Autor Wątek: LEDy dzienne (moduł reag. na zm. napięcia) oraz dziwne napięcia ładowania - INFO  (Przeczytany 192901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Odpuszczę reklamacje. Założę teraz paski z Philipsa i zamontuję z powrotem halogeny.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
A wiesz, że halogeny też musisz wyregulować na wysokość?
Co do Philipsów to czytałeś, że trzeba u producenta zmienić moduł?

Offline plyha

• Prawie Toyot
Podłączyłem PLUS po stacyjce do modułu, który dostałem na wymianę z Philipsa... Moduł podłączyłem do wyprowadzonego wcześniej plusa po stacyjce w kabinie, do którego mam podłączoną centralkę czujników cofania.
Czy możesz, dla potomnych, dokładnie określić do którego przewodu podłączyłeś kabel ACC z centralki. Może posiadasz jakieś zdjęcia? Można by  bylo uznać, że rozwiązałeś temat dziennych Philipsa.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Tak w ogóle to:
1) Oryginalny fabryczny moduł Philipsa NIE POSIADA takiego kabla, podłącza się tylko do aku i 1 przewód do plusa świateł mijania.
2) Oryginalny serwisowy - po wymianie gwarancyjnej - owszem, posiada. Ale ja mam wyprowadzony ten plus pod deską na okoliczność czujników Valeo, więc nie powiem z czego dokładnie, nie pamiętam.
3) A tak w ogóle to dzisiaj się okazało, że moduł Philipsa tam gdzie jest słabszy zasięg FM... SIEJE szumami jak są włączone LEDy  :wallbash:
Jeszcze nie wiem czy i co z tym zrobić... :o

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
byla taka wadliwa seria modulow.
chyba z 5 szt wymienilem - najgozej bylo z taxi.
tam sialo masakrycznie.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Ale to wymieniłeś czy inne rozwiązanie - bo ja właśnie rozmawiałem z Philipsem i dali info, że "faktycznie pewna partia modułów jest nie ok", jeszcze nie wiedzą co zrobią, ale jedno z rozwiązań jest takie, że wyślą... złączki ferrytowe. :shock:

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
wymienialem klientom jak mieli problem.

Ferryty i inne filtry nic nie daja - probowalem.
Nawet zasilenie swiatel z zewnetrznego akumulatora nic nie dawalo.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Znaczy - Philips przysyłał nowe moduły, czy metodą prób i błędów? Czy zupełnie inne moduły, innego producenta - co dokładnie?
Chwilowo (na razie) mi to zwisa, bo oficjalnie powiedzieli, że "przyślą z Holandii przesyłką ferryty", co ekonomicznie jest w sumie bez sensu. Dodatkowo ja też niespecjalnie w to wierzę.
Ale - to na ich koszt, więc jakby co to zadzwonię zaś i powiem, że "nie pomogło".
Tylko to czekanie będzie mnie trochę zapewne irytować...
Z drugiej strony - wszystko przez Lwa. :cheesy: Jakbym nie pojechał "się poznać" do niego (zupełnie nie po drodze, ale czego się nie robi dla Klubowiczów, siebie i całego Klubu :cheesy:), gdybym potem nie jechał "wioskami" do swojej wioski, a na wioskach to z zasięgiem jest różnie, to... to bym się nie dowiedział, "co zaś mam popsute". :-P
Ale jak to mówią - nie ma tego złego... W wersji dosłownej - z każdego g.wna można zrobić nawóz. :cheesy: <taniec>
« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2014, 10:22:47 wysłana przez mgenek »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Oddalem moduly dystrybutorowi i dostalem takie same ale sprawne.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
No to dziwne, bo mi przysłali jednak rdzeń ferrytowy - taki jeden, dość duży z dwoma oddzielonymi od siebie (również magnesem) rowkami na kable biegnące do lamp. Jeszcze nie wiem czy to cokolwiek daje, bo nie podłączyłem. :grin:

EDIT.

Oczywiście, że nic to nie pomogło - czy z rdzeniem czy bez - sieje!
Zadzwoniłem do nich ponownie z tą "radosną wieścią", odpowiedzieli, że... będą się zastanawiać. :shock: :o
No jak na mój gust poza klasyczną odpowiedzią "a mamy Cię gdzieś..." w grę wchodzą dwie możliwości: ponowna wymiana modułu lub/i świateł też.
Dam znać jak coś się dowiem. :cool:

EDIT.2

Oni w tym Philipsie to jednak mają za dużo pieniędzy, a mówiąc inaczej - tak to jest w korporacjach: nikt nie patrzy czy coś ma czy nie ma sensu - ot, kazali, to wysyłają. :wallbash:
Otóż ZNOWU wysłali paczkę, bo miałem dostać... DWA rdzenie, a nie jeden. Na nic moje wielokrotne tłumaczenia, że owszem, dostałem 1 rdzeń, ale jakby PODWÓJNY!
Wysyłają z Holandii UPS-em drugi rdzeń, bo miałem dostać dwa. A przyszedł jeden - i bynajmniej w UPS-ie nie ukradli (choć paczka, jak wiele zagranicznych była otwarta), bo na papierowym "shipping form" również sztuk ilość jest 1.
Trochę ręce opadają...
No nic - czekam na kolejny wspaniały holenderski cholewcia jasna rdzeń.
Na peeeeeewnoooo pomoooże...  :laugh:
« Ostatnia zmiana: 18 Kwietnia 2014, 10:52:43 wysłana przez mgenek »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Pajace !
Przeciez wiadomo ze moduly mieli uwalone.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Dokładnie! Tym bardziej, że SAMI mówią przez telefon, że cytuję: "faktycznie, była taka wadliwa partia modułów"...  <zalamka> :wallbash:
No, ale... UPS musi zarobić. :o

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Rdzeń doszedł, oczywiście tak dla sportu tylko, albo żeby dać zarobić UPS-owi.
Teraz mają wysłać wreszcie... nowy moduł. :good: <taniec>

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Jakkolwiekby to nie wyglądało, że rozmawiam sam ze sobą, to... :cheesy:
Informuję, że przyszedł nowy moduł w wersji 1.6, podłączyłem i... działa: nie ma szumów w radio!  :good: <taniec>
Wreszcie... :cheesy:

P.S. Jak ktoś chce stary moduł, to mogę opylić za browara - ma co prawda dodatkowy plus dla naszych samochodów, ale przy słabszych stacjach trochę sobie szumi na FM-ie w dzień.  :cheesy:
« Ostatnia zmiana: 01 Maja 2014, 12:58:28 wysłana przez sanchopan »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
dostales 4 kablowy czy 3?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl