Autor Wątek: zapasowy kluczyk (pilot) nie otwiera drzwi  (Przeczytany 7026 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
zapasowy kluczyk (pilot) nie otwiera drzwi
« dnia: 10 Lipca 2013, 19:37:20 »
próbowałem użyć zapasowego kluczyka - bez przycisku na kluczyku, tylko z dołączonym pilotem.
po kliknięciu na otwarcie drzwi, samochód piknął raz, mrugnął kierunkami, po chwili znowu piknął i zamrugał i nic się nie stało.
Wymieniłem baterie w pilocie - ale dzieje się to samo.
Ma ktoś jakieś sugestie, co można zrobić, aby w razie zgubienia podstawowego kluczyka,normalnie używać zapasowego?
czy zapas mógł się rozkodować? tylko dlaczego jednak "chwyta" sygnał?
jak naciskam na zamknięcie drzwi - słychać ryglowanie zamków - to znaczy drzwi są zaryglowane, ale samochód jeszcze raz je próbuje zaryglować.
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline dominikalp

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: zapasowy kluczyk (pilot) nie otwiera drzwi
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lipca 2013, 15:53:14 »
U mnie pilot zapasowy się rozładował/rozkodował. Wymiana bateri nie pomogła :-( Natomiast cały czas mogę otworzyć i zamknąć drzwi, uruchomić auto kluczykiem zapasowym <taniec>
Auris II TS HSD 2018. Wcześniej: Auris I FL 1.6 2011, Auris I 1.6 2007, Yaris 1.0 2002

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lipca 2013, 17:28:02 »
rzeczywiście działa..
myślałem, że jak pilotem nie otworzę auta, to przy próbie otwarcia nawet oryginalnym kluczykiem włączy się alarm.

wie ktoś ile kosztuje zakodowanie pilota?
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline dominikalp

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Lipca 2013, 18:46:37 »
rzeczywiście działa.. myślałem, że jak pilotem nie otworzę auta, to przy próbie otwarcia nawet oryginalnym kluczykiem włączy się alarm.[...]
Także sądziłem, że manualny kluczyk nie rozkoduje immobilizer'a. Tak miałem w Yarisie (alarm dokładany)  :-( W Aurisie jednak klucz jest w pełni funkcjonalny i spokojnie wystarczy na zapas  :good: O zakodowanie będę się martwił jak zgubię pierwszy <kawusia>
Auris II TS HSD 2018. Wcześniej: Auris I FL 1.6 2011, Auris I 1.6 2007, Yaris 1.0 2002

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl