Autor Wątek: pytanie o ksenony  (Przeczytany 8540 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline waldusrelax

• Toyot Leżący
  • *
Odp: pytanie o ksenony
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Października 2014, 14:21:58 »
A powiedzcie koledzy jak u was poziomuja sie ksenony bo u mnieito chyba nie działa. Kumpel ma lagune 2 i u niego po wlaczeniu zaplonu swiatla opadaja i podnosza sie do góry. U mnie w aurisie po wlaczeniu zaplonu (inteligentny kluczyk) swiatla stoja w miejscu. Czy to oznacza ze sa zepsute?  :o Auto kupilem z niemiec po stluczce i miała przednia prawa lampe wymieniana na inna uzywke z gieldy

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Października 2014, 14:24:53 »
Prawdopodobnie tak. W Avensis tez ksenony poziomuja sie po zapaleniu auta.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 30 Października 2014, 14:26:39 »
A te zenony były jako wyposażenie fabryczne?

Offline Mumcio1977

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Października 2014, 15:03:58 »
u mnie też się automatycznie poziomują, też mam przycisk start i widać po naciśnięciu jak idą do góry  :-)

Offline waldusrelax

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Października 2014, 15:15:55 »
To jest wersja prestige wiec ksenony sa fabryczne z cala potrzebna do tego elektronika tak jak bozia przykazala. Moze jak zalkadali ta lampe to czogos nie podlaczyli nie wiem. Wiem tylko ze zapale sobie swiatla i zalacze zaplon a one sobie stoja w bezruchu, zapalam auto a one dalej w bezruchu. Ustawione mam dobrze wiec na dobra sprawe to az tak bardzo nie przeszkadza ale wiem ze jak zaladuje cos do tylu to bede oslepial innych a takim ch... nie jestem.  Dlatego pytam jak to sie u was piziomuje bo czytalem ze sa auta ktore pozycje swiatel maja zapisane w pamięci i opadaja dopiero jak cos zaladujesz do auta a po wlaczeniu zaplonu normalnie stoja w miejscu.

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Października 2014, 17:38:01 »
Mam ta samą wersję prestige co i ty i również nie zauważyłem żeby ustawiały się same po odpaleniu auta. Ale po załadowaniu bagażnika zawsze poziom jest ten sam i nigdy nikogo nie ślepię.

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Października 2014, 18:00:36 »
sa auta ktore pozycje swiatel maja zapisane w pamięci i opadaja dopiero jak cos zaladujesz do auta
Sprawdź organoleptycznie.  :grin: "Załaduj" ze trzech znajomków na tylną kanapę i zobacz co się będzie działo z ksenonami.
« Ostatnia zmiana: 30 Października 2014, 18:02:32 wysłana przez robikon »

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Października 2014, 19:45:36 »
No właśnie to mam na myśli, ze po załadowaniu, zasięg świateł jest taki sam jak na pusto, czyli reflektory opuszczają się powoli dopiero po załadowaniu auta i nie widac tego własnie tak jak w niektórych innych modelach samochodów że po odpaleniu latają chwilke w górę i dół i się poziomują.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Października 2014, 19:52:55 »
latają w dół i w górę bo to jest test silników pozycjonowania
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline waldusrelax

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Października 2014, 20:38:15 »
Sluchajcie sprawa się rypla. Jak tylko wrocilem z pracy postanowilem zrobic test. Postawiłem auto 5 metrow przed sciana (odpalone na swiatlach) i jak bylo puste zaznaczylem na scianie granice swiatlo/cien. Nastepnie zaladowalem do tylu zone, tescia, tesciowa i psa i po ok dwoch sekundach swiatla opadly troche nizej caly czas na tej kresce ktora zrobilem. Potem kazałem im wyjsc i swiatla same wrocily do pozycji na kresce. Moral? Tak samo jak u kolegi Przemka swiatla nia robia testu poziomowania po wlaczeniu zaplonu/uruchomieniu silnika tylko dopiero po obciazeniu auta same sie poziomuja. Wersje taka jak kolegi Przemka PRESTIGE z kluczykiem inteligentnym moze to ma znaczenie jakies.  Widocznie maja poziom zapisany w pamieci. Ale ciesze sie ze wszystko dziala i dzieki wszystkim za podpowiedzi bo dobre rady zawsze mile widziane

Offline Mumcio1977

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 31 Października 2014, 08:54:07 »
W końcu się teściowa do czegoś przydała  :grin:  :good:

Offline janomat

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 31 Października 2014, 17:51:21 »
Miałem te same rozterki. Zastanawiałem się dlaczego nie widzę ruchu reflektorów po włączeniu zapłonu. Tak jak pisali poprzednicy, w innych samochodach, jest "ruch" góra, dół i ostawienie.
Podjąłem próbę odszukania problemu na forum. Bez rezultatu.
Zbadałem problem samodzielnie, bo mnie "Męczyło".

Odpiąłem, odkręciłem ramię czujnika ustawienia lamp na tylnej osi i sprawdziłem co się dzieje.

Moje spostrzeżenia są takie:
Bezwładność układu jest dość duża,
Po przestawieniu pozycji czujnika odpowiedź układu następuje po ułamku sekundy-do sekundy,
Po włączeniu świateł układ odczytuje aktualny stan czujnika i (odmiennie niż w innych markach) pozostaje nieruchomy,
Układ, bez sygnalizacji uszkodzenia, działa poprawnie

Pozdrowionka

Offline waldusrelax

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 03 Listopada 2014, 10:16:56 »
A moze wstawicie jakies fotki jak wam w aurisach swieca ksenonki

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl