Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2596985 razy)

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #2040 dnia: 06 Lutego 2016, 21:27:27 »
U mnie przy 20km zdaje się. Zważając na to że w naszym kraju nieraz jest 50 (i Więcej)km do stacji to ja się cieszę.

сделано в сарае

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #2041 dnia: 07 Lutego 2016, 18:13:18 »
Zważając na to przy jakim zasięgu się informacja o majtek ilości paliwa pojawia to dobrze że zostaje 7l. сделано в сарае

Ale troche denerwujące że jeszcze ponad 100 km można przejechać a wyskakuje informacja że mało paliwa i nawet zegarka nie ma tylko trzeba go załączać ręcznie na pare sekund i nie można śledzić chwilowego zużycia bo pare sekund i przechodzi w LOW FUEL  :thumbdown:
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline dawid

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2042 dnia: 08 Lutego 2016, 10:25:35 »

Posiadam aurisa l, mam założone felgi 16 cali et 45 czy felgi 16 cali z et 39 będą pasować ?

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #2043 dnia: 08 Lutego 2016, 17:08:25 »
Posiadam aurisa l, mam założone felgi 16 cali et 45 czy felgi 16 cali z et 39 będą pasować ?

Ja mam fabryczne 16" ET 45 a zimówki na alu 16" ET 40. ET 39 też pewno będą ok.  :good:
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline mazzoll

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2044 dnia: 09 Lutego 2016, 13:28:53 »
Witam

Muszę wymienić całą antenę radiową FM (bat + podstawka) co wiąże się z częściowym demontażem podsufitki. W salonie taka antena jest stanowczo za droga!
Czy może ktoś z forumowiczów orientuje się jaka inna antena pasować będzie do Toyota Auris 2008r.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

--
Pozdrawiam,
Adam.

Offline Granatowa_Auriska

• Początkujący
« Odpowiedź #2045 dnia: 10 Lutego 2016, 15:23:17 »
Witam

Kilka dni temu zauważyłam wycieki oleju pod samochodem. Plamy są niewielkie i znajdują się pod silnikiem ok 30cm od koła po stronie kierowcy.  Jest to auriska 14. D4d. Niedawo miała przeprowadzany kapitalny remont skrzyni biegów.

Jakieś sugestie co to może być?   

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2046 dnia: 10 Lutego 2016, 15:48:03 »
Tam konczy się skrzynia więc zwiewne z niej się leje.

сделано в сарае

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #2047 dnia: 10 Lutego 2016, 18:40:26 »
Sprawdziłem, czy dam radę na drodze sam wymienić halogen HIR2. Dam radę.
Ale pojawił mi się problem logiczny. HIR2 ma jedno włókno i w reflektor wchodzi jedna taka żarówka. To jak to się dzieje, że z jednego włókna mam światła mijania, a jak trzeba drogowe? Coś przeoczyłem?
Przy brzegu dużej gumopodobnej zaślepki reflektora znajduje się pomarańczowy jakby przycisk. Wie ktoś co to jest?
Spalanie - Motostat.pl

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2048 dnia: 10 Lutego 2016, 20:34:28 »
jak to się dzieje, że z jednego włókna mam światła mijania, a jak trzeba drogowe?

Jeśli są z jednym włóknem ("zenony-xenony") to w lampie masz w takim razie tzw. "blendę" - przymyka i odmyka strumień światła i masz wtedy odpowiednie oświetlenie (mijania <--> drogowe).

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #2049 dnia: 12 Lutego 2016, 21:01:36 »
No racja. Jest w reflektorze jakaś sterowana blenda. Nawet słychać przy reflektorze działanie jakiegoś elektromagnesu czy siłownika podczas przełączania drogowe/mijania.
Spalanie - Motostat.pl

Offline facisko

• Początkujący
« Odpowiedź #2050 dnia: 13 Lutego 2016, 15:38:16 »
Witam,

Ktoś mi podpowie czy w aurisie 2011 1,4D była różna długość szpilek? Bo chcę zmienić stalówki 15 na alu 16 i szpilka jest za krótka tzn. nakrętka nie "zakręca" do końca. Czy zmiana na alu wiąże się z wymianą szpilek?

Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2051 dnia: 14 Lutego 2016, 15:17:46 »
Posiadasz nakrętki tylko do felg stalowych, na allegro można zakupić nakrętki z podkładkami, które pasują i do felg aluminiowych jak i stalowych.  :) NAKRĘTKI do felg 12x1,5 TOYOTA płaskie

Offline Toni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2052 dnia: 14 Lutego 2016, 20:56:57 »
Witam
Jak będą pasować  felgi aluminiowe 6Jx15H2ET42 do Auris I  1,4 ?
Ważne aby opona nie wystawała za obrys nadkola i nie wadziła o zestaw hamulcowy.
« Ostatnia zmiana: 14 Lutego 2016, 20:59:09 wysłana przez Toni »

Offline dawid

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2053 dnia: 17 Lutego 2016, 20:39:51 »
Witam Czy posiadacze auris I posiadaja w swoich samochodach zatyczki na sruby od odkrecania kierownicy ? Czy powinny byc tam zatyczki ?

Offline kyc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2054 dnia: 19 Lutego 2016, 11:40:07 »
Witam,

Przy zakupie Auris II TS FL Active (produkcja z końca 2015 r.) dostałem "gratis" gumowe, oryginalne dywaniki. Ale te dywaniki to lipa, w miejscu gdzie stawiam prawą stopę gaz/hamulec kończy się dywanik i stopa ląduje tuż za dywanikiem i wyciera się wykładzina a dodatkowo but haczy o koniec dywanika co czasami wpływa na płynność jazdy :-(
Czy możecie polecić jakiś dywanik, który głębiej wchodzi pod pedał gazu ale jednocześnie nie jest to "śmierdzące" ustrojstwo czytaj tandeta, której nie da się używać. Super by było gdyby ten dywanik można było zamontować na oryginalnych bolcach.

Druga sprawa dot. maty bagażnika, również prośba abyście podali info do konkretnych, sprawdzonych produktów, które nie "śmierdzą", nie łamią się, parcieją, łuszczą etc. czyli nie są tandetą, którą zalane są w większości sklepy internetowe.

Trzecia sprawa, może tutaj ktoś pomoże lub "przerzuci" mnie do stosownego wątku (choć takowy sam założyłem http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,37737.0.html) ale cisza tam jak makiem zasiał. Mam wersję Active i chciałbym zamontować głośniki w tylnych drzwiach. Czy ktoś z szanownych forumowiczów "rozgryzł" ten temat i mógłby się podzielić fachową wiedzą.

Pozdrawiam,
KYC

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl