Autor Wątek: Toyota Auris 2008 – alarm  (Przeczytany 23440 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Toyota Auris 2008 – alarm
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Maja 2015, 20:09:04 »
Rzeczywiście auta zagraniczne mają całkiem inną specyfikację. Ja np. miałam navi (nieczęsto spotykaną w AI), a nie miałam alufelg.

Piasek

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Maja 2015, 21:54:16 »
Mam aurisa z 2008 roku, ze skórzana tapicerką i klimą ręczną. Głupie gadanie ze auto złożone z kilu ćwiartek....
witaj w klubie - mam identycznego. Czarna skóra i ręczna klima, już nie wspominam że auto w kolorze czarny grafit/metalic...

Co do navi - nie zabijałem się. Toyota ma straszną, na dodatek bardzo problematyczną w aktualizacjach. Mam starego Larka na którym wymiatają najnowsze mapy i wszystko z palucha idzie. Małpa opanuje :good:

Ja np. miałam navi (nieczęsto spotykaną w AI), a nie miałam alufelg.
Mój nie miał nawet fabrycznego radia ale celowo bo właściel wsadził w to miejsce potężną stację multimedialną Alpine, taką z wysówanym dotykowym ekranem i miał 18" alu na niskim profilu. Powiedziałem żeby to sobie zabrał a w to miejsce 500 euro zeszło z ceny. Auto wziąłem na stalowych z zimówkami.
« Ostatnia zmiana: 24 Maja 2015, 21:57:18 wysłana przez Piasek »

Offline dzaqu

• Początkujący
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Sierpnia 2015, 22:18:49 »
Witam.
Powrócę do tematu. Mam problem z alarmem. Po uzbrojeniu losowo się włącza alarm. Nieraz po 30 min, nieraz po 3 godzinach. Tak jak na działce tak jak i w pracy. Czy ma ktoś jakiś pomysł co to może być??? Dodam Auris 1.3 z 2009 roku. Z góry dzięki

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Sierpnia 2015, 23:33:28 »
W instrukcji alarmu powinno być wyjaśnione, który czujnik wzbudza alarm.
"I love the smell of flames early in the morning..."

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #34 dnia: 15 Sierpnia 2015, 09:21:22 »
jaki model?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Sierpnia 2015, 09:31:53 »
U mnie powodem podobnych sytuacji był zepsuty czujnik od drzwi kierowcy. (Ten który wie kiedy drzwi są otwarte a kiedy zamknięte) Czasami go drzwi nie dociskały i wariował włączając na sekunde lampke otwartych drzwi na desce rozdzielczej a co za tym idzie alarm.

Offline LeszekM

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Maja 2016, 11:59:54 »
Na początek Witam wszystkich forumowiczów a w szczególności posiadaczy Aurisów. Od kilku dni jestem w posiadaniu owego auta z rocznika 2008 1.4 D4D z krajowego sortu. Moje pytanie dotyczy alarmu , a mianowicie gdzie instalatorzy z ASO najczęściej montowali centralkę? Nie chcę rozbierac półauta aby dowiedzieć się jaki alarm posiadam. Druga sprawa dotyczy tzw. ukrytego wyłącznika czyli gdzie jest montowany (tą drugą informację proszę o przesłanie na priv). Alarm ów mam wpisany w papierach, że jest zamontowany ale typu i papierów od niego nie posiadam. Kolejna rzecz dotyczy "pikania" podczas zamykania drzwi centralnym. Otóż gdy klinkę dwa razy przełącznik alarmu (ten z diodą) a następnie zamknę drzwi centralnym to słyszę trzy piknięcia, kolejny raz otwierając czy też zamykając tego odgłosu brak, po dopaleniu auta po jakiejś chwili ok 30-40s słychać w środku dość głośne piknięcie, też nie wiem z czym to jest związane. Sprawdzałem syrenę (BS46)  jest sprawna i ustawiona kluczykiem na "wycie". Acha do alarmu nie posiadam osobnego pilota, wszystko idzie z kluczyka.

lukaszratajczyk

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Marca 2017, 09:57:08 »
Witam wszystkich forumowiczów!
Jestem posiadaczem Toyoty auris z 2007r. Jestem pierwszym właścicielem, kupiłem go w polskim salonie i jak dotąd wszystko było ok.
Problem pojawił się niedawno z alarmem. Odrazu mówię że go nie dokładalem, poprostu kupiłem nowe auto z alarmem, ale do rzeczy. Chodzi o to, że podczas zamykania centralnego, alarm pika trzy razy. Wcześniej wcale się nie odzywał i tak bym chciał żeby pozostało.
Da się to jakoś wyłączyć, czy to jakaś usterka?
Pozdrawiam.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Marca 2017, 18:35:06 »
U mnie jest zamontowany pod maską w górnym, lewym rogu.

lukaszratajczyk

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Marca 2017, 19:13:24 »
Fajnie, tylko jak to się ma do mojego problemu?

Offline zikr6

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1,6
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Marca 2017, 08:26:37 »
Chodzi o to, że podczas zamykania centralnego, alarm pika trzy razy. Wcześniej wcale się nie odzywał i tak bym chciał żeby pozostało. Da się to jakoś wyłączyć, czy to jakaś usterka?
Tak to jest usterka. Zapewne masz alarm Challanger montowany w ASO, Według instrukcji alarmu 3 piknięcia to oznaka wzbudzenia któregoś z czujników najczęściej maski bo lubi zaśniedzieć.

lukaszratajczyk

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 19 Marca 2017, 10:35:17 »
A cztery piknięcia? Chyba nie umiem liczyc, okazuje się że to są cztery sygnały.

Offline szwagru11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 19 Marca 2017, 10:55:42 »
http://logic.eu/Pliki/NT_Logic.pdf 5 strona

Cytuj (zaznaczone)
Gdy podczas włączania alarmu niedomknięte są drzwi, maska, bagażnik lub gdy uszkodzony jest któryś czujnik,  to  po  chwili  od  włączenia  alarmu  będzie  słychać  cztery  sygnały  dźwiękowe.  W  takiej  sytuacji  alarm automatycznie pominie uszkodzony obwód, zapobiegając fałszywym alarmom.

lukaszratajczyk

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 19 Marca 2017, 11:06:10 »
Dzięki za pomoc :-D

Offline djpit

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 19 Marca 2017, 14:46:06 »
Ja mam od niedawna taki problem:
Rozbrajam alarm, wsiadam, nie wkładam kluczyka i po chwili alarm się sam uzbraja, jak się ruszę wiadomo... wyje.
Czujniki sprawne bo nie ma pikania (niedomkniętej maski czy drzwi)

Coś się rozprogramowało?
Ma ktoś instrukcję jak zaprogramować od nowa kluczyk ? tą niebieską diodą?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl