Autor Wątek: Czy warto zamienić Aurisa 2008 1.6 premium na  (Przeczytany 24712 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yaris_fajny_is

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Czy warto zamienić Aurisa 2008 1.6 premium na
« Odpowiedź #30 dnia: 21 Czerwca 2013, 10:00:36 »
brzydki, nie brzydki - nawet w najnowszym aurisie za 100k bedziesz wyglądał gorzej niż w 10 letnim audi/bmw za 20k w oczu 90% populacji polaków

Offline zzabot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Czerwca 2013, 10:48:25 »
O kurde, ja to nie wiedzialem, ze mozna kupic Toyote dla wygladu :-P

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Czerwca 2013, 10:54:28 »
Chyba nie sądzisz że pójdę do salonu, wydając grubo ponad 60 tys. zł i kupię jakieś auto tej marki które nie będzie mi się podbać. Założę się że wielu ma tak samo jak ja.

Offline yaris_fajny_is

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Czerwca 2013, 11:06:19 »
podobanie podobaniem ale powiedzmy sobie szczerze ze statusu spolecznego nie podniesiesz kupując toyotę, no chyba ze wezmiesz GT86 lub LandCruisera

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Czerwca 2013, 11:09:16 »
podobanie podobaniem ale powiedzmy sobie szczerze ze statusu spolecznego nie podniesiesz kupując toyotę, no chyba ze wezmiesz GT86 lub LandCruisera
Nie wiedziałem że status społeczny można podnieś posiadając ww. samochód ....
Obi

Offline yaris_fajny_is

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Czerwca 2013, 11:11:37 »
wierz mi można

Offline franekisimba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Czerwca 2013, 11:32:54 »
Kiedy kupowałem swojego grafitowego Aurisa, usłyszałem opinie że jest tak brzydki że jeden albo drugi za darmo by tego nie wzieli.  pozdr.
Kiedys mi sie zupelnie Aurisy nie podobaly. Teraz uwazam, ze to calkiem ladna fura, zwłaszcza moja 3-drzwiowa w kolorze light blue ;)

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Czerwca 2013, 11:59:08 »
wierz mi można

Takie podejście to szczyt gburowatości.. ;) Oczywiście wszystko zależy od człowieka, bo jeden chce mieć takie auto właśnie ' żeby wszyscy widzieli ', drugi takim autem się nie chwali a po prostu ma bo go stać, a znam też zamożnych ludzi, którzy jak kupili dobrą furę w latach 90ych tak nią jeżdżą do dziś bo nie widzą sensu zmiany a ich dzieciaki jeżdżą popularnymi kompaktami pomimo posiadania dużej ilości gotówki ;)
Aczkolwiek znam i takich, co robią całodniową imprezę w domu, której gwoździem programu jest pokazywanie auta rodzinie i znajomym na podjeździe, sic. :)

Co do nowego Aurisa to strasznie czekam na prezentacje kombi, na zdjęciach wydaje mi się dużo ładniejsza od hatcha :)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 21 Czerwca 2013, 11:59:17 »
Ale ja nie chcę sobie żadnego statusu podnosić. Wydaję kupę kasy i jednym z kryteriów jest wygląd wszczeliwujący się w moje gusta.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Czerwca 2013, 12:03:53 »
brzydki, nie brzydki - nawet w najnowszym aurisie za 100k bedziesz wyglądał gorzej niż w 10 letnim audi/bmw za 20k w oczu 90% populacji polaków

mnie akurat to mało interesuje jak będę wyglądał wg ludzi. Samochód kupuje dla siebie i mi ma się podobać a nie ludziom

Offline zzabot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Czerwca 2013, 13:06:35 »
Taka mala dygresja...

Znalem kiedys kolesia co mial BMW, i duzo blyszczacych gadzetów z dziwnymi literkiami typu DG czy CK. Ciagle mowil, ze ktos sie na niego patrzy / patrzyl pomimo ze faktycznie ktos tylko spojrzal w jego kierunku. Ale on sie i tak cieszyl i wypinal klate  :laugh:

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #41 dnia: 21 Czerwca 2013, 14:16:49 »
Szczerze mówiąc od zawsze i na zawsze będę uważała, że Toyoty to auta z klasą, np. BMW nienawidzę, może to głupie myślenie, ale kojarzy mi się tylko i wyłącznie tak jak dużej liczbie Polaków - wiadomo. 100000 razy bardziej mając ogromną gotówkę wolałabym Land Cruisera V8, niż X6, które moim zdaniem wygląda jak po dachowaniu ;). A swojego Aurisa kocham nad życie, po prostu jeździ mi się baaardzo dobrze.

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 21 Czerwca 2013, 15:32:18 »
Ja tam może aż tak Aurisa nie miłuję, ale myślenie mam podobne. Zabawne dla mnie jest to, że większość Polaków jak słyszy, że auto jest niemieckie, to automatycznie jest lepsze, bardziej prestiżowe itp... Żona kolegi kiedyś mówi "bo my mamy Opla, niemieckie, porządne auto, a Wy co to macie? aa, Toyota... a to chyba też w miarę dobra marka?" . Ręce opadają... :-)
"With Oden on our side..."

Offline yaris_fajny_is

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 21 Czerwca 2013, 15:38:04 »
wiesz ale z drugiej strony jak w warszawie widze gościa  - stara corolla verso, czarne okulary, wiadomo paskowe ledy, ktory na drodze na ktorej wolno jechac 80 pogania mnie dlugimi i siedzi w tym aucie z miną jakby miał co najmniej 2 razy drozsze auto a nie 5 razy tansze to tez czlowieka krew zalewa. nie trzeba miec bmw zeby sie tak zachowywac

Offline zzabot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 21 Czerwca 2013, 16:21:53 »
...pogania mnie dlugimi i siedzi w tym aucie z miną jakby miał co najmniej 2 razy drozsze auto a nie 5 razy tansze to tez czlowieka krew zalewa. nie trzeba miec bmw zeby sie tak zachowywac

Czy chodzi o to, ze pogania Cie pomimo ze ma tansze auto?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl