Autor Wątek: Zmiana radia fabrycznego !  (Przeczytany 16298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline facundo

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Zmiana radia fabrycznego !
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Stycznia 2014, 18:57:44 »
Witam !
W instrukcji odnalazłem że jeżeli antena się nie wysuwa po podłączeniu do radia  to oznacza że nie posiada ona przekaźnika  :shock:
Macie coś takiego w swoich camry ? 

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Stycznia 2014, 19:15:27 »
Nie Sony to badziewie, tylko radio źle podłączone.

Mam Sony i dla mnie to badziewie, o wiele lepsze dla mnie jest oryginalne, ale niestety sfajczyło mi się :thumbdown:

Offline m@ciek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Stycznia 2014, 19:30:22 »
Podaj symbole tych radyjek to poszukam Ci rozwiązania, jednak jak dla mnie na bank musi być wyjście zasilania na antenę.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Stycznia 2014, 20:15:19 »
Również myślę że coś z podłączeniem skopane.Wyjście na antenę powinno być. Jeśli "Krzaki"je mają to tym bardziej markowe radyjka.No chyba że to starożytny model.Osobiście jestem za Blaupunktem,choćby z tej przyczyny, że jako jedne z niewielu, ma nieulotną pamięć.Nie trzeba po odłączeniu aku, męczyć się z programowaniem radia.

Offline facundo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Stycznia 2014, 17:24:22 »
Antena nie wysuwa się , a dodatkowo radio nie chce działać  :wallbash:.
Po podłączeniu do camry żyje własnym życiem nie działa potencjometr  i przyciski często nie reaguje na pilot . Kupiłem to radio używane więc pomyślałem sobie że jest popsute dopóki nie podłączyłem go do cariny a w niej wszystko działa bez zarzutów czyli radio sprawne coś jest na rzeczy z podłączeniem . Czy ta przejśćówka ISO - Camry jest zrypana ?
Czy camry ma jakiś wzmacniacz dodatkowo który tak miesza?
Macie jakieś pomysły ?

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Stycznia 2014, 17:44:08 »
Tak.Zrób to samo co ja. Podłączenie bezpośrednio z aku,na bezpieczniku oczywiście.Wyszukaj przewód od instalacji anteny,odpowiedzialny za wysuwanie.Podłącz do radia,i po sprawie. Czyli krótko mówiąc.Olej fabrykę.

Offline facundo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Stycznia 2014, 17:48:10 »
ok a pamiętasz może  jaki to przewód od instalacji anteny ?
Dzięki za radę ale nie wiem czy z niej skorzystam skoro radio nie działa   :thumbdown:

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Stycznia 2014, 17:53:22 »
Kupiłem to radio używane więc pomyślałem sobie że jest popsute dopóki nie podłączyłem go do cariny a w niej wszystko działa bez zarzutów czyli radio sprawne
Prawdę mówiąc nie pamiętam na 100 procent.Zdaje się iż był to kolor zielony.No ale przecież, nie ma problemu byś to sprawdził.
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2014, 18:05:00 wysłana przez MAREK100 »

Offline m@ciek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Stycznia 2014, 19:09:10 »
Wygląda na to że radio masz podłączone przez dwie kości Sony-ISO-ISO-Toyota i tu pewnie leży problem. W necie znalazłem opis kosti Twojego radia https://www.dropbox.com/s/xp685rcploqmedn/bt5700u.pdf Sterowanie anteną z radia jest na kolorze niebieskim a w Toyocie pinout masz tu http://www.supraforums.com/forum/showthread.php?391532-Toyota-Radio-Information w zależności od wtyczki. Sprawdź jak jest u Ciebie z tym połączeniem. Druga sprawa dotyczy tego czy w kostce Toyoty masz wyprowadzenie bezpośrednio na głośniki czy wszystko idzie przez ukrytą w samochodzie końcówkę mocy, bo jeśli tak to dzwięk będzie lepiej podłączyć przez RCA (cinch).  Zwracam na to uwagę ponieważ nie wiem jak z tym jest u Ciebie.

Tu jeszcze jeden pinout http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio-car-connector/TOYOTA-Car-Radio-Wiring-Connector.htm

« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2014, 19:26:10 wysłana przez m@ciek »

Offline żwirek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Stycznia 2014, 22:18:09 »
  Kilka tygodni temu zmienialem fabryczne radio w corolli verso, koszt niecale 600 zl,wszystko dziala wlacznie ze sterowaniem z kierownicy,radio z bluetooth,napewno znajdziesz cos w necie dosc sporo tego jest

Offline facundo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Stycznia 2014, 22:24:47 »
Dzięki MAciek za te linki posprawdzałem sobie i iso- iso zgadza się kolory i oznaczenia .  Mama złącze 10 i 6 pinów które kupiłem na allegro i różni się tym że w jednym mijescu mam pin a w drugim go brak tak jak na fotce opisałem .

Ponadto piszesz .
 "czy w kostce Toyoty masz wyprowadzenie bezpośrednio na głośniki czy wszystko idzie przez ukrytą w samochodzie końcówkę mocy "  Powiedz mi a jak to rozpoznać wystarczy odczytać na przewodach ?

Offline m@ciek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Stycznia 2014, 00:24:49 »
w takim razie z pinów kostki allegro wynika że podłączenie anteny jest a brak jest zasilania zewnętrzego wzmacniacza, czyli wychodzi na to że zewnętrzej końcówki mocy u Ciebie nie ma a antena powinna działać :).
Podaj symbol radia orginalnego, może tak uda się coś ustalić albo po prostu miernik w dłoń i sprawdzaj na którym kabelku pojawi się napięcie po włączeniu orginalnego radia.

« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2014, 00:30:14 wysłana przez m@ciek »

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Stycznia 2014, 00:49:05 »
Sprawdź dokładnie czy złącza dobrze się połączyły, może gdzieś coś nie styka. Jeśli firmowe radio Toyoty działało Ci normalnie, to wkładając przejściówkę Toyota-ISO wszystko powinno działać jak należy, bez żadnej zabawy z przepinaniem pinów w kościach, wszystko jest znormalizowane.

W przypadku nie działającej anteny wrzucam fotę, co trzeba zmostkować żeby działała.

Offline facundo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 16 Stycznia 2014, 11:07:25 »
Witam !
RADIO DZIAŁA !   <taniec>
Dzięki Dziadku po połączeniu tych pinów antena wysuwa się .
Dzięki Maciek w linku który podesłałeś dotyczącym modelu mojego  radia.dopatrzyłem się pewnej rzeczy . Mianowicie Mikrofon od zestawy bluetooth  podłączyłem w miejsce wtyku pilota sterowania kierownicy . Przez to radio kompletnie głupiało . Dziękuję Raz jeszcze . Pozdrawiam Serdecznie !     

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Stycznia 2014, 11:22:13 »
Dzadku?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl