Autor Wątek: Camry 2.2 1997 - generacja?  (Przeczytany 22343 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
Odp: Camry 2.2 1997 - generacja?
« Odpowiedź #30 dnia: 29 Stycznia 2015, 21:01:03 »
Jaja to dopiero będą jak w końcu zalegalizują rejestrację anglików. Wtedy już żadne światła nie pomogą  :wallbash:

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 29 Stycznia 2015, 21:11:16 »
Wg mnie jeżeli już zalegalizują angliki, powinien być przymus montowania kamer w lewym lusterku z podglądem drogi.

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 30 Stycznia 2015, 08:08:40 »
Taa, a potem pojedź do Anglii i zamontuj sobie w prawym bo stwarzasz zagrożenie.
"Tak jeden za drugim podawał swe nazwisko,
Ostatnie to słowa w ich życiu.
Ostatnie pytanie, ostatnia odpowiedź
i jedna kula - to wszystko..."                               Horytnica - "Katyńskie łzy"

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Stycznia 2015, 09:01:37 »
Taa, a potem pojedź do Anglii i zamontuj sobie w prawym bo stwarzasz zagrożenie.
A widzisz jakieś lepsze rozwiązanie poza oczywiście brakiem zgody na rejestrację anglików?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #34 dnia: 30 Stycznia 2015, 11:04:45 »
OC na poziomie średniej krajowej brutto.
3VZ.pl

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 30 Stycznia 2015, 11:10:56 »
OC na poziomie średniej krajowej brutto.
Jest to jakiś pomysł ale raczej nie poprawi to widoczności przy wyprzedzaniu.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #36 dnia: 30 Stycznia 2015, 11:22:25 »
Poprawi, bo rozwiąże problem anglików na poziomie, który stwarzałby największe zagrożenie.

Jak ktoś przywiezie zabytkowego Bentleya, to będzie go woził na zloty i pokazy lawetą, a nie rajdował.

Jak ktoś będzie chciał nowego Bentleya, to stać go na to, żeby kupić LHD.

Ci ludzie nie są problemem, za to problemem są Polaczki, co muszą mieć świeże ałdi, ale na LHD nie mają, to kupią RHD, przyciemnią szyby i na wsi nie będzie widać po której stronie siedzi kierowca. I jak taki będzie miał zapłacić 3x tyle za OC, co normalnie, to w większości przypadków pójdzie po rozum do głowy i albo przełoży na LHD albo kupi fabryczne.
3VZ.pl

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 30 Stycznia 2015, 12:46:56 »
Poprawi, bo rozwiąże problem anglików na poziomie, który stwarzałby największe zagrożenie.

Jak ktoś przywiezie zabytkowego Bentleya, to będzie go woził na zloty i pokazy lawetą, a nie rajdował.

Jak ktoś będzie chciał nowego Bentleya, to stać go na to, żeby kupić LHD.

Ci ludzie nie są problemem, za to problemem są Polaczki, co muszą mieć świeże ałdi, ale na LHD nie mają, to kupią RHD, przyciemnią szyby i na wsi nie będzie widać po której stronie siedzi kierowca. I jak taki będzie miał zapłacić 3x tyle za OC, co normalnie, to w większości przypadków pójdzie po rozum do głowy i albo przełoży na LHD albo kupi fabryczne.
Z tym akurat się jak najbardziej z Tobą zgadzam.

manitou:)

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 02 Lutego 2015, 18:46:28 »
Ja się tu trochę nie zgodzę. Problemem nie są wszyscy którzy kupili auto z kierownicą po prawej, bo nie można generalizować. Problemem są często pijane i naćpone ćwoki za kierownicą, często również w autach z kierownicą po właściwej stronie. Wielu anglików ma auta RHD i prowadzą interesy na kontynencie bez żadnych podwyżek OC , to samo w drugą stronę (D,F,NL,DK itd.)      na terenie GB. Najważniejsza jest w ludziach świadomość tego, na co mają duży wpływ. Nie powinno się ludzi ograniczać wymyślając debilne ustawy które mają się nijak do umów i traktatów europejskich. Znam wielu ludzi którzy mają firmy w GB, kupili tam auta na firmę i działają w GB i Pl. Dużo jeżdżą i nikomu nic nie zrobili, bo są normalnymi odpowiedzialnymi ludźmi.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #39 dnia: 02 Lutego 2015, 21:06:22 »
Wielu anglików ma auta RHD i prowadzą interesy na kontynencie bez żadnych podwyżek OC , to samo w drugą stronę (D,F,NL,DK itd.)      na terenie GB.

Ale my tu rozmawiamy nie o Anglikach, którzy raz na jakiś czas jadą RHD na kontynent i poruszają się w 99% po autostradach, czy mieszkańcach kontynentu, którzy jadą wycieczkowo/biznesowo LHD na wyspy, tylko o Polakach, którzy przywiozą anglika, bo jest tańszy, po czym będą nim cisnąć na codzień po zwykłych drogach, bo autostrad mamy ile mamy.

Ile znasz przypadków zwykłego, przeciętnego obywatela Niemiec, Francji czy Włoch, który w ogóle wpadłby na to, żeby przywieźć sobie anglika do codziennej jazdy i motywowałby to tym, że auto jest tańsze w zakupie ?

Ja nie mam nic przeciwko, żeby ktoś sobie mieszkał w jakimś kraju i jechał od czasu do czasu do innego, tylko jestem przeciwny codziennemu użytkowi RHD na naszych drogach ze względu na olbrzymie ryzyko z tym związane. Myślę, że nie ma co bić piany, tylko pasowałoby każdego entuzjastę RHD przewieźć na fotelu pasażera, bez szaleństw, ale z normalnym wyprzedzaniem, ot, zwykła jazda z punktu A do B. Ciekawe, ile razy zrobiłoby Ci się ciepło i ile razy zwracałbyś uwagę kierowcy, który zabierałby się do wyprzedzania na zwykłej drodze nie widząc nawet połowy tego, co Ty.

Odnośnie kamer - miałem okazję testować. Żeby to miało sens, to wyświetlacz powinien być wysokokontrastowy, mieć ze 20 cali i co najmniej 2000x1600 rozdzielczości, a sama kamera kilkaset fps i szybki procesor, żeby być w stanie przetworzyć jakościowy obraz bez opóźnienia, bo nawet przy legalnej prędkości w niezabudowanym ułamek sekundy opóźnienia może być decydujący. Wyświetlacz oczywiście najlepiej HUD, bo jakoś nie bardzo wyobrażam sobie gapienia się w telewizor a nie na to, co dzieje się przede mną (np. kiedy wyprzedzana ciężarówka nagle przyhamuje, a ja będę patrzył na ekran, czy z przeciwka coś nie jedzie i czy mogę ją wyprzedzać).
3VZ.pl

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #40 dnia: 03 Lutego 2015, 00:22:02 »
Żadne kamery ani systemy luster. Jak staram się podchodzić liberalnie do życia tak angliki powinny być w Polsce zakazane. Jak Marcin napisał. Cebulaki nakupują tanich złomów i będzie nieciekawie. Właśnie to mnie wkurza w Unii, że dużo przepisów jest pod Zachód. Oni mają inne zarobki, inny standard życia, itd. Spójrzmy np. na limity CO2. Kurde, jak kraj ma zaległości i się dopiero rozwija to jest idealny sposób na jego zduszenie przez bogatszych sąsiadów, którzy już mają ten etap rozwoju za sobą i mogą się bawić w ekologię. Polska staje się konsumentem ich przemysłu więc zarabiają jeszcze więcej i mogą coraz bardziej nam odskakiwać.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl