Autor Wątek: Rozrusznik  (Przeczytany 12189 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przemas

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Rozrusznik
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Sierpnia 2013, 19:20:51 »
Jak długo u was kręci rozrusznik? Czy od razu po przekręceniu kluczyka w ostatniej pozycji? U mnie to tak ze 2,3 razy pokręci i odpala, ale zawsze za pierwszym razem. Zastanawiam się czy to normalne, czy mam się przejmować?

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Sierpnia 2013, 21:08:05 »
Ja mam silnik 1.6vvti ale wydaje mi się że wszystkie vvti potrzebują z 2 lub 3 obroty wału korbowego żeby zapalić silnik. Też mnie to dziwi od dawna ale widzę że po tym co piszą ludzie tak juz to jest.

Offline voodogt

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Sierpnia 2013, 21:12:22 »
Jak długo u was kręci rozrusznik? Czy od razu po przekręceniu kluczyka w ostatniej pozycji? U mnie to tak ze 2,3 razy pokręci i odpala, ale zawsze za pierwszym razem. Zastanawiam się czy to normalne, czy mam się przejmować?

Potwierdzam mój jak już zdecyduje się zapalić to kręci rozrusznikiem ok. 3 obrotów. Pytałem o to przy odbiorze auta w salonie i tak ma być, także nie masz powodu do niepokoju.
Corolla TS 2024 2.0 196KM

Offline procekkk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Sierpnia 2013, 21:42:22 »
voodogt: rozwiazales problem? jeśli nie, to podjedz do mnie, gdansk, to postaram sie rozwiązać Ci problem, ew zdiagnozować co jest przyczyna :)
Sprawdzali Ci wartości rzeczywiste i warunki postawowe do spelnienia przy rozruchu? zapewne czegos brakuje.... :)
Pozdrawiam,
Procekkk

Offline voodogt

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Sierpnia 2013, 22:04:02 »
Jestem umówiony na początku września na przegląd. Podczas ustalania szczegółów z moją planowaną wizytą w ASO nie omieszkałem wspomieć  o kłopotach z rozruchem.  Pan konsultant stwierdził, że pewnie sprzęgła nie wciskam do końca ale po stwierdzeniu, iż raczej jestem w tym wieku, że wiem co robię i nie mam problemów z koordynacją ruchową oraz,  że rozrusznik zatrzymuje się w pół obrotu przyznał, iż tak nie powinno być i będą to sprawdzać na przeglądzie. Dam znać co tam ASO udało/nie udało się ustalić w tym przypadku. Na chwilę obecną wrażenia z kontaktu z serwisem mocno mieszane ale dajmy im przynajmniej szansę się wykazać :)
Corolla TS 2024 2.0 196KM

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl