Dzieki
Pytalem, bo u mnie stuki (a wlasciwie stuk) slychac podczas puszczania pedalu sprzegla,
ja też słyszę mały stuk przy puszczaniu pedału sprzęgła... nie wiem czy to coś niepokojącego...
ja ten stuk sobie tłumaczę odbiciem sprężyny pedału sprzęgła... mam nadzieję że tak właśnie jest
A więc z obowiązku kronikarskiego: sprzęgło (a właściwie tarcza i docisk , bo łożysko podobno jest OK) wymienione.
Na 3 dni przed upływem gwarancji

.
Chwała ASO (i pewnemu sympatycznemu panu

) , że chcieli usłyszeć stuki i zrobili to na gwarancji

.
Kwota na fakturze ok. 2100 pln

.
A teraz do cytatów powyżej.
Panowie - robicie tak : audio na off i maska w górę (cisza na pokładzie)
Na zapalonym silniku wciskacie i puszczacie sprzęgło.
W kabinie na pewno usłyszycie skrzypienie z okolic pedału i puknięcie przy odbiciu puszczonego pedału.
Moim zdaniem te odgłosy są normalne w używanym samochodzie i nie ma się co przejmować

.
Jeżeli staniecie przy komorze silnika z lewej strony (druga osoba naciska i puszcza pedał sprzęgła) to usłyszycie puknięcia w dwóch miejscach.
1) za puszką filtra powietrza , w okolicach ściany grodziowej
2) w okolicach sprzęgła właściwego (wysprzęglik, tamte rejony).
Ja przed wymianą nie wsłuchiwałem się w odgłosy sprzęgła więc dzwięków pod maską nie słyszałem.
Po wymianie zrobiłem się wyczulony i usłyszałem te odgłosy.
Więc zaraz po wymianie w te pędy do ASO i pytam o co kaman
Dostałem odpowiedź, że te odgłosy są normalne , w tych dwóch miejscach są podobno elementy "hydrauliki siłowej" od układu sprzęgłowego i to one tak charakterystycznie "pukają".
Wsłuchajcie się co u was i gdzie słychać (chętnie porównam z moim nowym sprzęgiełkiem).
Ale myślę że tymi puknięciami nie ma się co przejmować. Gorzej jeśli podczas jazdy słyszycie i czujecie inne dżwięki i efekty , wtedy warto się zainteresować bliżej.