Pomożecie?
Tak na początek to wybrałeś najgorsza możliwą opcje instalacji lpg. Dlaczego ? Ano dlatego ze: sterownik jest zablokowany i dostęp do jego parametrów I TO NIE WSZYSTKICH ma tylko serwis BRC; największy dostęp do sterownika ma dystrybutor w Tanowie

. Po 2, montaże instalacji BRC są bardzo przeciętne a o porządnym strojeniu można tylko pomarzyć. Tak na początek to powinieneś wrzucić tu zdjęcia spod maski, żeby było można zobaczyć jak instalacja jest w ogole zamontowana oraz powinieneś napisać jakie podzespoły i komponenty zostały użyte. BRC to jest zbyt ogólne określenie. Po przeczytaniu jeszcze raz twojego wpisu, nie zauważyłem, żebyś cos napisał o kłopotach czy błędach przed montażem lpg i dlatego na instalacji bym się skupił. Jeśli chodzi o zapach gazu w kabinie, to musisz jak najszybciej podjechać do gazownika, który ja zakładał. Mógłbym cię skierować do gazownika, który by ci poprawił ta instalacje ale jak juz pisałem wyżej, z uwagi na zablokowany sterownik gazu jesteś, niestety, zdany na serwis BRC. Także w mojej skromnej ocenie powinieneś cisnąć gazownika, który to zakładał, żeby do końca ogarnął instalacje tj. montaz i strojenie. Ja osobiście na twoim miejscu, dałbym sobie spokój z wymiana czegokolwiek. Teraz pewnie będzie zrzucanie winy na świece, filtry i wszystko po stronie samochodu

ale prawda jest taka, ze problem tkwi w kiepskim montazu i braku odpowiedniego strojenia o którym serwisy BRC nie maja pojęcia, dlatego wypuszczają auta po i na autokalibracji. Teraz jak tak mysle, to przychodzi mi jeden serwis BRC na Śląsku, który może mógłby pomoc ale nie będę cię wysyłał na drugi koniec kraju. Normalnie odesłałby cię na forum lpg ale jak tam usłyszą, ze problem jest z BRC to odeślą cię do montażysty tej cudownej instalacji. Trochę się dziwie, ze ludzie dają się wkręcić w ten markjetingowy bubel takich firm jak egp czy BRC ....