Autor Wątek: Nie odpala za pierwszym razem,gaśnie na wolnych obrotach  (Przeczytany 2370 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AS

• Gość
Nie odpala za pierwszym razem,gaśnie na wolnych obrotach
« dnia: 01 Listopada 2013, 12:02:04 »
Witam forumowicze zwracam się do was z prośbą o radę na temat usterki w Auris 2.0 d4d 2007r. jaka mi się przytrafiła,od kilku tygodni zauważyłem że po nocy auriska nie chcę odpalić za pierwszym razem,przeważnie działa za drugim,dzisiaj natomiast rano zdażyło się tak samo,z tą różnicą że po przejechaniu kilku kilometrów podczas postoju w korku auto zaczęło tracić obroty oraz zgasło i gdy tak się stało ponownie udało się uruchomić dopiero za 4,5 razem,następnie po kilku minutach jazdy w korku zgasło znowu,zauważyłem również że silnik po nocy gdy jest nie rozgrzany klekota,następnie gdy się nagrzeje chodzi znacznie ciszej,naczytałem się już objawów co może być ich przyczyną i wiem że albo zawor SCV lub wtryskiwacze,może jednak coś innego,jednak nie wiem od czego należy zacząć najlepiej aby rozwiązać problem?

Offline krzycholu

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Nie odpala za pierwszym razem,gaśnie na wolnych obrotach
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Listopada 2013, 19:30:28 »
Przyczyna może tkwic zarówno w zaworze SCV jak i  wtryskiwaczach, mi to wyglada na to pierwszsze i od tego bym zaczął... :)

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Listopada 2013, 21:42:09 »
Witaj,
u mnie problemy z odpalaniem były właśnie w przypadku awarii zaworu SCV. Przy dużych mrozach auto odpalało nawet za 15 razem, aż żal było mi je męczyć. Wymieniłam i jest spokój. Mam ten sam silnik i ten sam rocznik.
Pozdrawiam,
Patrycja.

Offline yetix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Listopada 2013, 03:34:15 »
Sprawdź także czujnik ciśnienia paliwa co do listwy wchodzi po lewej stronie
Toyota Auris 1.4 D4D 2008r wersja Terra

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl