@al2357 Muszę jeszcze to tak fest sprawdzić z tą prędkością i górką. W tym samym miejscu zrobię na trzy sposoby. Na luzie z górki, przy hamowaniu silnikiem na biegu, z tempomatem. Zobaczę wtedy dokładnie w tym samym miejscu i z tą samą prędkością początkową.
Ja po sprowadzeniu z DE już miałem tam rozwarstwienia i właśnie przegięcia do wewnątrz, pod auto. Wątpię aby jakiś Niemiec bawił się w samodzielne podnoszenie, taki efekt był po kolumnowych ASO. Najgorzej to wygląda z przodu. Jak podnoszę na bałwanku, to mam resztę kół poblokowanych, podstawa bałwanka ma gumę z 1.5cm, nie wchodzę do środka, nie szarpię się z autem, a i tak widzę powolny postęp w przeginaniu. Najlepiej sobie zobaczyć leżąc, w perspektywie całej długości tej krawędzi. W wulkanizacji bałwankiem nie podnoszą za próg, tylko pchają go pod zawieszenie, przynajmniej u mnie w jednym miejscu. Ale ja tak nie robię. Raz już te miejsca klepałem gumowym młotkiem, przegięcie postępuje powoli, ale wyklepać to bez kanału nie jest takie proste.
Podnoszenie jednego koła to nie to co kolumnowy, jednak druga strona przejmuje część ciężaru czy siły.