Autor Wątek: NOWE AUTO doradźcie co wybrać  (Przeczytany 35752 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dkc

• Toyot Leżący
  • *
Odp: NOWE AUTO doradźcie co wybrać
« Odpowiedź #75 dnia: 13 Sierpnia 2014, 10:41:01 »
rok temu na wersje prestiż była promocja ok 13 tys zł ale to sama końcówka roku była

Offline Sacrum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 13 Sierpnia 2014, 15:46:37 »
Pojedz do Hondy
Za 100 tys masz accorda
Przejdziesz się i obejrzysz go i pewnie spluniesz na Aurisa ;-)

Wysłany z Tapatalk

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #77 dnia: 14 Sierpnia 2014, 09:12:10 »
Ogólnie za 100tyś można znaleźć sporo aut i to nie koniecznie z segmentu C - jest tylko pytanie czy lepiej wziąć większe kosztem wyposażenia i silnika czy mniejsze ale z dobrym silnikiem i wyposażeniem - osobiście wolałbym ta drugą opcję.

Offline dkc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 14 Sierpnia 2014, 11:19:30 »
no ale Acord ma bardzo mały bagażnik

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #79 dnia: 14 Sierpnia 2014, 11:27:23 »
no ale Acord ma bardzo mały bagażnik

Accord w wersji kombi o ile pamiętam ma pojemność 570l a Auris 530l więc jakby nie patrzyć jest większy.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #81 dnia: 14 Sierpnia 2014, 14:23:56 »
Ostatnio widziałem w jednym z ASO Skody ofertę na Skodę Superb 1.6TDI z pakietem Fresh czy jakoś tak - ma to całkiem niezłe wyposażenie w tym Navi, kierownica wielofunkcyjna, pełna elektryka, podgrzewane fotele i coś tam jeszcze tylko nie pamiętam a kosztowała poniżej chyba 102000tyś.
Jednostka napędowa jak na autko tej wielkości może i niezbyt wielka ale sam samochód jest naprawdę WIELKI i miejsca tam jest wystarczająco dużo. A pewnie w cenie Diesla 1.6 da się tam wpakować 1.8TSI a temu mocy już nie brakuje.

Oczywiście to oferta dla kogoś komu najbardziej zależy na wielkości auta w tej kwocie chyba nic równie dużego nowego z salonu nie ma poza Transitem ;)

Offline dkc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 14 Sierpnia 2014, 16:18:42 »
Siedzenia rozłożone - bez rolety bagażnika / z roletą bagażnika - 405/395 no raczej mniej

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #83 dnia: 14 Sierpnia 2014, 17:03:08 »
Chyba te twoje dane są błędne lub nie dotyczą wersji kombi. Jednak przyjmując nawet te wartości to różnica byłaby symboliczna.

Offline dkc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 14 Sierpnia 2014, 17:18:12 »
sprawdz na stronie honda.pl 130 litrów to raczej nei jest symboliczna. Accord kombi ma specyficzna linie, znajomy ma taka wersje i rzeczywiście bagażnik jak na kombi bardzo mały

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 14 Sierpnia 2014, 17:20:47 »
Ostatnio widziałem w jednym z ASO Skody ofertę na Skodę Superb 1.6TDI z pakietem Fresh czy jakoś tak

Bardzo sympatyczne auto, ale jeżeli będzie często użytkowane w trasie. Miałem golfa VI z takim silnikiem w wersji 105 koni, 90% to jazda z mieście. Musiałem się z nim rozstać, filtr DPF zabił całą przyjemność korzystania z momentu obrotowego i niskiego spalania.
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #86 dnia: 14 Sierpnia 2014, 18:25:46 »
U mnie w firmie mamy czternaście Octavi z silnikiem 1.6 i nie ma problemów z tymi autami w dodatku aktualnie ze wszystkich samochodów jakie są w firmie te są najoszczędniejsze. Fakt głównie pokonują trasy nie wiem tylko czy tak mały silnik radziłby sobie z nadwoziem Superba choć z drugiej strony na pewno nie byłoby gorzej niż połączenie Auris TS i 1.4 D4D.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl