

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Jak to gdzie - W DOLNYM grillu, są PONAD 60 cm od siebie. Pod skosem grilla bocznym warunek ten spełniają z naddatkiem!  <taniec>

Offline plyha

• Prawie Toyot
 :-) na to nie wpadłem, dzięki. Zdjęcia znalazłem w innym  wątku http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=29781.0.
« Ostatnia zmiana: 09 Kwietnia 2014, 22:23:00 wysłana przez plyha »

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Mam zamontowane ledy akcesoryjne w miejsce halogenów. W dolnym grilu jest za wąsko-Verso 2010.
Nie wiem jak to jest z tym rozstawem bo np. Clio IV ma fabryczne ledy w grilu i ich rozstaw jest mniejszy niż 60cm.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Co Ty to Darek piszesz znowu - przed chwilą ktoś inny poddał to w wątpliwość (ów grill), wyjaśniłem, ktoś potwierdził i... następny!  :cry: <zalamka>
NIE jest za wąsko w grillu, jeśli zamontujesz jak na (moim) zdjęciu z ww. linka   <taniec>
Co do p.mgłowych to już pisałem, że uważam, że jeśli już są i za nie zapłaciłem, to bez sensu je demontować tylko w tym celu, tym bardziej że rozszerzyłem ich możliwości o doświetlanie zakrętów. :cool:
« Ostatnia zmiana: 09 Kwietnia 2014, 23:07:11 wysłana przez sanchopan »

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Jest OK. Teraz znalazłem zdjęcie Twojego Verso . Mi już 2gi kpl. się wypala i chyba wrócę do halogenów i nowe ledy założę tak jak Twoje albo w górny pasek górnego grila

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Mi już 2gi kpl. się wypala

...drugi komplet CZEGO konkretnie? :shock: Jakiego modelu - choinkowego, Philipsa czy jakiegoś innego wynalazku? Ja jeżdżę ok. 1,5 roku na tym LEDach.
A górny pasek górnego grilla nie jest w montażu sympatyczny, tym bardziej, że zaraz pod nim jest chłodnica...

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Ledy akcesoryjne z ETSu, montowane w ASO. Z czasem coraz słabiej świecą.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Nie znam, ale jak kupowane w ASO to bym reklamował przed upływem 2 lat.
Moje Philipsy po 1,5 roku świecą równie dobrze co na początku.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl