Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2597558 razy)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #1065 dnia: 20 Stycznia 2015, 18:23:32 »
Hehh, no nie znam nikogo kto by lubił być oślepiany, przecież to jasne :)
Trzeba być kompletnym kretynem żeby montować oświetlenie, które może zrobić komuś krzywdę. 

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1066 dnia: 20 Stycznia 2015, 21:07:55 »
Soczewka nie różni się w aurisach niczym bez różnicy czy masz oryginalnie xenon czy nie więc siłą rzeczy nie może oślepiać. Przegląd? Przeszedłem już dwa bądź trzy i nikt się nie zorientował że to hid. Nawet policjanci czy krokodyle. Widocznie tak hidy nie oślepiają jak Ci się wydaje.

Offline miki.joe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1067 dnia: 20 Stycznia 2015, 21:18:44 »
Twierdzisz że nie ma różnicy między soczewka zwykła a xenonowa? W takim razie prosiłbym o zdjęcie jak świeci twój HID na garaż czy jakaś ścianę...

volti

• Gość
« Odpowiedź #1068 dnia: 20 Stycznia 2015, 21:23:27 »
Soczewka nie różni się w aurisach niczym bez różnicy czy masz oryginalnie xenon czy nie więc siłą rzeczy nie może oślepiać. Przegląd? Przeszedłem już dwa bądź trzy i nikt się nie zorientował że to hid. Nawet policjanci czy krokodyle. Widocznie tak hidy nie oślepiają jak Ci się wydaje.
Ja mam HID'y 6000k i koledzy z pracy (policjanci) śmiali się że mandacik będzie ;D W zwykłej soczewce widać przecież że to HID.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1069 dnia: 20 Stycznia 2015, 21:38:41 »
W naszych nie ma. Tak powiedział mi Pan w aso u którego pytałem o xenon bo też chodziła mi ta myśl. Pytałem dokładnie jak to wygląda od strony technicznej i facet powiedział że zostaną domontowane przetwornice spryskiwacze oraz autopoziomowanie. Lampy zostają stare.

Offline miki.joe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1070 dnia: 20 Stycznia 2015, 21:42:22 »
Nieprawdopodobne chociaż może :) ale wydaje mi się że nie ma takiej możliwości żeby soczewki były takie same... Czekam na zdjęcie ;) jeżeli spryskiwacze i autopoziomowanie są to wtedy jest jak być powinno.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1071 dnia: 20 Stycznia 2015, 21:57:54 »
Jakaś konkretna odległość, warunki?

Bliźniaczo podobne do mojego efektu przetwornic 55w z ebaya. Jedynie te kolorki fioletowe po zmianie zarników na chińskie są nieco bardziej kolorowe.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1072 dnia: 20 Stycznia 2015, 22:02:41 »
Stivo, możesz mi opisać jak wstawić zdjęcie?. Bo póki co to mnie przerasta.

Offline miki.joe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1073 dnia: 20 Stycznia 2015, 22:58:44 »
Wrzucasz na jakiś hosting  zdjęcie np. Imgur.com i wklejasz odnośnik BBCODE tutaj ;)
Bliźniaczo podobne do mojego efektu przetwornic 55w z ebaya. Jedynie te kolorki fioletowe po zmianie zarników na chińskie są nieco bardziej kolorowe.
Jeżeli tak to wygląda to zwracam honor  :-) aczkolwiek jeżeli ta linia odcięcia jest taka jak na zdjęciu. Te kolorki są istotne bo im barwa bardziej jaskrawa jeszcze nie raz pochodząca pod fiolet tymbardziej razi.
« Ostatnia zmiana: 20 Stycznia 2015, 23:03:39 wysłana przez miki.joe »

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1074 dnia: 20 Stycznia 2015, 23:21:36 »

Dzięki :-)
Moja praktycznie była fura, lada dzień będzie szukać nowego właściciela.
Nowa już czeka.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1075 dnia: 20 Stycznia 2015, 23:30:13 »
Ale super zadbane Verso  :good: Następna też Toyota?

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1076 dnia: 20 Stycznia 2015, 23:38:08 »
Prosto po myjni dlatego tak się świeci :-)
Nowe też Verso tylko już nie czarne tylko beżowe czy jasno brązowe (jakoś tak).  Będzie benzyna 1,8. Ten jest 2,0 D4D.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1077 dnia: 21 Stycznia 2015, 00:25:52 »
Kolorki nie są jaskrawe. Są nawet powiedziałbym nie niebieskie/fioletowe a te przebarwienia maja kolor zielonkawo czerwony albo coś takiego :) Postaram się na czasie wrzucić zdjęcie. Tak to u mnie wygląda. Więc nie myslę że razi kierowców najeżdżających z naprzeciwka jeśli wszyskto jest dobrze ustawione. (Chodzi mi tu o wysokość lini światła) Zazwyczaj dostaje ona i jest widoczna na rejestracji pojazdu jadącego przede mną. Mowa tu o zwykłej osobówce.

Offline Mlody

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1078 dnia: 21 Stycznia 2015, 01:43:35 »
Jeżeli chodzi o HID'y to na pewno się na nie nie zdecyduje, chcę spać spokojnie ;) głównie chodzi mi o konsekwencje w razie kolizji, jeżeli już będę zakładał xenon to zgodnie z przepisami.
Oczywiście brałem pod uwagę wymianę żarówek. Głównie osram night breaker, osram cool blue, philips blue vision, jednak wielu wspominało o kiepskiej wytrzymałości tych żarówek. Założenie przetwornic i żarników razem z wymianą soczewki (lampy) nie będzie problemem. Z założeniem autopoziomowania nie wiem jak jest. To jest montowane na wahaczach? Co wtedy z manualną korektą przy kierownicy? Zostają jeszcze spryskiwacze, rozumiem że wymagana jest cała wymiana zderzaka, który posiada pewnie jakieś dodatkowe elementy trzymające dysze itp.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1079 dnia: 21 Stycznia 2015, 07:26:20 »
Jeżeli chodzi o HID'y to na pewno się na nie nie zdecyduje, chcę spać spokojnie  głównie chodzi mi o konsekwencje w razie kolizji, jeżeli już będę zakładał xenon to zgodnie z przepisami.
Czym to się różni? :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl