staramy się segregować śmieci idealnie
Ten kto się nie stara to wie, reszta co się stara czasem się pomyli, a czasem po prostu stara się omijać bzdurne problemy. Pytając w urzędzie co z tym, najczęściej słyszymy, trzeba szukać innego odbiorcy. Tak miało być pięknie, za opłatę kiedyś jednego kosza, wystawiało się cały mc ile się uzbierało i wywaliło się z domów zapasy tego i tamtego. Teraz za mc płaci się jak na początku za rok i są ograniczenia w razach odbiorów. No i ja z byle pierdołą i ilością, mam szukać innej firmy, zapłacić im kupkę kasy za torbę śmieci. Co będzie dodatkiem 1/2 tego co i tak się płaci. Kiedyś to były opłaty za śmieci, a teraz jak za złoto. Nie przesadzajmy. Nic nie wywalam po lasach i gdzie indziej, omijam umywanie rączek urzędników, a firmy odbierające i tak biorą za to kokosy. Czy to nie jest sprawiedliwe rozwiązanie dla wszystkich stron ? Lepiej zaapelować do większości, swoje śmieci wywalajcie do kosza, a nie obok siebie tam gdzie akurat się jest. Taka prosta kultura jak szacunek dla czyjegoś auta/mienia. Śmieci do kosza, a nie moje nie dotykam/nie wycieram się. Było by pięknie.
Wie co, kiedy i gdzie kupujemy.
Jak kartą się płaci, no to sorry, ale z tym się trzeba liczyć jak z tym, że kto wypina tego wina.
Wyrzucanie styropianu
U mnie jest jasne, rozdrobniony na małe kawałki i ilości, może wylądować w tworzywach. Co worek dokładka i jaki problem.
Za jedzenie mięsa w piątek będzie od razu kara
Niczego od raz nie zlikwidują, to tak po kroczku i do celu, tak działa UE. Nie mogą radykalnie bo ludzie wyjdą na ulicę. Najpierw zmniejszą ilość zwierząt na mięso. Podniosą/dodadzą podatek. Cena wzrośnie i jedni będą mieli na mięso codziennie, a inni raz w tygodniu, reszta dwa razy w roku na święta. To będzie rarytas jak kiedyś pomarańcze na święta. Potem okaże się, że krowa jest nieco innym człowiekiem, a robaczki są lepsze. I gdzieś po drodze włączy się ten bogacz, co już zainwestował w fabryki sztucznego mięsa. Czy widzicie gdzieś zakaz, nie ma zakazu a cel zostanie osiągnięty. Podobnie z elektrykami, a i tak będziemy oddychać powietrzem z nad Chin czy Indii. Elektryki się zapalają, e tam wszystko w tym temacie zakryją, nawet pewnego Polaka fabryka zwolniła, bo za dużo w tym temacie powiedział. To są tylko śmierdzące interesy i pieniądze tych, którzy szukają dominacji na przyszłość. Jeśli ludzie wyglądający na inteligentnych, brną ślepo w bzdurnym kierunku, to chyba wiecie o co tu chodzi, mają w tym interes i tyle. Normalnie powinniśmy się uczyć na błędach, a nieliczni jak widać wolą kilka razy walnąć się w rękę młotkiem. Pomyślcie sami, kiedy byście kilka razy popełniali ten sam błąd. Sama ideologia jest tylko straszakiem/zasłoną i pałką na niepokornych. Warto sobie przypomnieć, że klimat zmienił się wraz z zniknięciem dinusi. No i od tej pory cały czas się ociepla, a wraz z tym człowiek zajmował kolejne niedostępne kiedyś tereny. Taki jest program dla ziemi, a my mamy statystyczny na to wpływ i choćbyśmy się ze..... nic na to nie poradzimy.
każdy ma jakiś interes
Może być sprzeczny z naszym i co wtedy ?

bo w dziale Yaris czasem tydzień trzeba czekać aż ktoś odpisze
Niczyja w tym wina, forum jest jedno, ale działy nie powstały od tak. Widocznie się nie psują i większość właścicieli to dziadki, co na forum nie bywają.

byłem przekonany
Auris to najaktywniejszy dział i można się pomylić, ale dla nas to tylko komplement.