Autor Wątek: dziwne  (Przeczytany 9455 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jaxa

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Października 2004, 16:44:11 »
:aclap
Też miałem problem z tą lampką. Pierwszy raz mnie zbyli. Za drugim razem wzięli sie do roboty i wymienili katalizator wraz z sondą lambda. Całe szczęście że na gwarancji, inaczej ok. 5 tys PLN do tyłu. W oficjalnym wydawnictwie TOYOTY przeczytałem, że to jedna z chorób wieku dzięcięcego. Mój YARIS 2001 - Francja.

adi

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Października 2004, 18:31:11 »
moze ktos wie ktory to jest bezpiecznik od tej lampki?

STACHOO

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Października 2004, 08:39:28 »
Miałem to samo. U mnie padła sonda lambda. Wymienili na gwarancji ale musiałem czekać 2 tygodnie na nową sonde.

adi

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Października 2004, 08:58:52 »
Cytat: STACHOO
Miałem to samo. U mnie padła sonda lambda. Wymienili na gwarancji ale musiałem czekać 2 tygodnie na nową sonde.

u mnie to tez jest sonda....musze w koncu sie tym zajac.... :roll:

STACHOO

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Października 2004, 09:32:59 »
Jesli masz auto na gwarancji a ASO będzie zwlekać z wymianą to radze koledze wzywać, za każdym razem kiedy zapali sięlampka "check engine", lawete z asistance toyoty. U mnie po 2 razie takiej akcji (zwożenia auta na lawecie do ASO) wymienili z miejsca i chyba mieli mnie juz dosyc :)

STACHOO

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Października 2004, 09:36:39 »
aha i jesli lampka zapali Ci się50 km od miejsca zamieszkania to przysługuje ci auto zastępcze na koszt Toyoty. A jak będą mówić żebyś jechał dalej mimo palącej sięlampki to poproś od nich potwierdzenia takiej decyzji na piśmie.

adi

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Października 2004, 18:44:14 »
dzieki STACHOO ale neistety moj yarek ma juz ponad 5 lat i lipa :cry:  :wink:

Kaczor

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #22 dnia: 03 Listopada 2004, 04:19:47 »
Moze to dziwnie zabrzmi ale mialem ten problem kiedys, poprostu nie dokrecilem do konca korka od wlewu paliwa, i lampka sie zaswiecila!!!!!!!!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl