Autor Wątek: Auris - nasze opinie, komentarze  (Przeczytany 22753 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bart7824155

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris - nasze opinie, komentarze
« Odpowiedź #30 dnia: 29 Czerwca 2014, 12:00:08 »
To prawda, opinie o hatchbacku nie są zbyt przychylne, a już myślami siedziałem w Aurisie II  :oops:
love is good, love is funny, All the people love for money, if u think love is funny, love yourself and take the money!

Offline Robzak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 29 Czerwca 2014, 12:14:38 »
Zawsze dziwię się nieprzychylnym opiniom użytkowników samochodu.  :wallbash: Wystarczy pożyczyć samochód na dwa dni i wszystko wiadomo a nie kupować kota w worku
i wylewać krokodyle łzy na wszystkich forach.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Czerwca 2014, 20:34:13 »

Zawsze dziwię się nieprzychylnym opiniom użytkowników samochodu.  :wallbash: Wystarczy pożyczyć samochód na dwa dni i wszystko wiadomo a nie kupować kota w worku
i wylewać krokodyle łzy na wszystkich forach.
Przychylam się w 100%

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Offline hsd

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 29 Czerwca 2014, 20:54:17 »
Jazda utwierdziła nas przy wyborze Aurisa jednak samo auto punktuje na plus w dłuższym okresie czasu. Wiadomo że silnik mógł by być mocniejszy ale i tak daje radę. Jeździliśmy Mazda 3 z silnikiem 2.0 jakoś 155km i nie przekonała nas na wydanie więcej pieniedzy.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Czerwca 2014, 23:05:59 »
Damian91. Ty Na pół godzinnej jeździe próbnej, wyłapujesz wszystkie wady samochodu ? Dobry jesteś.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #35 dnia: 29 Czerwca 2014, 23:09:01 »
Na 30 minutowej nie ale przez 2 dni jestem w stanie sobie nakreślić jakiś obraz auta i wypunktować zalety i wady.  :roll:

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Czerwca 2014, 23:22:19 »
Serio się niektórym dziwię, wydaje mi się, że niektórzy szybciej podejmują decyzję o zakupie auta, niż ja decyzję o tym jaki chleb w piekarni dziś kupię  :cheesy: Zanim kupiłam Aurisa, miałam go chyba 3 czy 4 razy na kilka dni, to był świadomy wybór, a nie zachcianka i każdemu to polecam :)

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Czerwca 2014, 23:23:16 »
Można? Można.  :)

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #38 dnia: 30 Czerwca 2014, 07:48:51 »
mi też trochę czasu zajmuje podjęcie decyzji, ale analizując ostatnie moje zakupy to nie myślałem o wadach czy zaletach konkretnego modelu a o tym czy mi się wizualnie podoba i jaki ma silnik...

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 30 Czerwca 2014, 08:43:08 »
Wszystko się zgadza i faktycznie byłoby świetnie gdyby można było wcześniej pojeździć autem, które chcemy kupić.
 Jednak uzyskanie auta na jazdę próbna w salonie na czas dłuższy niż przejechanie kilkudziesięciu kilometrów dla przeciętnego Kowalskiego nie jest takie proste a nawet zaryzykowałbym stwierdzenie, że wręcz niemożliwe.
Korzystanie ze znajomych także jest dość wątpliwe bo musieliby mieć takie auto jakie chcemy kupić a i nie koniecznie chcieliby pozbyć się autka na dłuższy czas.
Kolejną sprawa to czas który jest potrzebny na przekonanie się znalezienie tych za i przeciw czasem to trwa i nie zawsze wystarczy na to dzień czy nawet dwa.
 Zwykle pierwszym i podstawowym kryterium jest wygląd i wizualna strona a kwestie zaawansowane a więc sprawy związane ogólnie mówiąc z mechaniką ocenia się w dłuższym czasie.
No i na koniec większość z was zapewne przyzna, że po dłuższym czasie użytkowania akceptujemy wady i niedociągnięcia bo nie mamy już w zasadzie innego wyjścia - zwykle auto jest kupione w kredycie lub leasingu i nie jest łatwo się go pozbyć a nawet gdyby było kupione w formie gotówkowej to i tak patrząc na utratę wartości akceptujemy jego wady a każde auto je posiada jest tylko kwestia równania między wadami a zaletami.
Więc, lejąc krokodyle łzy lub przyzwyczajając się do wad jeździmy bo nie ma już odwrotu. Myśląc, że zwrócimy uwagę innym na pewne wady mając za sobą doświadczenie przejechanych wielu dni, tygodni czy miesięcy danym modelem auta staramy się na tym czy innym forum zwrócić uwagę na coś czego my nie dostrzegliśmy wcześniej, zasięgnąć języka czy to norma w przypadku danego modelu czy tylko kwestia egzemplarza czy może tylko nasze odczucia które dla innych nie mają znaczenia.
 Od tego właśnie jest forum nie tylko by dowiedzieć się na forum prawiącym o marce X - że jest wspaniała, bezawaryjna itd, itp.
Na koniec każdy i tak wybiera sam i sam odpowiada za swój wybór.

« Ostatnia zmiana: 30 Czerwca 2014, 09:09:08 wysłana przez KoralK »

Offline zzabot

• Toyot Pełzający
  • **

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 06 Lipca 2014, 06:47:19 »
Bez chwili namysłu wybrałbym Hondę - miałem okazję przejechać tym autem trochę kilometrów. Jednak przede wszystkim wybrałbym ją za jakość wykonania w środku nie ma nic wspólnego z dziadostwem jakie oferuje Auris.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #42 dnia: 06 Lipca 2014, 10:42:27 »
ja wybrał bym Aurisa, bo ... bardziej mi się podoba no i wiadomo ... Toyota  :grin:

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 06 Lipca 2014, 10:44:12 »
I to jest właśnie fajne, każdy może sobie wybrać to co mu odpowiada :grin:

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #44 dnia: 06 Lipca 2014, 11:09:53 »

. Jednak przede wszystkim wybrałbym ją za jakość wykonania w środku nie ma nic wspólnego z dziadostwem jakie oferuje Auris.
W wersji Active.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl