Cześć,
Dzisiaj miałem mały moment paniki, gdyż nie mogłem uruchomić auta, powód wydaje się jednak trywialny po przemyśleniu sytuacji...
Otóż przed rozpoczęciem podróży, w opcjach ustawienia > personalizacja samochodu > drzwii > inteligentny kluczyk, wyłączyłem zdalny kluczyk (entry/start), co spowodowało iż przed rozpoczęciem kolejnej podróży nie dawało się już uruchomić auta, mając kluczyk w kieszeni...
Po chwili zorientowałem się, aby przylożyć kluczyk do przycisku START... i zadziałało.
Pytanko proste, ale proszę o potwierdzenie: czy takie zachowanie kluczyka jest oczekiwane? Czy za każdym razem po wyłączeniu opcji zdalnego kluczyka, w ustawieniach auta, da się uruchomić jedynie przykładając kluczyk bezpośrednio do przycisku start?
Raczej rozładowana bateria w kluczyku odpada, bo auto odebrałem tydzień temu...dzisiaj coś mnie podkusiło, aby sprawdzić tę opcję powyżej i gdzieś też wyczytałem, że gdy auto ma kilka dni dłużej postać nieużywane, to lepiej zdalny kluczyk wyłączyć, aby pobierało mniej prądu...(wiadomo, chodzi o szybkie rozładowywanie aku 12V i niepotrzebny pobór prądu).
Dzięki za doprecyzowanie.