Jaka jest procedura odpowietrzenia układu chłodzenia w Auris 1.33 vvti 2014 rok.
Kompem nie ma, to zwyczajny układ. Jak wymieniałem pompę i przy okazji płyn, to poczekali aż wiatrak się załączy. Po wystygnięciu układu/silnika sprawdziłem i raczej nic nie dolewałem. Wlali w warsztacie na max i po czasie ustabilizował się stan na pomiędzy. To tyle z mojego naocznego doświadczenia.
Czy ktoś miał tak, że sam się zerował TRIP A i B.
Ja osobiście mocno cyklicznie polegam na A i B. A to dzienny "utarg", a B to "utarg" z całego baku. Nic takiego nigdy nie miałem, ale ja mam to resetowane przyciskiem w zegarach, a nie na kierownicy. Był temat, proszę link poczytaj.
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,42804.0.htmlWiększościowe cechy występowania to zimno, wilgoć, problem z aku. Ew. ktoś pisał jak się kasuje co jakiś czas samemu, to samoczynnie już nie. Przepełnienie pamięci. Przeczyszczenie klem aku, lub luźne. Problem z przyciskami, sekwencyjne/stopniowe odpalanie. Związek z przyciskiem start. Sam u siebie zdiagnozowałem taki przypadek. Jeśli uruchamiam silnik kolejno stopniami a nie na raz, to nic się nie dzieje. Ale jak przekręciłem na zapłon i zapaliły się lamki tylko, to na wyświetlaczu radia zmieniła się skala w spalaniu z podziałki co 5 na co 10. Odkryłem, że w ten sposób można to cyklicznie zmieniać. Więc samo odpalanie, sposób też coś może zmieniać, a o czym nie ma informacji nigdzie. Warto coś posprawdzać, ale i baczniej obserwować co się dzieje, kiedy tak czy inaczej postępujemy, aby wyłapać moment zmian i własne zachowanie przed.