Autor Wątek: antena wysuwana  (Przeczytany 51961 razy)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
antena wysuwana
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Września 2005, 18:42:12 »
a kto wierzy sprzedającym? ja kupiłem od gościa który zapewniał że olej wymieniał 1kkm przed sprzedażą. dojechałem do domu, wymieniłem od razu rozrząd,olej i klocki, dopiero wtedy poczułem siępewnie:) 5krpm/190kmph? cholerne japońce, nic nie zmieniły... trochęza wysoko sięten motor kręci :(
3VZ.pl

MOKMA

• Gość
Antena w Camty - konserwacja
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Października 2005, 16:54:44 »
W dobrym servisie po reperacji anteny (wysuwala sie do polowy) dostalem rolke papieru toaletowego do czyszczenia anteny-taki sredni zart) Teraz czyszcze antene na sucho i jest OK. Pozdrawiam

Arek_R

• Gość
Odp: antena wysuwana
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Lutego 2008, 14:44:28 »
Witam
Niestety dzis jak wsiadlem do auta to antena nie chciale sie wysunac  :angry:, tylko glosno pracuje i terkocze, pytanie moje jest czy taka antenka bedzie pasowala http://moto.allegro.pl/item315130466_okazja_antena_elektryczna_toyota_carina_i_inne_wwa.html, czy wogle mozna gdzies takie dostac czy zostaje ASO, przy okazji ktos wie ile to w Aso kosztuje.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Lutego 2008, 15:20:02 »
Podobno bat w ASO 300zł, ale to niesprawdzona informacja.

Widać numer części na fotkach, jak mi podasz VIN, to sprawdzę, czy są te same numery, i będziesz miał mniej/więcej pewność że podejdzie lub nie.

pzdr
3VZ.pl

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Lutego 2008, 19:59:50 »
Arek, antena wygląda na taką samą, o ile mnie pamięć nie myli.
Ja proponuję spróbować "usprawnić" starą. Fakt, trzeba do tego trochę cierpliwości.

Ewntualnie wyślij mi do Lublina, pobawię się  :-)

Marcin_27

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Lutego 2008, 22:34:18 »
witam wszystkich, czy ktos sie orientuje jak podłączyć te cholerna antenę do radia aby się wysuwała ???
Bo zmieniłem radyjko z wbudowanego na Pioneer i nie moge dojść jak to zrobić .  moje autko to Toyota Avalon 1995 wersja usa.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Lutego 2008, 22:49:04 »
Sienio podzielibyś sie opisem jak tą anetene rozebrac i wyszczyscic :-P

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Lutego 2008, 00:18:10 »
witam wszystkich, czy ktos sie orientuje jak podłączyć te cholerna antenę do radia aby się wysuwała ???
Bo zmieniłem radyjko z wbudowanego na Pioneer i nie moge dojść jak to zrobić .  moje autko to Toyota Avalon 1995 wersja usa.

Radio ma wyjście do podłączenia kabla sygnałowego do anteny. No i jeszcze musisz znaleźć który to ;)

pzdr
3VZ.pl

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Lutego 2008, 06:35:55 »
Witam
Rozebralem ta antene i nic dziwnego ze ona ie czesto psuje jak w srodku jest sporo plastikowych elementow. W moim przypadku pekla plastikowa linak ktora wypych i ciagnie maszt anteny. Szukam uzywki albo wstawie zamiennik bo wysuwanie elektryczne mi sie bardzo podoba. Jak zamontuje inna antene to zrobie zdjecia tej starej, przy okazji demontaz i montaz jest bardzo prosty tak jak i rozlozenie.

ssss

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Lutego 2008, 08:54:06 »
Jeśli kogoś to zainteresuje to mam do sprzedania oryginalną, nową, zapakowaną w folię antenę do Toyoty Camry 92-96. Dokładnie to co pod poniższym linkiem. Przywiozłem dwie z usa, jedną zamontowałem, drugą mogę sprzedać. Cena: 150zł.
Mogę podesłać również instrukcję montażu/wymiany. Jeśli ktoś ma uszkodzony silniczek, to oczywiście wymiana samego masztu nie pomoże, ale jeśli problemy wynikają ze zużycia ząbków, zabrudzenia, pokrzywienia to po wymianie będzie mu pracować jak nowa. Sam wymieniłem to wiem. :cool:
http://www.autopartswarehouse.com/details/QQToyotaQQCamryQQMission_Trading_CompanyQQAntenna_MastQQ19921996QQW0133-1617661.html

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 29 Lutego 2008, 10:20:38 »
Chetnie kupie skontaktuj sie ze mna na PW bo ja nie mam twojego adres GG ani emial nic.
Pozdrawiam

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 01 Marca 2008, 16:43:33 »
a ten bat (cięgło) powinno byc w jednej całosi co nie?  bo dzisja rozebrałem (poniewaz nie4raz mi sie nie chowała a nieraz wogóle nie działała) i zobaczyłem ze koncówka- jakies ostatnie 10cm bata jest odrewane od reszty.. to chyba jest popsute co nioe"?

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 01 Marca 2008, 21:18:49 »
Z tego wynika ze tak. Ja poszedlem za namowa ssss i kupuje nowy bat , dlaczego, bo faktyczne jest to element ktory sie zuzywa, reszta mechanizmu i zembatek jest w bardzo dobrym stanie. Silnik rozabralem obejrzalem tez w stanie idealnym. Bat moze nie jest tani ale mysle ze podziala kilka latek.

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 04 Marca 2008, 21:13:55 »
odbiera na złożonej,ja mam bat złamany pewien gośc mi złamał na parkingu i sie jeszcze głupio cieszył wiec dostał dobrze po mordzie,i jak narazie na 10cm bacie odbiera mi dobrze,ale bede to musiał zrobic. :-)

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 17 Marca 2008, 16:03:45 »
a mam pytanie, a wlasciwie pomysł....

ja mam urwane tylko jakies 7-9 cm tego bata, co by sie stało gdybym na koncu bata w miejscu gdzie sie urwał cos zamontował co by zblokowało dalszy wysów anteny? czy ten silniczek mam jakis czujnik(chodzi o to czy sie wyłącza jak ma opór wiekszy?)

cpo wy na to ?  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl