Autor Wątek: Podświetlenie przycisków na drzwiach od elektrozamka  (Przeczytany 7548 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AurisBeast

• Gość
Odp: Podświetlenie przycisków na drzwiach od elektrozamka
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Kwietnia 2014, 23:06:49 »
No widzisz, po lifcie może to zmienili. Jadąc w dzień obracam manetkę na dół i już mam tryb dzienny, w nocy daję do góry i mam tryb nocny. Gdy włączę tryb dzienny nocą to zegary rozświeltają mi całe auto a podświetlenie radia i przycisków od szyb w ogóle jest ciemne :) Chociaż podświetlenie zegarów dla obu trybów jeśli pamiętam dobrze można sobie niezależnie skonfigurować do potrzeb i gustu.
« Ostatnia zmiana: 16 Kwietnia 2014, 23:10:12 wysłana przez AurisBeast »

Offline Marekw2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Kwietnia 2014, 18:28:23 »
Powinny świecić po włączeniu świateł mijania (nocnych).
Niestety po włączeniu świateł mijania podświetla się tylko przycisk otwierania okna kierowcy, pozostałe przyciski giną w mroku.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Kwietnia 2014, 19:18:16 »
pozostałe przyciski giną w mroku.

żeby nie rozpraszały podczas jazdy  :grin:

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Kwietnia 2014, 13:56:41 »
Niestety po włączeniu świateł mijania podświetla się tylko przycisk otwierania okna kierowcy, pozostałe przyciski giną w mroku.
Hmmm, ja miałam wrażenie, że u mnie sie robi dyskoteka, pamietam kolorowe diody na drzwiach i w panelu środkowym świeciło sie wszystko do ustawiania nawiewu. Sprawdze to jeszcze, bo nie dam sobie niczego obciąć  :grin:
Żyj i daj żyć innym.

Offline Marekw2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Kwietnia 2014, 18:53:49 »
Może zależy to od wersji wyposażenia, ja mam premium + comfort. Dzisiaj przyjrzałem się dokładniej. Przycisk otwierania okna kierowcy podświetla się z chwilą uruchomienia auta, a po włączeniu świateł mijania nieco przygasa. W pozostałych drzwiach wszystko ciemne. Denerwujący jest brak podświetlenia przycisków blokady otwierania okien i drzwi. Zdarzyło mi się już poszukiwanie ich po omacku.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Kwietnia 2014, 18:55:39 »
No cóż to tylko Toyota za to jest liderem niezawodności. Podobno :-)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Kwietnia 2014, 08:49:44 »
Się okaże, hehe. Ja tak powiem jeśli za 5 lat, będę miał tyle samo awarii co do dzisiaj, znaczy się zero.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Kwietnia 2014, 09:03:27 »
Oczywiście tego ci życzę i wszystkim posiadaczom Toyot jednak widzę że przy każdym salonie Toyoty jest serwis i myślę, że nikt nie stawiał go jedynie z myślą o przeglądach co 15tyś/km.

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Kwietnia 2014, 09:49:33 »
A jakieś inne marki nie mają serwisów? Albo się nie psują? A może naprawy i części są za darmo. Nie wiem po co takie posty. Są święta. Wyluzuj.
Gdy ci smutno, gdy ci źle
wsiądź do auta, przejedź się.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Kwietnia 2014, 09:57:44 »
Ale właśnie o tym mowa nie ma aut nie psujących się. Wszystko  może się  popsuć od wspaniałej Toyoty przez Audi, Mercedesa po Ferrari.
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2014, 10:00:12 wysłana przez KoralK »

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Kwietnia 2014, 11:24:26 »
Może zależy to od wersji wyposażenia, ja mam premium + comfort. Dzisiaj przyjrzałem się dokładniej. Przycisk otwierania okna kierowcy podświetla się z chwilą uruchomienia auta, a po włączeniu świateł mijania nieco przygasa. W pozostałych drzwiach wszystko ciemne. Denerwujący jest brak podświetlenia przycisków blokady otwierania okien i drzwi. Zdarzyło mi się już poszukiwanie ich po omacku.            

Sprawdziłam i potwierdzam. Wszystko świeci, oprócz drzwi. Tylko ten jeden przycisk i to jeszcze marnie. Trzeba macać  :cheesy: Ja nawet w dzień macam i zdarzyło się otworzyć szybę z tyłu zamiast przedniej. I dziwie się trochę, że nie dali w tych wyższych wersjach dodatkowego oświetlenia drzwi po ich otwarciu, wystarczyłoby niewielkie światełko w dolnym rogu  :o Przynajmniej w ciemności człowiek widziałby, co ma pod stopami a i ewentualnie ktoś idąc/jadąc już z daleka widzi i nie zahaczy o otwarte drzwi.
Żyj i daj żyć innym.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl