Autor Wątek: Na co zwócić uwagę odbierając samochód z salonu?  (Przeczytany 124214 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Na co zwócić uwagę odbierając samochód z salonu?
« Odpowiedź #120 dnia: 06 Kwietnia 2014, 11:51:01 »
Dobrze że mieszkam w domu jednorodzinnym

Ja niestety mieszkam w blokowisku i zastanawiam się, gdzie by się z nim podziać, żeby się nacieszyć  :o
Trzeba będzie oblookać i potestować wszystkie przyciski, sprawdzić, jak muzyczka gra, sparować z telefonem... a na osiedlu będą na mnie patrzeć jak na wariata  :cheesy:

No i tego asystenta parkowania poćwiczyć, może koledzy z Forum będą chętni, żeby ustawić swoje autka i czuwać nad przebiegiem testu?
Żyj i daj żyć innym.

Offline solcon124

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #121 dnia: 06 Kwietnia 2014, 11:55:24 »
No i tego asystenta parkowania poćwiczyć, może koledzy z Forum będą chętni, żeby ustawić swoje autka i czuwać nad przebiegiem testu?

Witaj

Spróbowałem raz. To nie na moje nerwy , raczej nie spróbuję ponownie.
CHR HSD Selection 2018

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #122 dnia: 06 Kwietnia 2014, 11:57:17 »
Spróbowałem raz. To nie na moje nerwy , raczej nie spróbuję ponownie

A możesz ciut rozwinąć? Co Cię tak zraziło?
Żyj i daj żyć innym.

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #123 dnia: 06 Kwietnia 2014, 13:59:23 »
Z tego SIPA to korzystałem z trzy razy bardziej dla zabawy niż pożytku  :cheesy: , dla mnie to zbędny bajer- jest ale się nie korzysta. A po drugie jak cofa (parkuje) to tak blisko drugiego auta że skóra cierpnie czasami na ten widok  :laugh:
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #124 dnia: 06 Kwietnia 2014, 14:20:39 »
Ja na Twoim miejscu Nika to bym w życiu tego auta pod blokiem nie zostawiła, choćby miał 70 AC  :cheesy:  Nie masz parkingu w pobliżu? No i bez przesady, że nie można we własnym aucie posiedzieć i robić w nim co się podoba ;)

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #125 dnia: 06 Kwietnia 2014, 14:27:15 »
Ja na Twoim miejscu Nika to bym w życiu tego auta pod blokiem nie zostawiła, choćby miał 70 AC  :cheesy:  Nie masz parkingu w pobliżu? No i bez przesady, że nie można we własnym aucie posiedzieć i robić w nim co się podoba ;)
Mam parking strzeżony jakieś 400 m od domu, tylko nie wiem ile ta przyjemność kosztuje. No i siaty taszczyć z autka to już trochę daleko  :wallbash:
Mieszkam przy samym kościele, więc musiałabym przesiadywać w aucie tylko miedzy mszami  :laugh:
Masakra jakaś... okna myję miedzy mszami, kuchnie malowałam miedzy mszami, bo ludzie w tym mieście maja na twarzach święte oburzenie kiedy widzą w niedzielę innych przy pracy. Ile razy słyszałam "patrz Zosia, niedziela, a ona okna myje". Prania tez nikt w niedzielę nie wiesza. I okrągły tydzień chodzą do kościoła.

Zobaczymy, może mnie się uda oswoić SIPA  :good:
Żyj i daj żyć innym.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: 06 Kwietnia 2014, 14:45:37 »
Mam podobnie na wiosce u teścia.Wszyscy odświętnie ubrani idą do kościoła a Robercik leży pod autem, sypiąc wiązanka, bo coś nie pasuje lub nie chce wejść na swoje miejsce  :cheesy:
Jeszcze nikt nic nie powiedział ale lincz wisi w powietrzu  :roll:

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #127 dnia: 06 Kwietnia 2014, 15:34:56 »
Tez mam około 400 metrów i fakt nieraz przeklinam te odległość jak np wracam do domu po 12h nieobecności, ale sen mam spokojny. Zakupy zazwyczaj podwoże do domu, a auto doprowadzam za jakiś czas. Ja płace 105 zł pod chmurką, pod wiatą kosztuje 140, ale u mnie nie ma żadnej wolnej.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Offline Adaśko75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 06 Kwietnia 2014, 17:07:42 »
ja zdaje sobie sprawę, że odbiór nowego auta z salonu to może być przeżycie, ale czytając tu wypowiedzi odnoszę wrażenie, jakby Koleżanka miała odbierać co najmniej porsche albo przynajmniej audi...a przecież auris to samochód co najwyżej poprawny... W nim nie ma NIC co może fascynować - to jest moje zdanie, z posiadania Aurisa przez 3 tygodnie i wypływa ono z tego, że: przesiadłem się z RAv4, która na pewno dawała więcej frajdy i z racji na o wiele mocniejszy silnik i napęd na 4 łapy, i z tego, że przed odbiorem dali mi pojeździć 3 dni nowym IS-em 250. I proszę mi wierzyć - Auris mnie nie zachwycił totalnie niczym, mało tego - opisywane gwizdanie z okolic bocznej szyby świadczące o bylejakości montażu ostro podważyło moje mniemanie o toyocie. No i ten silnik  :thumbdown: W ravce, że nie wspomnę o lexie,  wciskam i auto idzie, tu redukcja, pedał w podłogę a ten skubany myśli co ma robić - już kilka razy omal nie miałem czołówki! ja wiem, kwestia przyzwyczajenia...trzeba wysoko kręcić, bo na dole ten silnik to zwykły muł! Ale wracając do meritum -  mnie to auto nie cieszy, pomimo najwyższej wersji prestige. a jeśli chodzi o ten automat parkowania - 1x spróbowałem! i co? i zarysował błotnik. i mi i innemu (starej beemie na parkingu), niemocno, ale obtarł się. Ostatni raz zaufałem maszynie. zbędny bajer. I tak ogólnie: długo tym aurisem nie pojeżdżę, cały czas na ulicach oglądam się za nowymi ravkami. Ale to co piszę, to są moje prywatne spostrzeżenia i uwagi. Oby Twój był ideałem samochodu i dał Ci wiele frajdy i radości. P.S. a jeśli chodzi o kościół to mi też się zdarza czasem zajrzeć tam nie tylko w niedzielę  :-)

Offline solcon124

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: 06 Kwietnia 2014, 17:46:49 »

A możesz ciut rozwinąć? Co Cię tak zraziło?

Pierwsza i podstawowa sprawa to IPA potrafi tylko równolegle parkować , okolice w których najczęściej mam potrzebę zaparkować nie obfitują w takie miejsca do parkowania równoległego.
Druga to że robi to za szybko, za gwałtownie, PRZERAŻAJĄCO .

CHR HSD Selection 2018

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #130 dnia: 06 Kwietnia 2014, 17:46:49 »
Adaśko, każdy ma takie marzenia, na jakie go stać. Właściciel Maybacha pewnie ma podobne odczucia do bmw i audi, jak Ty do Aurisa.
Ja na szczęście potrafię się cieszyć z każdego kroku do przodu, z każdego drobiazgu. Nowy samochód, to nie jest drobiazg. Niekoniecznie fabrycznie nowy i niekoniecznie Toyota. Na szczęście to jest forum dla miłośników każdych Toyot, nie tylko tych najdroższych, najbardziej prestiżowych i wypasionych w co tylko się da.
Twoje odczucia to Twoje prawi, ja dotąd jeżdżę  1.4 D4D i nie miałam przygody z tym, że cudem uniknęłam czołówki. To, że miałeś taką sytuację świadczy tylko o tym, że za mało był w głowie, a nie pod pedałem :cheesy: źle obliczyłeś możliwości auta do sytuacji na drodze, całe szczęście, że nic się nie stało.
Co do parkowania, poprosiłam kolegów z Forum o pomoc, będziemy ten system testować razem. Tez nie ufam ślepo wszystkim wynalazkom.

Sprzedaj to auto, skoro Ci nie odpowiada. Chyba, że Cię takim służbowym uszczęśliwili na siłę, to oddaj i wycieraj prywatne.

P.S.Nie mam problemu, że msze sa codziennie, niech każdy chodzi kiedy chce. Problem jest tylko z tym, że tłum wylewając się po mszy wnikliwie się gapi w okna. Jak akurat siedzę w aucie, to wgapia się w auto. Nie, że zerknie, po prostu przykleja wzrok i patrzy jak na krowę. Czasem cos krytykuje. To już mnie drażni.
Żyj i daj żyć innym.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: 06 Kwietnia 2014, 18:10:20 »
Współczuję bliskości zamieszkania przy kościele. Ale co zrobić ? Adaśko. No to faktycznie musisz potrenować to wyprzedzanie. Takie sytuacje nie mogą się zdarzać, że bierzesz się za wyprzedzanie stawiając na szali Twoje zdrowie. Ja ostatnio miałem troszkę dłuższą trasę naszymi krajowymi drogami i nie dopuściłem do takiej sytuacji o której piszesz. A wyprzedzałem trochę i to z paką załadowaną łącznie w 5 osób i trochę bagażu. Trochę szkoda że psujesz koleżance frajdę z odbioru właśnie Aurisa z takim silnikiem właśnie którego rąbiesz. Nika, nie przejmuj się, ten motorek daje radę i nie tylko jak jedziesz sama. Tylko nie dopuść by go zamulić i korzystaj trochę częściej z obrotów powyżej 4 tys. Będzie dobrze !

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #132 dnia: 06 Kwietnia 2014, 18:30:37 »
Święta racja AurisBeast, rozsądny z Ciebie facet ;)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: 06 Kwietnia 2014, 19:07:58 »
No nie przesadzajmy :) Moja żonka jest czasem innego zdania :)

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #134 dnia: 06 Kwietnia 2014, 19:43:09 »
Beast, nic nie jest w stanie mi popsuć frajdy

Każdy ma prawo do własnego zdania, ale biore pod uwagę tylko takie, które ma jakieś sensowne uzasadnienie a nie jest zwykłym zrzędzeniem dla zrzędzenia.

Wiem, co potrafi motorek 1.6, Kolega z forum mnie przewiózł Auriskiem I i dla mnie jest super  :good: auteczko zasuwa nieźle. Ale rozumiem, że dla kogoś to mało...tylko nie rozumiem po co kupował cos, z czego jest tak ciężko niezadowolony?  Nie sprawdzał, co bierze? Zwłaszcza, mając dużo większe potrzeby... no chyba, że to auto służbowe i wmuszone  :cheesy:

1.6 ma sporo więcej mocy od mojego 1.4 D4D (potwierdzone testami), choć i moim  Ryśkiem dało się wyprzedzać. Jak trzeba było wyprzedzić żwawiej, to redukcja biegu i wio. Na pewno będę zadowolona, trzeba będzie się tylko przestawić na wyższe obroty  :grin:
Żyj i daj żyć innym.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl