Autor Wątek: Akcja serwisowa Auris/Corolla/Yaris/Urban C./Verso  (Przeczytany 35446 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
Odp: Akcja serwisowa Auris/Corolla/Yaris/Urban C./Verso
« Odpowiedź #60 dnia: 31 Stycznia 2015, 21:58:00 »
sprzedałem handlarzowi i z nowym motorem z rozbitka zaczął nowe życie jako bezwypadkowy z salonu od polaka co płakał jak go sprzedawał

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #61 dnia: 04 Lutego 2015, 21:50:50 »
Dziś otrzymałem telefon z firmy, że w naszych Aurisach został zainstalowany podczas akcji serwisowej jedynie nowy program reszta jest w porządku.
Jeżeli będziecie kupować Aurisy 1.4 D4D z przebiegiem ok 90tyś z Programu Toyoty to może traficie na nasze auta firmowe, warte wzięcia zawsze w serwisie były na czas i bez oszczędności. 

gulgulq

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 11 Lutego 2015, 21:50:26 »
Odebrałem dziś Aurisa po wizycie na serwisie. Wymiana całego kompletu w ASO Kobos Tarnów.
Auto po serwisie umyte i wysprzątane. Ponieważ czas wymiany wahał się 6-8 godzin dostałem zaatępczaka. Wrażenia jak najbardziej pozytywne.
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2015, 21:52:10 wysłana przez gulgulq »

Offline slavko553

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 12 Lutego 2015, 07:52:54 »
Odebrałem dziś Aurisa po wizycie na serwisie. Wymiana całego kompletu w ASO Kobos Tarnów. Auto po serwisie umyte i wysprzątane. Ponieważ czas wymiany wahał się 6-8 godzin dostałem zaatępczaka. Wrażenia jak najbardziej pozytywne.
.

A co konkretnie wymieniono u Ciebie w ramach kompletu, bo ja miałem do wymiany: intercoler, przewody, pompę podciśnienia oraz aktualizacja softu.

PZDR

Offline Stryju

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 12 Lutego 2015, 09:21:13 »
Witam, odebrałem wczoraj swojego aurisa. W aucie wymieniono turbinę, intercoler, przewody, pompę podciśnienia oraz aktualizacja softu. Autko spędziło w serwisie około 6 godzin po czym oddane umyte i piękne jak nigdy  :-) Na wszystkie części otrzymałem FV. Jeżeli chodzi o zachowanie autka, jak dla mnie na trochę bardziej elastyczny, dostał trochę mocy ale chodzi trochę głośniej (może to wina nowej turbiny).

gulgulq

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 12 Lutego 2015, 11:06:39 »
Witam, odebrałem wczoraj swojego aurisa. W aucie wymieniono turbinę, intercoler, przewody, pompę podciśnienia oraz aktualizacja softu.

U mnie właśnie taki komplet był wymieniony.

Widzę tylko że każdy serwis ma odmienne podejście - mi dali tylko zaświadczenie naprawy gwarancyjnej i to w zasadzie na moją prośbę.

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 18 Lutego 2015, 23:53:11 »
Kolejny auris po naprawie serwisowej, ASO Częstochowa, czas około sześciu godzin, wymieniono sprężarkę ??!, turbosprężarkę, pompę podciśnienia, pompę wspomagania, chłodnicę powietrza, nie ma żadnej informacji o zmianie oprogramowania. Wrażenia, wydaje się być jakby elastyczniejszy i cichszy. :)

Offline plamm

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 01 Marca 2015, 10:38:06 »
Witam Wszystkich,
Mój auris po wymianie tzw. hattrick czyli intercooler, turbina, pompa ciśnienia oleju.
Auto zastępcze było ( Nowy Auris 1,6  -   :-))))))))   )
Mój faktycznie idzie lepiej od dołu nie ma tzw. turbodziurki, głośność taka sama.
Wymiana była dokonana w Toyota Ukleja - Suchy Las.
Pozdrawiam Łukasz
Auris 2010 FL 1.4 D4D 90KM 5D Terra

Offline mitsu2000pit

• Początkujący
« Odpowiedź #68 dnia: 09 Marca 2015, 10:43:46 »
mam pytanie, w aso toyota w kielcach w aurisie 2012 1.4 d4d (50 tyś przebiegu) wymienili aż! intercooler wraz z wężami łączącymi (3szt) trwało to 5,5 godziny czy ktoś miał wymieniany intercooler i ile czasu auto spędziło na serwisie ? poza tym likwidacja tylko skutkua nie przyczyny puszczania oleju z turbiny chyba nie do końca jest usunięciem usterki, dzięki za odpowiedź, dodam że po zajrzeniu pod maske mam wątpliwość co do rzetelności naprawy listwa z wtryskiwaczami jest pomalowana sprayem do sprawdzania szczelności, nie czuć różnicy o której piszą inni? ma ktoś jakiś pomysł...

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #69 dnia: 09 Marca 2015, 19:48:04 »
różnicy nie będzie żadnej, tak-tyle to trwa (od 4 do 6  h w zależności od umiejętności i chęci druciarstwa mechanika)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline przemas

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 25 Marca 2015, 19:23:26 »
Dziś miałem telefon z Toyoty Kraków, że jest akcja serwisowa na przełącznik opuszczania szyby od strony kierowcy. Ktoś coś wie więcej? Auris 1.4 (benzyna) z 2007 roku.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 25 Marca 2015, 19:34:07 »
Dziś miałem telefon z Toyoty Kraków, że jest akcja serwisowa na przełącznik opuszczania szyby od strony kierowcy. Ktoś coś wie więcej? Auris 1.4 (benzyna) z 2007 roku.
Było coś dłuższy czas temu ale nie pamiętam o który model Toyoty chodziło.
Włącznik nadmiernie się nagrzewał i wymieniali go zapobiegawczo.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Akcja serwisowa Auris/Corolla/Yaris/Urban C./Verso
« Odpowiedź #72 dnia: 25 Marca 2015, 19:48:13 »
Mnie to robili w Aurisie 2007 r. Już dawno, dawno, jak go miałam czyli co najmniej rok temu. Może Rafels podpowie kiedy bo ma "moje" dokumenty z ASO :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #73 dnia: 25 Marca 2015, 20:04:33 »
w YII w 2012 czymś psikali :-)
nic nie wymieniali

Offline przemas

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: 25 Marca 2015, 20:06:20 »
Aha, dziękuję za informację :-) Zaskoczony jestem i od razu sprawdziłbym czy mój Auris został objęty wszystkimi akcjami.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl