Czy możesz podać link do najazdów ? Też myślałem nad tym, ale.wydawało mi się że jest b mało miejsca na klapkę, wczoraj sam świece wymieniłem więc wiem że satysfakcja jest. Terwz czas na olej. Myślałem nad kobyłkami, ale.troszkę więcej pracy przy tym jest.
To są najazdy z Allegro, jak wpiszesz w wyszukiwarkę "najazdy yato" to się pojawią, takie pomarańczowe. Są za strome więc musiałem do nich dorobić podjazdy z desek. Wysokość jest ok ale nie polecam ich do Aurisa - lepiej kupić takie z mniejszym kątem wjazdu i nie męczyć się z deskami.
Kobyłki przerabiałem ale ciężko mi ustawić auto tak, żeby było dobrze.
Co zrobiłeś że zużytym olejem?
Olej oczywiście wyląduje w punkcie zbiórki odpadów przy najbliższej wizycie. Choćbym miał zapłacić to go tam zostawię - mam swoją godność ;-). Nigdy wcześniej nie było z tym problemu więc będzie ok.
Ale te najazdy nie nadają się do wymiany oleju, bo auto nie stoi poziomo, olej nie ścieknie w całości.
Dlatego spuściłem olej na najazdach, wymieniłem filtr, zakręciłem śrubę ręką, zjechałem z najazdów, podłożyłem miskę i odkęciłem śrubę, spuściłem resztę, zakręciłem śrubę kluczem, wlałem nowy olej, wjechałem na najazdy, zamontowałem osłonę.
Spust oleju jest z tyłu więc nawet lepiej, że auto będzie przechylone w tę stronę ?
U mnie spust oleju jest z przodu więc muszę zjechać.