ten box z allegro ma zdjęcia tylko z prawej strony, wygląda na to , że tylko na nią jest otwierany (to na minus przy tak szerokim boxie) zamek dwupunktowy ( tez na minus, bo przy tej długości 3 punkty maja inni producenci, chociażby wspomniany taurus), mozna pokusić sie przejrzenie crash testów tych bagażników, o ile wiem to taurus ma takowe. zwróć prosze też uwagę na wagę boxu, bo jak masz 75 kg na belki a sam bagaznik waży 25-30 to już dużo nie napakujesz, poza tym taurus ma ograniczenia co do szerokości belki stalowej na jakiej może być posadzony
belki zgadzam sie , że do nowoczesnych pojazdów wingbary to dobra opcja, mają mniejszą nośność, bo zazwyczaj do 75 kg, ale jest to chyba standard w dzisiejszych autach, nieco tańszą ( ale nie wiem, czy lepszą opcją) jes interpack quiet, koncepcja ta sama, ale bez napisu THULE i połowę tańsze. powodzenia
P.S. sam używam Mont Blanc aero ( do 100 kg ładowności) i Box InterPack Zenith 8,5 (560 l), ale to jest wielki zestaw
gdy używałem Thule Spirit 820, to spalanie wzrosło ok 0,5 l, ale system mocowania wchodzący mocno do boxu zmniejsza nieco jego kubaturę użytkową, reasumująć, zanim kupisz, warto pomacać, a nawet przymierzyć ( w sklepie, wypozyczalni - moze na pierwszy wyjazd pożyczyć i zobaczyc jak Ci pasuje), lub zainwestować w dobre belki (bezpieczeństwo dla wszystkich i wygoda dla Ciebie, estetyka w gratisie ), a boksy wypożyczać w zależności od potrzeb ( jak razem z rowerami, to węższy, jak na narty szerszy itp.) dobrej zabawy
http://www.taurus.info.pl/sklep/index.php?products=product&prod_id=8353&gclid=CjwKEAjwh6SsBRCYrKHF7J3NjicSJACUxAh7cyC2azkCYPayF6XvEDNmMDHnD51sjU8sU8XgXR-SQRoCxjnw_wcB