Autor Wątek: Gazowanie hybrydy  (Przeczytany 359893 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kytna

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Gazowanie hybrydy
« Odpowiedź #375 dnia: 20 Marca 2019, 13:08:26 »
Jako użytkownik hybrydy innej opcji nie widzę. Silnik spalinowy co chwila się włącza i wyłącza, także dźwięk elektrozaworu napier... co chwilę to słaby temat. Proszę nie pisać o żadnych matach wygłuszających, bo napęd jest cichutki w warunkach w jakich to występuje, a dźwięk elektrozaworu naprawdę było by słychać w kabinie.

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #376 dnia: 20 Marca 2019, 13:29:43 »
U mnie po kilku dniach użytkowania nareszcie odczuwam ciszę, bo ten dźwięk elektrozaworu w korkach już mnie irytował strasznie.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #377 dnia: 20 Marca 2019, 13:44:58 »
super  :good:, jakby ktoś miał wiedze o takiej samej opcji w STAGU, proszę o info.
Jest opcja, ale zależy od sterownika. Jeśli instalacja jest na gwarancji, to podnedź do gazmena niech sprawdzi i wyłączy.

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #378 dnia: 20 Marca 2019, 14:01:27 »
W związku z popularyzacją LPG w hybrydach podejrzewam, że 99% producentów zacznie modyfikować w ten sposób swoje oprogramowanie

Offline dalu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #379 dnia: 20 Marca 2019, 20:16:30 »
super  :good:, jakby ktoś miał wiedze o takiej samej opcji w STAGU, proszę o info.
Jest opcja, ale zależy od sterownika. Jeśli instalacja jest na gwarancji, to podnedź do gazmena niech sprawdzi i wyłączy.

STAG przy sterownikach QBOX/QNEXT/QMAX na tyle ile wyczytałem nie ma takiej opcji, mam nadzieję że uda im się temat ogarnąć.

https://www.ac.com.pl/pl-centrum-pobran-firmware-qgeneration
Prius 2

Offline Neo1980

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #380 dnia: 20 Marca 2019, 20:58:28 »
Ja mam QNEXT Plus i cisza .... nic nie puka nic nie stuka - tak jak powinno być.

Offline dalu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #381 dnia: 20 Marca 2019, 21:23:20 »
Ja mam QNEXT Plus i cisza .... nic nie puka nic nie stuka - tak jak powinno być.

cykanie można też zniwelować za pomocą gumowej "podkładki" pod elektrozaworem, z powodzeniem kilka osób na forum jeździ i chwali takie rozwiązanie.
Prius 2

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #382 dnia: 21 Marca 2019, 00:39:43 »
STAG przy sterownikach QBOX/QNEXT/QMAX na tyle ile wyczytałem nie ma takiej opcji, mam nadzieję że uda im się temat ogarnąć.

Doczytaj w takim razie instrukcję o konfiguracji wyjścia AUX.

Offline Doinformowany

• Początkujący
« Odpowiedź #383 dnia: 21 Marca 2019, 03:02:39 »

cykanie można też zniwelować za pomocą gumowej "podkładki" pod elektrozaworem, z powodzeniem kilka osób na forum jeździ i chwali takie rozwiązanie.
O jakiej gumowej podkladce mówisz? Bo czytałem już o tym w kilku miejscach, ale nie widziałem zdjęcia, nie wiem gdzie ją zamontować.

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #384 dnia: 21 Marca 2019, 06:43:12 »
O jakiej gumowej podkladce mówisz? Bo czytałem już o tym w kilku miejscach, ale nie widziałem zdjęcia, nie wiem gdzie ją zamontować.

fazibazi w tym dziale o tym pisał, i dołączył zdjęcia

Offline Kuba12345

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #385 dnia: 08 Kwietnia 2019, 22:09:39 »
Witam. Czy ktoś może polecić dobry warsztat LPG w Bydgoszczy co da radę zamontować gaz w Priusie.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #386 dnia: 08 Kwietnia 2019, 22:20:00 »
Sprawdzałeś na lpg-forum?
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #387 dnia: 28 Kwietnia 2019, 10:12:24 »
Pytanie/prośba do użytkowników Priusa+ z LPG + ewentualne zdjęcia.
Jaki max zbiornik wchodzi bez podnoszenia podłogi?
Jak wygląda bagażnik ze zbiornikiem?
Czy jest duża różnica jeżeli chodzi o pojemność bagażnika pomiędzy PIII a P+?
Czy można zrezygnować całkowicie z 3 rzędu siedzeń na rzecz powiększenia pojemności bagażnika?
W USA Prius+ to Prius V?

Teoretyzuję sobie nt. zmiany auta, szukam opcji. Na razie jedyną realną jest Auris II TS z fajnym wyposażeniem....
« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2019, 10:48:15 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline iglaROW

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #388 dnia: 28 Kwietnia 2019, 22:54:01 »
Trzeci rząd foteli mam podniesiony o jakiś centymetr dzięki temu wlazła butla chyba 56-58 litrów. Musiałbym zobaczyć w papiery w aucie.

Przy tankowaniu do pełna wchodzi ok 51 litrów. W mieście przy ciepłej aurze regularnie robie około 900 km na tankowaniu.

Trzeci rząd foteli praktycznie nie używam, chyba, że jedziemy gdzieś paczką znajomych. Na codzień mam w bagażniku gumową wykładzinę  kupioną w Toyocie, która zakrywa cały bagażnik. Pojemność jak najbardziej zadowalająca. Wózek inwalidzki wchodzi bez problemu, ostatnio 4 opony również wszystkie w bagażniku. Jednak na stałę wyciągniętą mam roletę z bagażnika, przy rolecie, bagażnik jest dla mnie za płytki.

Auto dla mnie bajka. W życiu nie kupiłbym nic innego, jeżeli kupowałbym jeszcze raz. Zrobiłem nim od lipca już 60 tys km

Offline Klemens6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #389 dnia: 05 Czerwca 2019, 18:00:07 »
Panowie jakie świece do priusa 3 ? Planuje montaż gazu i przy okazji wymienił bym

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl