Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2597196 razy)

Offline kingcin

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
    • Auris
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Grudnia 2013, 15:53:46 »
tyle, że ten pierwszy jest kopią oryginału tte. Rzekomo forma jest właśnie z oryginału, a fotki to w ogóle są zaczerpnięte z netu i przedstawiają oryginał TTE także raczej innego nie znajdziesz.

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #46 dnia: 17 Grudnia 2013, 08:11:08 »
Czy też tak macie, że ogrzewanie ustawione na LO daje powietrze z zewnątrz a jak podniesiecie o 1 stopień, to już leci ciepłe powietrze?

Jadąc do pracy z rana siedzę w kurtce i wystarczy że mam te 16 czy 16.5 C i nie jest ani za gorąco ani za zimno  :o

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Grudnia 2013, 08:15:34 »
Czy też tak macie, że ogrzewanie ustawione na LO daje powietrze z zewnątrz a jak podniesiecie o 1 stopień, to już leci ciepłe powietrze? Jadąc do pracy z rana siedzę w kurtce i wystarczy że mam te 16 czy 16.5 C i nie jest ani za gorąco ani za zimno  :o

znaczy się pytasz o automatyczną klimę?
u mnie jest LO, jeden wyżej to właśnie 16 itd.
mi tez wystarczy 16 stopni
ale jak jest zimno - to po uruchomieniu samochodu i klimy, szyby strasznie parują (tak jakby ktoś chuchał na szybę) i bardzo długo nie chcą odparować - też tak masz?
sprawdzałem filtr - czysty... no i nie wiem czy mam coś z układem klimy czy to taki feler aurisa
dodam, że autko stoi pod chmurką
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #48 dnia: 17 Grudnia 2013, 08:37:23 »
znaczy się pytasz o automatyczną klimę?

w zasadzie nie o to chodziło...

ale jak jest zimno - to po uruchomieniu samochodu i klimy, szyby strasznie parują (tak jakby ktoś chuchał na szybę) i bardzo długo nie chcą odparować - też tak masz?

pod odpaleniu silnika włączam nawiew na szybę, wyłączam klimę, podnoszę temperaturę do 18-19 C i tak jak dziś przy 1C za oknem, poczekałem ze 2-3 minuty , machnąłem wycieraczkami i ruszyłem. Cienka warstwa lodu "spłynęła" z szyby

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #49 dnia: 17 Grudnia 2013, 08:39:57 »
Ja jeżdżę z temperaturą 24-26 stopni  :grin: A co do spływania lodu to włączam 2 guziki ogrzewania szyb, automatycznie załącza się klima, do tego wysoka temperatura i w miarę szybko wszystko się odladza.

Offline kostek6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 19 Grudnia 2013, 22:55:59 »
Posiada ktoś na swoim samochodzie relingi/belki? Po nowym roku potrzebować będę czegoś do targania drabiny 3x10.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #51 dnia: 20 Grudnia 2013, 00:24:42 »
Cytuj (zaznaczone)
A co do spływania lodu to włączam 2 guziki ogrzewania szyb, automatycznie załącza się klima

Nie jest czasem tak, że przy ujemnych temperaturach kompresor się nie załącza..? ;)

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Grudnia 2013, 03:11:08 »

Cytuj (zaznaczone)
A co do spływania lodu to włączam 2 guziki ogrzewania szyb, automatycznie załącza się klima

Nie jest czasem tak, że przy ujemnych temperaturach kompresor się nie załącza..? ;)

Dokładnie tak jest ;)

Sent from my iPhone5 using Tapatalk Pro

www.FotoSzopa.pl

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Grudnia 2013, 09:43:34 »

kompresor musi się załączać bo co jakiś czas trzeba go włączać aby było smarowanie w układzie, żeby się nie "zastał"

Przy okazji zapytam, w katalogu gadżetów do FL jest lampka do oświetlenia nóg kierowcy (może i pasażera). Czy takie coś można też wrzucić ori do pFL  i czy calość jest P&P?
« Ostatnia zmiana: 20 Grudnia 2013, 09:45:36 wysłana przez Swoop »

Offline Gusti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 25 Grudnia 2013, 19:54:26 »
Co myślicie o czymś takim ?
http://allegro.pl/nowosc-h7-h11-h4-led-cree-3600-lm-najmocniejsze-i3822144287.html
Jak to jest z legalnością tego przy soczewkach , niby to są ledy a nie kseony

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 25 Grudnia 2013, 20:28:20 »
jeszcze minie kilka lat zanim zaczną produkować ledy posiadające legalizacje do tego typu rzeczy :) niestety na dzień dzisiejszy, diagnosta policjant lub w razie W nawet ubezpieczyciel wypną się na Ciebie  :-(

Offline przemas

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 25 Grudnia 2013, 21:48:45 »
Coś mnie zaciekawiło dzisiaj  :-) Trzymałem Auriska na postoju ponad 10 minut (bawiłem się programikiem Torque) i gdzieś po 15 min. silnik samoczynnie zgasł. Ciekawy jestem, czy też tak macie, o ile ktoś z Was tak długo trzymał na postoju  :grin:

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 25 Grudnia 2013, 22:00:32 »
Stałem ok 30min w korku, nie ruszyłem nawet centymetra i nie zgasł. Ale nigdy tak długo nie stałem po odpaleniu i bez ruszenia, może w tym różnica...
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline przemas

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 25 Grudnia 2013, 22:04:10 »
No właśnie, to dość specyficzne warunki. Nigdzie nie ruszałem, nawet biegu nie wrzucałem.

Offline Gusti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 25 Grudnia 2013, 22:59:52 »
Nigdy tak nie miałem, a wiele razy długi czas spędzałem przy włączonym silniku z zaciągniętym ręcznym żeby się troszkę ogrzać czekając na kogoś ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl