Autor Wątek: Nawigacja Touch&Go  (Przeczytany 36852 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Nawigacja Touch&Go
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Lipca 2014, 10:12:28 »
to najgorszy syf, jaki mogł powstać od toyoty.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Lipca 2014, 11:29:12 »
to najgorszy syf, jaki mogł powstać od toyoty.
O ile dobrze pamiętam syf to choroba płciowa i nie ma nic wspólnego z frustracją :laugh:

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 06 Lipca 2014, 12:05:35 »
Też jestem zdanie, że nie jest to najlepszy system na świecie ale z pewnością nie jest najgorszy i syf to zbyt mocne słowo.
Ma swoje plusy i minusy jak wszystko, liczę na to, że z biegiem czasu poprawią interfejs i dokładność map.

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 06 Lipca 2014, 14:00:44 »
Nie jest to może jakość Automapy ale według mnie nie jest zła, doprowadziła mnie na Chorwację i z powrotem bez pomyłki. Co mnie w niej tylko wkurzało to komunikaty na autostradzie np. zamiast skręć w prawo to mówi trzymaj się prawej strony a innym razem zaś mówi skręć w prawo. Mówi jak jej się chce  :laugh:
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 06 Lipca 2014, 15:44:21 »
Jak Ci mówi trzymaj się prawej strony, tzn. że za jakiś czas będzie rozjazd i będziesz skręcał w prawo. Robi to po to aby nagle nie zachciało Ci się przeskakiwać przez klika pasów z lewych pasów na prawo, bo będziesz skręcał w prawy rozjazd.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #35 dnia: 06 Lipca 2014, 16:11:06 »
Na autostradzie mowi skrec w prawo? U mnie mowi zjedz. A trzymaj sie lewej czy prawej faktycznie mowi przed rozjazdem. I slusznie bo wtedy nie trzeba na gwalt pasa zmieniac. Do Rowów dojechalam inaczej niz mnie prowadzila bo tak chcialam. Ostrzegala mnie o korkach wczesniej i proponowala objazdy. Faktycznie jechalo się wolniej w tych miejscach. To mi się podobało bo moj stary tomtom mnie nie ostrzegal
Żyj i daj żyć innym.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 06 Lipca 2014, 20:45:51 »
Nie wiem jak mówi w T&G bo nie mam na szczęście (z tego co tu ludzie narzekają). Mam Garmina. Ja nie pisałem o żadnej autostradzie, a o cywilizowanych drogach tak jak np. pod Wiedniem polskie śmieszne "autostrady" pominę milczeniem.
« Ostatnia zmiana: 06 Lipca 2014, 20:48:23 wysłana przez AurisBeast »

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 09 Lipca 2014, 17:15:24 »
U mnie navi nie gada w ogóle zawsze mam wyłączony dźwięk by nie przeszkadzała mi ta Pani z navi w słuchaniu książek.
 A tak BTW jeżeli ktoś byłby zainteresowany mogę odsprzedać całość i nawet zamontuje w Aurisie. :-)

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Lipca 2014, 12:11:46 »
Jaki Masz model nawigacji i ewentualnie ile by miała kosztować ? :o

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Lipca 2014, 19:59:49 »
Jaki Masz model nawigacji i ewentualnie ile by miała kosztować ? :o

Oryginał Toyotowski Touch & Go co do ceny to wysyłam info na PW.

Offline gerost9383

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 02 Grudnia 2017, 18:53:10 »
Panowie ,pomocy . Podłączyłem pen do Touch & Go zrobiłem odcisk z nawigacji. Podłaczyłem do kompa, Toyota toolbox pokazała że mam dwie rzeczy do zainstalowania : Weather i Europe Map. Instaluję te dwa pakiety na penie, idę do samochodu Touch & Go wykrywa aktulizację, aktualizacja się wgrywa. Wyjmuję pena, ponownie go wkładam, robię odcisk. Idę do PC i po podłaczeniu pena i uruchomieniu Toyota toolbox znowu widzę dwie aktualizacje. O co w tym chodzi ?

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #41 dnia: 03 Grudnia 2017, 23:24:04 »
a po co mi to ustrojstwo jezeli wszystlo w/w mam na stronie MyToyota ?

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 04 Grudnia 2017, 07:36:12 »
Panowie ,pomocy . Podłączyłem pen do Touch & Go zrobiłem odcisk z nawigacji. Podłaczyłem do kompa, Toyota toolbox pokazała że mam dwie rzeczy do zainstalowania : Weather i Europe Map. Instaluję te dwa pakiety na penie, idę do samochodu Touch & Go wykrywa aktulizację, aktualizacja się wgrywa. Wyjmuję pena, ponownie go wkładam, robię odcisk. Idę do PC i po podłaczeniu pena i uruchomieniu Toyota toolbox znowu widzę dwie aktualizacje. O co w tym chodzi ?
Miałem to samo do czasu aż wstawili nowszą mapę.

a po co mi to ustrojstwo jezeli wszystlo w/w mam na stronie MyToyota ?
No to spróbuj pobrać mapy na Touch&Go z tej strony  :wallbash:
Do Touch&Go tylko z ToyotaTolbox lub ze strony https://www.toyota-tech.eu/ ewentualnie serwis.

« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2017, 07:41:57 wysłana przez Pazurek »
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #43 dnia: 06 Października 2020, 22:36:21 »
Hej
Czy ktoś spróbował aktualizować pakiety w e-Store (paliwo, pogoda, go&park itd.) ? moja już straciła ważność i nie ma w portalu mytoyota.pl żeby ponownie aktualizować. Pisze że mam wejść mytoyota.eu ale nie ma takiej strony (podaje się za niebezpieczną). Jak mam zacząć? Czy to płatne mimo mam ważność mapy aktualizacji na ponad 20 lat. To coś tu nie gra. 

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 07 Października 2020, 07:37:27 »
U mnie też się nieda :( Chciałem appke pogody aktywować i niemam jej po zalogowaniu na stronie toyoty. A mapy i system najnowsze (2020)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl