Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 2595692 razy)

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #4800 dnia: 11 Marca 2020, 19:15:58 »
Jak ktoś wie to odpowiada...

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4801 dnia: 12 Marca 2020, 07:25:07 »
Hej wszystkim!

Jestem tu nowy, właśnie nabyłem Auris I 2007 1.6 VVTI, po VIN podobno wersja SOL. Mam do Was dwa pytania -

1. Po przekreceniu kluczyka na acc ( przy zamknietych drzwiach i zapietych pasach rowniez ) brzeczyk piszczy przez 2-3 sekundy, jednak nie pojawia się żaden błąd. Nie ma też żadnych problemów z jazdą ani odpalaniem, czy ktoś wie co to może być? Te brzeczenie wydaje sie byc takie slabnące jak przy rozładowanej baterii. Były właściciel nie ma pojęcia co to jest ;)
Czyżby immobilaiser?

2. Niebieska dioda z przyciskiem po lewej stronie kierownicy przy sterowaniu poziomu swiatel przednich. Mozna to wcisnac i wtedy na chwile gasne, po odblokowaniu samochodu na chwile gasnie, po zablokowaniu samochodu mruga. Nie mam zadnego zestawu poza kluczykiem centralnym do sterowania jakimkolwiek dodatkowym alarmem, i nie mam pojecia o co chodzi.

Jeśli było to przepraszam, ale nie mogłem nic takiego znaleźć, dzięki za pomoc!
Jak masz alarm to jest to dioda alarmu
Obi

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4802 dnia: 12 Marca 2020, 09:10:17 »
Wszyscy sa na zakupach w sklepie.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline makaron

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4803 dnia: 12 Marca 2020, 09:56:34 »
Hej wszystkim!

Jestem tu nowy, właśnie nabyłem Auris I 2007 1.6 VVTI, po VIN podobno wersja SOL. Mam do Was dwa pytania -

1. Po przekreceniu kluczyka na acc ( przy zamknietych drzwiach i zapietych pasach rowniez ) brzeczyk piszczy przez 2-3 sekundy, jednak nie pojawia się żaden błąd. Nie ma też żadnych problemów z jazdą ani odpalaniem, czy ktoś wie co to może być? Te brzeczenie wydaje sie byc takie slabnące jak przy rozładowanej baterii. Były właściciel nie ma pojęcia co to jest ;)
Czyżby immobilaiser?

2. Niebieska dioda z przyciskiem po lewej stronie kierownicy przy sterowaniu poziomu swiatel przednich. Mozna to wcisnac i wtedy na chwile gasne, po odblokowaniu samochodu na chwile gasnie, po zablokowaniu samochodu mruga. Nie mam zadnego zestawu poza kluczykiem centralnym do sterowania jakimkolwiek dodatkowym alarmem, i nie mam pojecia o co chodzi.

Dziekuje bardzo Piotr Sas! Doszedlem do tego, że to ten słynny Logic LC-4. Jedyne co mnie teraz nurtuje to jak wyłączyć ten piekielny pisk immobilisera po przekręceniu kluczyka :)

Offline Barrek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4804 dnia: 12 Marca 2020, 10:14:47 »
Wszyscy sa na zakupach w sklepie.
Kurde, nie ma się z czego śmiać... Wczoraj kupując w lidlu kilka rzeczy (międzuy innymi koncentrat płynu do spryskiwaczy - żeby było motoryzacyjnie :-)) stałem w kolejce ze 30 minut z ludźmi z pełnymi koszami jakiś kasz, makaronów i innych konserw
Auris II TS 2013 1,6 benzyna + LPG

Offline makaron

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4805 dnia: 12 Marca 2020, 13:13:07 »
Hej wszystkim!

Czyżby immobilaiser?

Dziekuje bardzo Piotr Sas! Doszedlem do tego, że to ten słynny Logic LC-4. Jedyne co mnie teraz nurtuje to jak wyłączyć ten piekielny pisk immobilisera po przekręceniu kluczyka :)

UPDATE: Włączona była CZASOWA BLOKADA IMMOBILIZERA która charakteryzuje się 2 sekundowym piskiem. Odblokowac ją można za pomocą przekręcenia kluczyka i wpisaniu PINu ( którego nie znałem... ) jednak metodą prób i błędów jest to możliwe do osiągnięcia. Po wpisaniu prawidłowego PINu słychać potrójne piśnięcie i od tego momentu możemy się cieszyć cichym odpalaniem samochodu ;)

Offline lukas7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4806 dnia: 15 Marca 2020, 14:56:55 »
Czy jest możliwość w radiu z Aurisa II hybrid z TT2 wyłączyć ciągłą próbę komunikacji z modułem hybrydowym?
Chciałbym to wyłączyć ponieważ po włożeniu radia z hybrydy do zwykłego benzyniaka powoduje ono błąd U0293

Offline arekw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4807 dnia: 17 Marca 2020, 09:26:47 »
Ma ktoś instrukcje ? Bo coś kamerka przestała mi działać .

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Offline kozyra1988

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4808 dnia: 17 Marca 2020, 21:13:26 »
Witam,

jak wymienić wycieraczkę z tyłu? jak zdjąć? Chodzi mi o Aurisa I

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #4809 dnia: 18 Marca 2020, 02:10:41 »
stałem w kolejce ze 30 minut z ludźmi z pełnymi koszami jakiś kasz, makaronów i innych konserw

Coraz mniej ludzi się z tego śmieje ,bo to zapasy mogą być nie na dwa tygodnie .Jak rodzinka powróci z zarobkowego kraju ,to będzie jak znalazł , a na miesiące i tak nie starczy . Warto poczytać nowe zasady zakupowe Biedry .

jak wymienić wycieraczkę z tyłu?

Wycieraczkę samą ,czy ramie całe też .

Wycieraczkę to prosta sprawa pewnie ,a ramię standardowo pewnie plastik końcowy nad wałkiem do góry ,a potem spryskać śrubę czymś i z czuciem . Wymieniałem w innym aucie Japan i zdziwiłem się ,wieloklin jest na czubku wałka ,a w ramieniu metalowy pierścień gładki i stożkowy . Dokręcając ,wieloklin wbija się w ten pierścień ,w ten sposób ramie się nie obraca na wałku . W innym aucie ten pierścień spuchł , pewnie aluminium się utleniło , plastik pękł i całość już ledwie się trzymała . Aby śrubę odkręcić musiałem metalowymi cackami ala sala operacyjna ,wyskrobać z pod nakrętki resztki metalu , oraz oczyścić rowki wieloklina . Dałem tam trochę smaru miedzianego , by w przyszłości było łatwiej . A wałka samego nie musiałem blokować , był jakoś zblokowany i z dalszymi połączeniami nic się nie stało i nie przestawiło się .
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline kozyra1988

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4810 dnia: 18 Marca 2020, 20:38:33 »
Tylko wycieraczka, bez ramienia :)

jakis sposób żeby szybko zeszła.

Offline zikr6

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1,6
« Odpowiedź #4811 dnia: 18 Marca 2020, 21:10:24 »
Trzeba ją odgiąć tak żeby była pod kątem prostym do ramienia i wtedy zdjąć z bolca.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #4812 dnia: 19 Marca 2020, 06:13:44 »
jakis sposób żeby szybko zeszła.

Popsikaj WD40 w miejscu mocowania ,w dobrym świetle popatrz o co tam chodzi (nie od zewnątrz tylko od wewnątrz wycieraczki )  i już będziesz wiedział .
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline anoda

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4813 dnia: 19 Marca 2020, 15:00:46 »
Wymieniałem niedawno na boscha trzeba pociągnać i zejdzie.
https://www.youtube.com/watch?v=RLZG3Csku8c&feature=youtu.be

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4814 dnia: 20 Marca 2020, 15:48:38 »
Czy zlecając czyszczenie i przegląd klimatyzacji w ASO i wymieniając filtr, to warto dać węglowy czy raczej zwykły?
Auris II HSD Touring Sports 2015

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl